Νέο ρεκόρ συμμετοχών στην 4η διοργάνωση του επιτυχημένου MykonosRun! Φωτογραφίες

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ,το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στο νησί των ανέμων, το 4o Mykonos Run. Το Mykonos Run – «Η Αθλητική Πλευρά της Μυκόνου» , στην 4η χρονιά της διοργάνωσης του, σημείωσε νέο ρεκόρ συμμετοχών προσελκύοντας περισσότερους από 900 αθλητές από την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία ως τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Ιαπωνία.

Η φετινή διοργάνωση του Mykonos Run -«Η Αθλητική Πλευρά της Μυκόνου» πρόσφερε μοναδικά συναρπαστικές εμπειρίες τόσο στους αθλητές που πήραν μέρος όσο και στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, πραγματοποιήθηκε χάρις στη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου, του Aegon Mykonos – μέλος των Autograph Collection της Marriott International – και της Out Loud Event Services με την πιστοποίηση της AIMS και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.

Στέλιος Καφαντάρης στον τερματισμό

Στο νησί των ανέμων και με σύμμαχο τον καλό καιρό έγινε η πρώτη εκκίνηση του απαιτητικού αγώνα των 10,1 χλμ από τη διοργανώτρια και ιδρύτρια του Mykonos Run κα Χριστίνα Νικολοπούλου, το επίτιμο μέλος της AIMS κύριο Rashid Ben Menziane, τον κ.Γιώργο Παπαδημητρίου , εκπρόσωπο του ασημένιου χορηγού Eurobank, τον κ Χρήστο Ελευθερίου , εκπρόσωπο του χορηγού Blue LINE και τον επίσημο καλεσμένο κ Λάκη Γαβαλά δίνοντας την έναρξη με την παραδοσιακή αντίστροφη μέτρηση.

Με προσκεκλημένους τους elite αθλητές,Σάμι Κιπνιστκ – Sammy Kipngstich, Μουράντ Ελ Μπανούρι – Mourand El Bannouri, Μιχάλη Καλομοίρη, Ασμαε Γκιζλανε – Asmae Ghizlane, Ρεμπέκα Σελανγκατ – Rebecca Chalangat, Μαρία Γκαμπρίλοβα – Maria Gabrilova, τις Running Teams του SCORPIOS, Fraport, NutriLab, Bill & Coo, Mykonos Pearls,TA Concierge, Κατοικίες, Κέντρο Υγείας Μυκόνου, Ελληνική Αστυνομία, SEA Medical Clinic, Λιμενικό Ταμείο και Jill & Nikolas, οι δρομείς ακολούθησαν την παραδοσιακή διαδρομή του 18ου αιώνα, από το Μοναστήρι της Παναγιάς Τουρλιανής στην Άνω Μερά με τερματισμό στο Δημαρχείο Μυκόνου στη Χώρα.

Στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα των 5,1 χλμ. από την κα Καλλιόπη Δαχτυλίδη πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων,με προσκεκλημένους τους elite αθλητές: Χριστόφορο Πρωτόπαππα , Παγκύπριο Πρωταθλητή μικρών και μεσαίων αποστάσεων, Βασίλη Νίτσο, Αθανάσιο Φίλιο , Κάρμεν Μπουένο Πουέρτας – Carmen Bueno Puertas, Ευαγγελία Ζυγόρη – πρωταθλήτρια Στίβου 400 μέτρων, Αγγελική Μαυρομουστακάκη, Σοφία Παπαδοπούλου – Χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, Κωνσταντίνο Λιβανό- Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ποδηλασίας Γιώργο Σταυρακάκη- Παγκόσμιο πρωταθλητή Ποδηλασίας, Σπύρο Παπαδόγιαννη- Πρωταθλητή Ποδηλασίας, Μάντη Παναγιώτη- πρωταθλητή Ελλάδος στο Δέκαθλο, , Κώστα Βάρδη- Βαλκανιονίκη και Πρωταθλητή Ευρώπης στο Mountain Bike της Nutri Lab, Άλκιστης Σαχλά πρωταθλήτρια ποδηλασίας.

Ακολούθησε η εκκίνηση των Παιδικών αγώνων 800μέτρων (KIDS RUN) με προσκεκλημένους τον Μιχάλη Σείτη – Παραολυμπιονίκη στα 400μ και τον Μυκονιάτη Γιάννη Μπλούτη, πρωταθλητή Ευρώπης , οι οποίοι έτρεξαν μαζί με τα παιδιά.

Όλοι οι αγώνες κατέληξαν στον γιαλό μπροστά από το Δημαρχείο όπου πλήθος κόσμου, κάτοικοι και επισκέπτες της Μυκόνου όλων των ηλικιών περίμεναν τους δρομείς στον τερματισμό τους.

