Νίκος Κουρής: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ως απαράδεκτη την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, κατά του Νίκου Κουρή – Θεοδωράκη.

Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτή την απόφαση, καθώς η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία δεν παραστάθηκε στη συζήτηση ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, δεν εξήγησε επαρκώς στο δικόγραφο με ποιον τρόπο προσβάλλονται τα κληρονομικά και πνευματικά της δικαιώματα από τον Νίκο Κουρή.

Ο Νίκος Κουρής μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την εν λόγω δικαστική απόφαση.

«Εγώ το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω όσο αφορά στη δικαστική απόφαση, είναι ότι έρχεται να ενισχύσει την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, ώστε να υπάρχει μία συνεργασία και όσοι ασχολούνται με το έργο του να με βοηθούν σε αυτό που κάνω. Πιστεύω ότι και η Μαργαρίτα με τη στάση της φαίνεται να έχει κατανοήσει τις επιθυμίες του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τη διαθήκη και να έρθει μία συνεργασία», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Θεοδωράκης.

 

Ο χρόνος θα βοηθήσει, ώστε να γίνουν όλα όσα επιθυμούσε ο Μίκης, και στη διάδοση του έργου του. Είναι ξεκάθαρο, ότι δεν πέρασε από το μυαλό μου να διεκδικήσω κάποιο περιουσιακό στοιχείο, αλλά να διαδώσω το έργο του Μίκη Θεοδωράκη», κατέληξε ο Νίκος Κουρής. 

Read More

And More