Νέο κύμα κακοκαιρίας! Δες πού θα χιονίσει στην Αττική

Άστατος θα είναι ο καιρός και σήμερα, Δευτέρα (30.12.2019), καθώς η κακοκαιρία “Ζηνοβία” δεν λέει να μας αφήσει. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που παρουσιάζει στο NewsIt.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σήμερα θα ενταθούν οι βροχοπτώσεις στα πεδινά και στα παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής και ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στις περιοχές του Αιγαίου, όπου θα είναι πολύ άστατος ο καιρός στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Χιόνια και στην Αττική

Στην Αττική, θα χιονίσει πυκνά στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ωστόσο δεν θα κατέβουν πολύ υψομετρικά. Θα απασχολήσουν περιοχές πάνω από τα 270 – 400 μέτρα υψόμετρο και υψηλότερα. Στις βόρειες περιοχές της Αττικής που βλέπουν προς την Βοιωτία και στις δυτικές περιοχές που βλέπουν προς την Κορινθία, ίσως χιονίσει και λίγο χαμηλότερα.

Θυελλώδεις άνεμοι

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα καθηλώσει τα πλοία στα λιμάνια, αλλά και πολλές από τις μετακινήσεις των αεροπλάνων από και προς το Αιγαίο, είναι ότι κατά την διάρκεια της Δευτέρας θα πνέουν πάρα πολύ ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, εντάσεως έως και 10 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η αίσθηση του ψύχους στο ανθρώπινο σώμα θα είναι ακόμη πιο έντονη, λόγων των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι θα πνέουν μέχρι και την Τρίτη το πρωί στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου.

Πρωτοχρονιά με παγωνιά και… πιθανότητες για νέο κύμα ψύχους

Από την Τρίτη το μεσημέρι σταδιακά θα μας αποχαιρετήσει το κύμα της κακοκαιρίας. Η Τετάρτη θα είναι μια ήπια μέρα με παγωνιά, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία το μεσημέρι.

Από την Πέμπτη και στην συνέχεια σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι υπάρχει μια πιθανότητα 50% να έρθουν πάλι ψυχρές αέριες μάζες από τις Βαλκανικές περιοχές και να ρίξουν ξανά τον υδράργυρο αρκετούς βαθμούς προς τα κάτω. Θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ανατολικά και ηπειρωτικά τμήματα, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Από τις 2 Για 24 – 48 ώρες το πολύ, φαίνεται η έλευση ψυχρών αερίων μαζών, που θα έχει επίσης χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, στα παραθαλάσσια

Πηγή: Νewsit.gr

Read More

And More