Αναλυτικά του νικητές των 10,1χλμ, 5,01χλμ και KIDS RUN καθώς και τις απονομές μπορείτε να τις δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Η ιδρύτρια του Mykonos Run, κα Χριστίνα Νικολοπούλου δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που για 4η συνεχόμενη χρονιά, μας δόθηκε η ευκαιρία μέσα από τον αθλητισμό και το Mykonos Run, να αναδείξουμε την αθλητική πλευρά της Μυκόνου. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω για την συνεχή στήριξη τους συνδιοργανωτές τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κος Στέλιος Μπρίγκος , τον Δήμαρχο Μυκόνου, κο Κωσταντίνο Κουκά και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Μυκόνου, το Aegon Mykonos, ως μέλος των Autograph Collection της Marriott International, την πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, κα Καλλιόπη Δαχτυλίδη, τον κο Rashid Ben Meziane μέλος της AIMS (World association of Marathons) και φυσικά τους κατοίκους, τους εθελοντές μας, τους χορηγούς μας, το Λιμενικό Σώμα με επικεφαλή τον υπολιμενάρχη κο Παναγιώτη Κατσάρα, το Λιμενικό ταμείο με επικεφαλείς την κα Ελένη Καλπουτζή και τον κο Νίκο Ροσολάτο, το Αστυνομικό τμήμα Μυκόνου με επικεφαλή τον διοικητή κο Αλέξανδρο Σκούλα, το Προσκοπικό Σώμα Μυκόνου με επικεφαλείς τον κο Γιώργο Σταμούλη και τον Ιωσήφ Σαλάχα, την ιδιωτική κλινική SEA (Medical Health Clinic) που μας εξασφάλισαν την τάξη και την ασφάλεια στο νησί, την εταιρία Avanttales για την διαχείριση των ΜΜΕ και που όλοι μαζί καταφέραμε το Mykonos Run να γίνει παγκόσμιος θεσμός για το νησί μας.

Καλλιόπη Δακτυλίδη, Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Χριστίνα Νικολοπούλου, Ιδρύτρια και Οργανώτρια του Mykonos Run, Κωνσταντίνος Κουκάς, Δήμαρχος Μυκόνου

O Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κος Στέλιος Μπρίγκος δήλωσε: «Για μια κοινωνία που θέλει να κοιτά μπροστά στις εξελίξεις, ο αθλητισμός είναι το εφόδιο που μπορεί να προσφέρει αυτή την ώθηση. Το Mykonos Run δεν αποτελεί απλά μια δρομική αθλητική εκδήλωση, αλλά ένα κοινωνικό γεγονός με πολυποίκιλες εκπαιδευτικού χαρακτήρα προεκτάσεις και όχι μόνο. Είναι το αθλητικό συναπάντημα που πλέον αποτελεί θεσμό για την Μύκονο και στηρίζεται από την κοινωνία του νησιού με εμπιστοσύνη και αγάπη. Επιπρόσθετα, η συμμετοχή τόσων ξένων δρομέων αποδεικνύει ότι ο Αθλητισμός μπορεί να συμβάλει και στην αύξηση της τουριστικής σεζόν. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το Μykonos Run 2019 γιατί πάνω από όλα, μας κάνει υπερήφανους για όλα όσα πρεσβεύει και όλα όσα προσφέρει».

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κος Κωσταντίνος Κουκάς στήριξε για μία ακόμη χρονιά τη διοργάνωση και δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά για τέταρτη συνεχή χρονιά το νησί της Μυκόνου υποδέχτηκε θερμά το Mykonos Run. Ένα κοινωνικό γεγονός που προάγει τον αθλητισμό, τα ιδεώδη του και παράλληλα τον εθελοντισμό. Μια διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό για τη Μύκονο, την τοπική κοινωνία αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που κατακλύζουν το νησί μας προκειμένου να λάβουν μέρος. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει σταθερά αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός με κάθε δυνατό τρόπο καθώς, στόχος είναι τόσο η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προωθώντας τον εναλλακτικό τουρισμό, όσο και η προβολή της αθλητικής πλευράς της Μυκόνου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχτήκαμε όλους τους επισκέπτες και τους elite αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στο Mykonos Run 2019 βιώνοντας μοναδική αθλητική εμπειρία και δημιουργώντας τις καλύτερες αναμνήσεις».


Η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, κα Καλλιόπη Δαχτυλίδη δήλωσε: το Mykonos Run αποτελεί ένα εξαιρετικό αθλητικό δρώμενο που λαμβάνει χώρα για 4η συνεχόμενη χρόνια στο νησί της Μυκόνου και στο οποίο συμμετείχαν, μικροί και μεγάλοι, αθλητές και μη, από όλον τον κόσμο. Η Μύκονος εκτός από πρέσβειρα του Ελληνικού Τουρισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο αγαπάει και αγκαλιάζει τον αθλητισμό μέσω του Mykonos Run 2019.

Το MykonosRun 2019 ήτανε αφιερωμένο στην μνήμη του Μαραθωνοδρόμου ανθρωπιστή και πατριώτη Στυλιανού Κυριακίδη ο οποίος, φορώντας τη φανέλα με το Νο 77 είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον 50ο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 και στο πλαίσιο αυτό, τα αναμνηστικά μετάλλια που δόθηκαν σε όλους τους δρομείς κατά τον τερματισμό τους έφεραν το όνομα του.

Η οργανωτική επιτροπή του Mykonos Run σχεδίασε και πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό και πλήρες πρόγραμμα τριήμερου φιλοξενίας, δίνοντας την δυνατότητα να γνωρίσουν, να απολαύσουν το νησί των ανέμων και να ζήσουν την εμπειρία του Mykonos run οι δημοσιογράφοι, οι VIP καλεσμένοι όσο και η elite των Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Τίποτα από τα παραπάνω, δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη συμβολή, το κέφι και την προσπάθεια των Μυκονιατών , εθελοντών, του Λιμενικού , της Αστυνομίας και των Προσκόπων Μυκόνου που προσωποποιούν την έννοια της συμμετοχής και της στήριξης, αποτελώντας την καρδιά της διοργάνωσης.

Read More

And More