Νίκος Χορταρέας: Από ιερέας, ξανά στην τηλεμαντεία – Έβγαλε τα ράσα τέσσερα χρόνια μετά

Πριν από μερικά χρόνια, σαν «βόμβα» είχε σκάσει η είδηση ότι ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας είχε αφήσει τα εγκόσμια και είχε χειροτονηθεί ιερέας με το όνομα «πατέρας Κυπριανός». Ο γνωστός αστρολόγος και μέντιουμ εξαφανίστηκε από όλους και από όλα και υπήρχε έντονη φημολογία ότι λειτουργούσε στον Λαγκαδά.

Φαίνεται όμως ότι τέσσερα χρόνια μετά αποφάσισε να αφήσει τα ράσα και να επιστρέψει στις εκπομπές αστρολογίας και τηλεμαντείας. Στην πρώτη του συνέντευξη στον Βαγγέλη Καράλη και την Espresso, ο Νίκος Χορταρέας «σπάει» τη σιωπή του για τα χρόνια που έζησε ως κληρικός και εξηγεί τον λόγο που θέλησε να ασχοληθεί και πάλι με το παλιό του επάγγελμα.

«Βρίσκομαι σε μία φάση αλλαγής, θεληματικά ή άθελα. Ξεκινάω να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα από όλους, εκπομπές στην τηλεόραση και να λύνω μάγια. Οι εκπομές μου θα παίζουν σε διάφορα κανάλια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και ξεκινάω και στην Κύπρο, στο κανάλι Plus» αναφέρει ο Νίκος Χορταρέας.

Ο Νίκος Χορταρέας με τον Βαγγέλη Καράλη

 

Υπήρχε ένα μυστήριο αναφορικά με τη χειροτονία του και αν όντως είχε χειροτονηθεί. Ο Νίκος Χορταρέας απαντά πως «το μυστήριο ήταν ποιος με χειροτόνησε. Λειτουργούσα σε 16 εκκλησίες, έχω φωτογραφίες με άπειρους κληρικούς να λειτουργούμε μαζί με δεσπότη. Δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά εάν δεν είχα χειροτονηθεί. Ανήκα στη Μητρόπολη Λαγκαδά και λειτουργούσα σε ένα μεγάλο προσκύνημα στην Παναγία Περπατούσα στο Ηράκλειο Λαγκαδά» και προσθέτει αναφορικά με το αν οι πιστοί τον αποδέχτηκαν εύκολα. «Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε σε εκείνα τα μέρη. Γεμίζαμε τις εκκλησίες από τον κόσμο. Ένιωσα πραγματική αγάπη από τους πιστούς και τον κλήρο. Είχα φτάσει να κάνω 40 εξομολογήσεις την ημέρα».

Σχετικά με την απόφασή του να αφήσει τα ράσα, ο Νίκος Χορταρέας δηλώνει: «Η απόφαση ήταν εν μέρει δική μου. Αρχικά εγώ έμενα στη Μητρόπολη Λαγκαδά και ήμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όλη την ημέρα ήμασταν μαζί με τον μητροπολίτη και ενώ έγινε η χειροτονία μου δεν υπέγραψε τα χαρτιά. Ήταν κάτι τόσο τυπικό που δεν δώσαμε σημασία. Συγχωρέθηκε και έφυγε πολύ γρήγορα, και ξαφνικά τα χαρτιά μου έμειναν ανυπόγραφα.

Φωτογραφία από εφημερίδα Espresso

Οπότε ο επόμενος σου λέει “εγώ δεν σε χειροτόνησα, οπότε πώς να το υπογράψω;”. Ούτε κανείς θα έβαζε το χέρι του να υπογράψει για τον Χορταρέα. Δεν τους κατηγορώ, είναι οι καλύτεροι ιεράρχες, είναι πολύ αξιόλογοι! Μου είπαν να κάνω δικαστήριο με τις φωτογραφίες που έχω και με μάρτυρες πιστούς και κληρικούς για να πάρω τα χαρτιά μου. Ιερέας δεν είναι, όμως το χαρτί που έχεις στο χέρι σου, ιερέας είναι η χειροτονία και εγώ χειροτονήθηκα τρεις φορές».

Φωτογραφία από εφημερίδα Espresso

Read More

And More