Ντόρα Μπακογιάννη: Μαζί με τα εγγόνια της στην παρουσίαση του βιβλίου με τις συνταγές της μητέρας της

Το μεσημέρι της Δευτέρας 29.11 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Συνταγές με… Ιστορία» της Μαρίκας Μητσοτάκη. Πρόκειται για ένα βιβλίο που σκοπό έχει να ταξιδέψει το αναγνωστικό κοινό στις αναμνήσεις και τα στιγμιότυπα μιας ζωής πολυτάραχης και ταυτόχρονα συναρπαστικής, άμεσα συνδεδεμένης με την πρόσφατη ιστορία και παράδοση του τόπου μας.

Μέσα στο βιβλίο αυτό, παρουσιάζονται οι παραδοσιακές συνταγές της Μαρίκας Μητσοτάκη που αποτελούσαν πάντα την αφορμή για να παραμείνει ενωμένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Άλλωστε, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα περιβόητα ντολμαδάκια;

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, ενώ στη συζήτηση συμμετείχε η κόρη της Μαρίκας Μητσοτάκη και βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, η πρόεδρος του Ιδρύματος “Σύλβια Ιωάννου”, Άρτεμις Σκούταρη, η διευθύντρια επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, ο εκδότης Θάνος Ψυχογιός και ο chef Άκης Πετρετζίκης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη που πρόσφατα μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της, έχει πολλές φορές στο παρελθόν αναφερθεί στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η μητέρα της στη ζωή της, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο παρέμεινε ενωμένη όλη της η οικογένεια.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία με τα δυο της παιδιά, η νύφη (σύζυγος του Κώστα Μπακογιάννη) και δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη με τον γιο της Δήμο, αλλά και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More