Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας! Έφτασε η “Βικτώρια”

Έντονη βροχόπτωση και δεμένα τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια λόγω της “Βικτώρια” που πλήττει την Κέρκυρα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης αποτελεί βίντεο που ανέβηκε στο Facebook από κάτοικο και δείχνει να παρασύρεται από τον αέρα ένα αυτοκίνητο!

Κύματα που καλύπτουν την παραλιακή οδό της Γαρίτσας, δεμένα τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας, πτώσεις μεγάλων κλαδιών και πλημμυρισμένους δρόμους έχει επιφέρει η έντονη κακοκαιρία “Βικτώρια” και πλήττει το νησί από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Πολλά τα προβλήματα και στο νησί των Οθωνών λόγω των δυνατών ανέμων.

Σύμφωνα με τον τοπικό σύμβουλο Γιάννη Κατέχη η δύναμη του αέρα ήταν τόσο ισχυρή με αποτελέσματα να ξεριζωθούν δέντρα, να κοπούν καλώδια της ΔΕΗ, να λυγίσουν οι στύλοι του μνημείου στην κεντρική πλατεία αλλά και να σημειωθούν ζημιές και στο γήπεδο.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, “μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ. 15:00 το μεσημέρι) η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε 22 κοπές δέντρων, ενώ έξι συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται για έλεγχο στο οδικό δίκτυο”.

Στο νησί βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ.

Ο κ. Ρίζος συνιστά στους πεζούς να είναι προσεκτικοί και στους οδηγούς να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ύφεση του φαινομένου.

Πηγή: Newsit

Read More

And More