Νίκος Γκέλια – Το Ναυάγιο: «Είδα τον θείο και τη μητέρα μου να κρατούν το διαμελισμένο σώμα του ξαδέλφου μου»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Γκέλια στο περιοδικό HELLO και τον δημοσιογράφο, Γιάννη Βίτσα.

Ο ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις δύσκολες απώλειες που έχει βιώσει, αυτή του ξαδέλφου του αλλά και του καλύτερού του φίλου.

Στην εφηβεία σου έζησες και τον χαμό του ξαδέλφου σου μπροστά στα μάτια σου..

Εκεί δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Είδα τον θάνατο τόσο ισχυρό μπροστά μου. Είδα τον θείο και τη μητέρα μου να κλαίνε γοερά κρατώντας το διαμελισμένο σώμα του μικρού μου ξαδέρφου. Και έτρεχαν οι δυο τους στο νοσοκομείο με την ελπίδα να φτιάξουν το παιδί. Αυτό θυμάμαι.

Πώς έγινε το κακό;

Παίζαμε τα ξαδέλφια στο χωριό, στο σπίτι του παππού στην Αλβανία. Ανεβαίναμε επάνω στη σιδερένια πόρτα και ο μεγαλύτερος ξάδερφος την έσπρωχνε από τη μια άκρη στην άλλη. Ελλείψει χρημάτων, αυτά ήταν τα παιχνίδια μας. Κάποια στιγμή έσπασαν τα καρούλια της πόρτας και το μικρότερο ξαδερφάκι, που δεν ήταν τόσο γρήγορο όσο εμείς, δεν μπόρεσε να τρέξει και τον καταπλάκωσε. Για χρόνια, όταν πηγαίναμε στην Αλβανία, μαζευόμασταν όλα τα ξαδέρφια και από το σπίτι του παππού πηγαίναμε δύο ώρες με τα πόδια στο νεκροταφείο και παίζαμε τα παιχνίδια που του άρεσαν γύρω και πάνω από τον τάφο του. Ως φόρο τιμής στη μνήμη του.

Είναι συγκινητικό…

Έτσι νιώθαμε και αυτό κάναμε. Θα σου πω ότι το καλοκαίρι έχασα τον κολλητό μου φίλο. Και ενώ είμαι anime και manga lover, όταν τον έχασα, μου ήταν πολύ δύσκολο να τα παρακολουθήσω πλέον, επειδή είχαμε από κοινού αυτή την αγάπη για τα συγκεκριμένα κόμικς. Πήρα όμως την αποφάσισα πως έπρεπε να ξαναμπώ σε όλο αυτό. Έτσι, κάθε πρωί, πριν πάω στη δουλειά μου, περνώ έξω από το σπίτι του, να σου πω εδώ ότι τον βρήκα εγώ νεκρό στο σπίτι του.

Read More

And More