Νίκος Γκέλια – Μαύρο Ρόδο: «Ο δάσκαλος μού είπε ότι δεν έχω δικαίωμα να μιλάω για ελληνική ιστορία επειδή δεν είμαι Έλληνας»

Ο Νίκος Γκέλια, ο οποίος τη φετινή τηλεοπτική σεζόν πρωταγωνιστεί στο «Μαύρο Ρόδο» βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Mega Καλημέρα και μεταξύ άλλων, μίλησε και για τον ρατσισμό που βίωσε στην παιδική του ηλικία, λόγω του ότι ήταν παιδί οικονομικών μεταναστών.

Ο ηθοποιός κατάγεται από την Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα στην ηλικία των 5,5 ετών. Η οικογένειά του αναγκάστηκε πολλές φορές να μετακομίσει και να αλλάξει γειτονιές επειδή τους έδιωχναν από τα σπίτια λόγω της καταγωγής τους.

«Κάθε παιδί μεταναστών, από οποιαδήποτε χώρα, έχει τέτοιες μνήμες, γιατί μεγάλωσε με αυτό, τα ζει. Ο καθένας έβρισκε δική του δικαιολογία, πως έπρεπε να το νοικιάσει αλλού ή ανέβαζαν κατά πολύ το ενοίκιο. Αυτό έτυχε να μου δώσει θάρρος για να μπορώ να ανταπεξέρχομαι στη ζωή μου με πολλούς τρόπους.

Δεν φοβάμαι κάτι. Πράγματα που φοβάμαι πλέον δεν αφορούν εμένα, αφορούν το παιδί μου. Εμένα μου έδωσε δύναμη. Όταν ο δάσκαλός μου μού είπε ότι δεν έχω δικαίωμα να μιλάω για την ελληνική ιστορία επειδή δεν είμαι Έλληνας, εμένα η κίνησή μου ήταν να διαβάσω ελληνική ιστορία», είπε ο Νίκος Γκέλια.

Read More

And More