Ριγκατόνι με λαχανάκια Βρυξελλών

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ελαφριά και γευστικά ριγκατόνι με λαχανάκια, πράσο και άρωμα λεμονιού

Συστατικά

  • 1/2 kg λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φλούδα από 1 λεμόνι σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 350 gr ριγκατόνι
  • 100 gr + έξτρα τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τα λαχανάκια και αφαίρεσε μερικά από τα σκούρα εξωτερικά φύλλα του και κράτησέ τα για αργότερα,
  • Κόψε τα λαχανάκια στα τέσσερα ή στα δύο ανάλογα με το μέγεθός τους.
  • Ξεκινώντας από τη ρίζα, κόψε το μισό πράσο σε ροδέλες και το υπόλοιπο (χωρίς τα πράσινα φύλλα) ψιλόκοψέ το.
  • Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρισε τα λαχανάκια και τις ροδέλες πράσου μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα υλικά από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο πράσο και το σκόρδο με αλατοπίπερο και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
  • Ρίξε και το κρασί και βράσε για άλλα τρία λεπτά μέχρι να εξατμιστεί εντελώς.
  • Στο μεταξύ, βράσε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για δύο λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Σ¨ουρωσε τα ζυμαρικά και διατήρησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, μαζί με τα ωμά φύλλα από τα λαχανάκια, τα λαχανάκια και τις ροδέλες πράσου και μισό φλιτζάνι βραστό νερό.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει ρίξε σιγά- σιγά την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά, μέχρι τα ριγκατόνι να γίνουν al dente, για περίπου δύο λεπτά.
  • Σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και μερικές σταγόνες λάδι.

Read More

And More