Νέος σεισμός 6,1 ρίχτερ κοντά στο Τόκιο – Συνεχίζεται η προσπάθεια για να φθάσει ο ηλεκτρισμός στο Φουκουσίμα!

Νέος σεισμός 6,1 ρίχτερ κοντά στο Τόκιο – Συνεχίζεται η προσπάθεια για να φθάσει ο ηλεκτρισμός  στο Φουκουσίμα! | tlife.gr

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε πριν από λίγο στην επαρχία Ιμπαράκι, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100χλμ βορειοανατολικά του Τόκιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο σεισμός της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι 23 μέτρων που ακολούθησε, έχει ξεπεράσει σε νεκρους τον σεισμό του Κόμπε τον Ιανουάριο του 1995, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή 6.434 ανθρώπων.
Στους 7.197 οι θάνατοι επισήμως από το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, ενώ 10.905 παραμένουν αγνοούμενοι.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι δραματικές προσπάθειες για ψύξη των αντιδραστήρων του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα ενώ μέχρι το Τόκιο ο κόσμος είναι πανικόβλητος και τα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε πρόχειρα καταλύμματα μέσα σε συνθήκες ψύχους.
Σήμερα, ένα ηλεκτρικό καλώδιο συνδέθηκε με τον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού για να τεθούν σε λειτουργία τα συστήματα ψύξης, αλλά η παροχή ρεύματος δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί, ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφαλείας.Στόχος είναι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στους αντιδραστήρες αριθμός 1, 2, 5 και 6 και την Κυριακή στους αντιδραστήρες αριθμός 3 και 4 στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος απελευθέρωσης μεγάλων ποσοτήτων ραδιενέργειας.
Μηχανικοί άρχισαν να ρίχνουν νερό με αντλία που λειτουργεί με ντίζελ σε έναν από τους αντιδραστήρες.

READ more