Νίνα Κασιμάτη: «Δέχθηκα αρκετές φορές κακοποιητική συμπεριφορά από συνάδελφο»

Η Νίνα Κασιμάτη παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «7 Μέρες Tv» και τον δημοσιογράφο, Γιάννη Βίτσα.

Η γνωστή δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχει δεχτεί από συνεργάτες της αλλά και την δυσπιστία που έχει αντιμετωπίσει στον εργασιακό της χώρο.

Ξεκινήσατε το ταξίδι σας από την περιφέρεια, και συγκεκριμένα στην Κόρινθο, όπου και διατηρούσατε μια καθημερινή εφημερίδα με τον τίτλο «Πρωινή». Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να επιβληθεί στο ανδροκρατούμενο περιβάλλον μιας τοπικής αγοράς που είναι ακόμα πιο κλειστή;

Ήταν πραγματικά άθλος, γιατί η Κορινθία δεν είναι μια μεγάλη περιφέρεια με παράδοση στα τοπικά φύλλα, όπως η Θεσσαλία ή η Κρήτη. Ήταν το δυσκολότερο σχολείο για εμένα. Πέρασα δύσκολες στιγμές και αποκόμισα τεράστιες εμπειρίες.

Έτυχε να δεχτείτε κακοποιητική συμπεριφορά από συνάδελφο;

Ναι, μου έχει τύχει αρκετές φορές, ειδικά στην αρχή, κατά τα πρώτα χρόνια μου στη δουλειά, στην περιφέρεια. Ήταν πρωτόγνωρη εικόνα να βλέπεις μια γυναίκα να κρατά μικρόφωνο στο δρόμο κάνοντας ρεπορτάζ. Δεν φοβόμουν όμως τίποτα. Είπα θα βουτήξω στα βαθιά και θα κολυμπήσω. Θεωρώ πως με την στάση σου απέναντι στη δουλειά επιβάλλεσαι. Αρχικά αντιμετωπίστηκα με δυσπιστία. Ορισμένοι συνάδελφοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το ότι είμαι γυναίκα και να με πλασάρουν ότι είμαι αδύναμη δεν είχε αποτέλεσμα.

Read More

And More