Νικόλας Στράγγας: Ο ζαχαραπλάστης του Alpha που έχει ξετρελάνει τους Δανούς

Τον απολαμβάνουμε κάθε Κυριακή μέσα από τη συχνότητα του Alpha και το Bake Off Greece. Έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει τις καρδιές των τηλεθεατών στη χώρα μας αλλά φαίνεται πως ο Νικόλας Στράγγας έχει ήδη “προϋπηρεσία” στο τηλεοπτικό κοινό της Δανίας. Ο καταξιωμένος ζαχαροπλάστης παρουσιάζει τα γλυκά του στη δανέζικη τηλεόραση μια φορά την εβδομάδα σε στο αντίστοιχο μαγειρικό show της χώρας που “χτυπάει” τηλεθέαση 50%.

Γεννημένος στο Πασαλιμάνι και μεγαλωμένος στον Κορυδαλλό, ζει τα τελευταία 15 χρόνια στη Δανία. Κατάγεται βέβαια από την Καλαμάτα και τη Μάνη και είχε παιδικό όνειρο να γίνει καπετάνιος, όπως ο παππούς και ο αδερφός του. Ωστόσο, τον κέρδισε η ζαχαροπλαστική όπου διαπρέπει και μάλιστα τα τελευταία 15 χρόνια διατηρεί ένα από τα πιο φημισμένα ζαχαροπλαστεία στη Δανία, όπου ζει και εργάζεται.

Εκεί, γνώρισε τη σύζυγό του, Τότε, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Σοφία και τον Μάρλει.

“Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε η σκέψη να κάνω το δικό μου ζαχαροπλαστείο. Με το πέρασμα των χρόνων, και αφού εγκαταστάθηκα οριστικά στη Δανία μπήκα στη διαδικασία να σχεδιάσω και να υλοποιήσω το πλάνο μου αυτό. Φυσικά, έκανα πρώτα μια καλή έρευνα αγοράς και διαπίστωσα ότι ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε φούρνους που παράγουν εκπληκτικά προϊόντα, έλειπε ένα καλό ζαχαροπλαστείο”, είχε δηλώσει στο περιοδικό “Z+G”.

Πρόσφατα άνοιξε μαγαζί στη Σαγκάη, στην Κίνα αλλά δεν ξεχνά ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα του. Για αυτό το λόγο θα επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες κι εδώ αλλά προς το παρόν απολαμβάνει την αναγνωρισιμότητα που του δίνει η εκπομπή.

Ο Νικόλας σπούδασε ζαχαροπλαστική στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου και παρακολούθησε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής στο εξωτερικό. Μέχρι το 2001 δούλευε σε μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων στο νησί των Ιπποτών.

Στη συνέχεια, δούλεψε κάποια χρόνια στη Σκωτία. Έπειτα έφυγε για τη Δανία και στις κουζίνες δυο πεντάστερων ξενοδοχείων ενώ δούλεψε για επτά χρόνια στο ιταλικό εστιατόριο «Era Ora» της Κοπεγχάγης. Το 2011 κέρδισε το βραβείο «Το Καλύτερο Γλυκό της Χρονιάς». Μέχρι που άνοιξε το ζαχαροπλαστείο «Nikolaos Strangas Cakeaway», που έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή spot στην Κοπεγχάγη. Σήμα κατατεθέν του είναι τα πολύχρωμα μακαρόν, τα οποία έχουν αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, μεταξύ των οποίων ηθοποιοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και τραγουδιστές, που παρακολουθούν ανελλιπώς την εκπομπή του.

Το 2012 τιμήθηκε από τη Γαστρονομική Ακαδημία της Δανίας και το 2018 αποδέχτηκε την πρόταση του Alpha να είναι ένας από τους τρεις κριτές του Bake Off Greece.

Read More

And More