Ντόρα Μακρυγιάννη στο TLIFE: Το «Μετά τη Φωτιά» η σκηνή της έκρηξης και το ψυχοσωματικό

Η Ντόρα Μακρυγιάννη φέτος πρωταγωνιστεί ως Ιωάννα Βενιέρη στη σειρά του ANT1, «Μετά τη Φωτιά». 

Η Ιωάννα είναι μια όμορφη, έξυπνη και καλλιεργημένη γυναίκα, που έχει μάθει καλά να κρύβει τι πραγματικά αισθάνεται. Φαινομενικά ασταθής, ευάλωτη και αδύναμη, στην ουσία, όμως, δυνατή, ανθεκτική και με τεράστια υπομονή. Ο σύζυγός της, ο Άρης Βενιέρης, την κρατάει δίπλα του με τη βία μέχρι την στιγμή που η ίδια αποφασίζει να τον καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά.

Πώς βλέπεις την Ιωάννα, την ηρωίδα που υποδύεσαι μέσα από τη δική σου ματιά;

Πρόκειται για μια κακοποιημένη γυναίκα. Η Ιωάννα προσπαθεί να ξεφύγει από τον άνδρα της με τον οποίο έχουν αποκτήσει μαζί ένα κοριτσάκι. Ζει μέσα σε μια τοξική και κακοποιητική σχέση  ψυχολογικά – και σωματικά. Βλέπουμε ότι εκείνος τη χειρίζεται με όποιον τρόπο μπορεί. Προσπαθεί να ξεφύγει και σε πρώτη φάση καταφέρνει να φύγει μόνιμα από τη συζυγική στέγη.

Δεν είναι  μια εύκολη διαδικασία. Η Ιωάννα ταυτόχρονα παλεύει να κερδίσει την επιμέλεια της κόρης της. Σίγουρα όμως μια πρώτη μορφή δικαίωσης την έχει πάρει από την στιγμή που μίλησε ανοιχτά καταγγέλλοντας για κακοποίηση τον σύζυγό της. Για εκείνη όλο αυτό είναι μια μεγάλη ανάσα.

Νιώθει πλέον καλύτερα, εφόσον υπάρχει γύρω της κόσμος που την πιστεύει και την στηρίζει. Η ιστορία της έχει ακόμα πολύ μέλλον, μέχρι τη δικαίωση. 

Η Ιωάννα έχει αποκτήσει συμμάχους, ωστόσο οι «εκρήξεις» μετρούν εναντίον της…

Ο σύζυγός της έχει ένα μεγάλο όνομα, με γνωριμίες και διασυνδέσεις παντού. Η Ιωάννα πολλές φορές ξεφεύγει και αντιδρά και αυτό μετρά αρνητικά στα μάτια όσων δεν γνωρίζουν την υπόθεσή της. Σε ένα από τα πρόσφατα επεισόδια επιτέθηκε στον εν διαστάσει σύζυγό της μέσα στο νοσοκομείο.

Η ίδια όμως γνώριζε πως εκείνο χρημάτισε τους γιατρούς προκειμένου να την βγάλουν ψυχολογικά ασταθή ώστε να χάσει την επιμέλεια της κόρης τους. 

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς η σκηνή της έκρηξης έμοιαζε κινηματογραφική και σίγουρα ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα στην μυθοπλασία…

Στην εταιρία παραγωγής έκαναν φανταστική δουλειά. Τόσο με τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν από το εξωτερικό, όσο και με τα σπέσιαλ εφέ. Βγήκε μια υπερπαραγωγή για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα. Μπορεί ως Ιωάννα να μην ήμουν μέσα στο στη έκρηξη, είδα όμως τα γυρίσματα και από κοντά ήταν τόσο αληθοφανές που τρόμαζες.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν «πλημμυρίζει» από σειρές εποχής. Είναι μια τάση των τηλεθεατών να ξεφύγουν από το σήμερα και να «ταξιδέψουν» στο παρελθόν;

Υπάρχουν όντως πάρα πολλές σειρές εποχής, αλλά υπάρχουν και σειρές του σήμερα. Η μυθοπλασία πρέπει πάντα να αγγίζει θέματα του σήμερα και της επικαιρότητας.

Στις σειρές που εξελίσσονται στην τωρινή περίοδο, ο κόσμος ταυτίζεται με τους ήρωες, έξω στο δρόμο μπορεί να σε φωνάξουν με το όνομα του χαρακτήρα που υποδύεσαι και καταλαβαίνει πως η σειρά που συμμετέχεις περνά υποσυνείδητα μηνύματα.

Είχες μιλήσει στο παρελθόν για το ψυχοσωματικό που σου δημιουργήθηκε…

Είναι κάτι που έχω μιλήσει και στο παρελθόν ανοιχτά γι’αυτό. Πρόκειται για ένα βούισμα στο αυτί μου, το οποίο και ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Έγιναν πρώτα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για θέματα υγείας και μετά κατέληξα στο ότι ήταν κάτι ψυχοσωματικό.Δεν είναι κάτι σημαντικό, αλλά είναι η πίεση γιατί στην εποχή μας είναι μεγάλη μάστιγα το στρες.

Εκτός από τους τηλεοπτικούς ρόλους, έχεις κάνει και θέατρο. Συγκρίνονται τελικά αυτά τα δύο;

Είναι δύο διαφορετικές δουλειές. Δεν μπορεί να συγκριθεί η τηλεόραση με το θέατρο. Και γι’ αυτό θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ερώτηση για το εάν κάποιος ηθοποιός προτιμά το ένα ή το άλλο.

Το θέατρο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, με διαφορετική τεχνική, άλλα Μέσα, άλλη δουλειά, άλλη οπτική ματιά του ηθοποιού. Δεν συγκρίνονται μεταξύ τους τηλεόραση και θέατρο, είναι όμως εξίσου υπέροχα και τα δύο.

Σε προσωπικό επίπεδο, υπάρχουν άμεσα σχέδια; Δέχεσαι συχνά την κλισέ ερώτηση για γάμο;

Αυτή την στιγμή, όχι δεν είναι στα σχέδιά μου κάτι τόσο μεγάλο, όπως είναι ένας γάμος. Εξάλλου στις μέρες μας δεν μπορείς να κάνεις μακροπρόθεσμα και μεγάλα σχέδια.

Μετά τη Φωτιά: Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00 στον ANT1

Read More

And More