Νίκος Ξανθόπουλος: Θρήνος στο διαδίκτυο για το «παιδί του λαού» – Η οικογενειακή ζωή και το τελευταίο «αντίο»

Θλίψη έχει σκορπίσει στο Πανελλήνιο η είδηση θανάτου του Νίκου Ξανθόπουλου. Το “παιδί του λαού” έφυγε χθες (22/1) από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών με την κηδεία του να έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 24/1 στις 13.00 στο Α’ Νεκροταφείο.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτική κλινική του Αιγάλεω. Η απώλειά του προκάλεσε πόνο και θλίψη όχι μόνο στην σύζυγό του Εριφύλη, τα τέσσερα παιδιά και τα εγγόνια του αλλά και σε όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από τη δουλειά του.

Νίκος Ξανθόπουλος: Η οικογενειακή ζωή

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε παντρευτεί δυο φορές. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την επίσης ηθοποιό, Ελένη Καρπέτα ενώ ο δεύτερος με την Εριφύλη Ξανθοπούλου, με την οποία ήταν μαζί 50 χρόνια μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Η Εριφύλη Ξανθοπούλου ήταν για τον μεγάλο σταρ του κινηματογράφου ανέκαθεν ο φύλακας άγγελός του. Εκείνη ξενυχτούσε σε κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο μεγάλος ηθοποιός, εκείνη στεκόταν σαν βράχος στο πλευρό του. Ειδικά το τελευταίο διάστημα που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική, η Εριφύλη δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε τρεις γιους του Αντώνη, Γιώργο και Δημήτρη και μια κόρη, την Μαρία. Ο ηθοποιός ήταν πολύ δεμένος με τα τέσσερα παιδιά του και πολλές φορές το εξέφραζε και μέσα από τις αναρτήσεις του στο Facebook.

«Μεγαλώνουμε όλοι μαζί. Ο μπαμπάς ελπίζει να λείψει πρώτος απ’ την παρέα…» είχε γράψει ο Νίκος Ξανθόπουλος κάτω από τη σπάνια φωτογραφία με τα τέσσερα παιδιά του. Και έτσι έγινε…

«Ο πατέρας μου έκανε μια ζωή σαν παραμύθι. Μια γεμάτη ζωή, βίωσε την αναγνώριση, την αγάπη του κόσμου και των δικών του ανθρώπων» ανέφερε η κόρη του Μαρία Ξανθοπούλου μετά τον θάνατο του πατέρα της στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται”.

Τα μηνύματα θλίψης στο διαδίκτυο

Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, τα social media πλημμύρισαν με μηνύματα θλίψης τόσο από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου αλλά από ανθρώπους που αγάπησαν τον Νίκο Ξανθόπουλο μέσα από τη δουλειά του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη για τον θάνατο του Νίκου Ξανθόπουλου

«Η μακρόχρονη παρουσία του Νίκου Ξανθόπουλου στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στη μουσική και στην τηλεόραση παρουσιάζει δύο όψεις: Εκείνη του λαϊκού ειδώλου, του «παιδιού του λαού», με τις δημοφιλείς μελοδραματικές ταινίες του, που αποτύπωναν τους προβληματισμούς της δεκαετίας του ΄60.

Μεγάλοι συνθέτες, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Κώστας Καλδάρας, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Χρήστος Νικολόπουλος του εμπιστεύθηκαν τραγούδια τους, που γνώρισαν τεράστια επιτυχία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες, όπου ζούσαν Ελληνες μετανάστες. Στο θέατρο, που πρωταγωνίστησε, τον υποστήριζαν οι στιβαρές θεατρικές ρίζες του – θιασάρχης ο ίδιος- και οι σπουδαίες συνεργασίες του με την Κυρία Κατερίνα, τον Δημήτρη Ροντήρη, τον Μάνο Κατράκη.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος υπήρξε ένας βαθιά καλλιεργημένος καλλιτέχνης, ευαίσθητος πολίτης απέναντι στα κοινωνικά μηνύματα των καιρών, ευγενής άνθρωπος, ο οποίος εξέφρασε το λαϊκό συναίσθημα, τον πόνο της προσφυγιάς και της εσωτερικής μετανάστευσης με αυθεντικό τρόπο. Ένα μεγάλο μέρος του κοινού ταυτίστηκε με την ειλικρίνεια και την αμεσότητα με την οποία μετέφερε αυτά τα συναισθήματα. Τον αγκάλιασε, τον αγάπησε και τον τίμησε ως δικό του άνθρωπο.

Ήταν ένα οικείο πρόσωπο, σε μια εποχή που η Ελλάδα άλλαζε με ταχείς, δραματικούς ρυθμούς. Αποχαιρετώντας τον Νίκο Ξανθόπουλο, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους πολλούς φίλους του».

Read More

And More