Νικηφόρος Χαραγκιώνης – Ευδοκία Ρουμελιώτη: Θεατρική βραδιά για το ζευγάρι!

Ο γιος της Ευδοκίας Ρουμελιώτη και του Νικηφόρου Χαραγκιώνη έχει φέρει μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά τους. Το ζευγάρι απολαμβάνει να περνά χρόνο με τον μικρό Δημήτρη – Βασίλη, όπως βαφτίστηκε το καλοκαίρι, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά του οικονομολόγου, που έχει απο τον προηγούμενο γάμο του. Έχουν δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια και σπάνια την αφήνουν, ειδικά τώρα που ο γιος τους είναι μόλις 18 μηνών, για να κάνουν κάποια κοσμική εμφάνιση.

Αν επιλέξουν να βγουν κάποιο βράδυ έξω θα είναι κυρίως για να δουν κάποια θεατρική παράσταση. Το TLIFE τους απαθανάτισε, το βράδυ της Τρίτης, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου απόλαυσαν τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Στην παράσταση παίζουν ακόμα οι: Ευγενία Δημητροπούλου, Θανάσης Δήμου , Ιερόνυμος Καλετσάνος, Στέργιος Κοντακιώτης Στέλιος Ξανθουδάκης, Χρήστος Σαπουντζής, Ιβάν Σβιτάιλο, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Τζεφ Μαράουι.


Ευδοκία Ρουμελιώτη-Φρόσω Λύτρα

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Άμλετ –το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας– είναι ένα κείμενο που καταγράφει όλη την ηθική περιπέτεια ενός ανθρώπου λαμπερής ευφυΐας και αστραφτερής ευφράδειας, ενός ανθρώπου που έχει το εύρος να θέτει καίρια ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και στον Σαίξπηρ τα δύσκολα ερωτήματα υπονομεύουν ή ακυρώνουν παντελώς τις εύκολες απαντήσεις. Καταφέρνουν όμως να διεισδύσουν βαθύτερα στο νόημα μιας θεμελιώδους απορίας και να κάνουν τον κόσμο των ηθικών επιλογών μας πιο αινιγματικό , πιο επικίνδυνο και οριακά πιο θαυμαστό. Αυτή η ικανότητα και η τόλμη να θέτει θεμελιακά ερωτήματα κάνει τον Σαίξπηρ τον «φιλόσοφο των ανθρωπίνων δυνατοτήτων».

Ο Άμλετ είναι ένα έργο που καταφέρνει να διεισδύσει στην καρδιά του «μελαγχολικού πρίγκιπα» , να καταγράψει το φάσμα των συναισθημάτων του, να κερδίσει τη δύσκολη μάχη της έκφρασης και να πεθάνει τον δυσκολότερο θάνατο. «Τα άλλα είναι σιωπή». Και το δικαίωμά μας σε αυτή τη σιωπή, τη σιωπή μιας βαθύτερης κατανόησης του εαυτού μας και του άλλου, την κατέκτησε για λογαριασμό μας ο Άμλετ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση — Διονύσης Καψάλης
Σκηνικά — Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια — Ηλένια Δουλαδίρη
Μουσική — Σταύρος Γασπαράτος
Χορογραφίες / Κίνηση — Αγγελική Τρομπούκη
Φωτισμοί — Αλέκος Γιάνναρος
Βίντεο — Νίκος Δημητριάδης
Βοηθός Σκηνοθέτη — Νουρμάλα Ήστυ

Read More

Read More