Ντουμπάι: Όλα όσα έγιναν στα εορταστικά εγκαίνια του πρώτου κατακόρυφου θέρετρου υπερπολυτελούς αλυσίδας καταλυμάτων – Φωτογραφίες

11 Φεβρουαρίου 2024, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Πραγματοποιήθηκαν τα εορταστικά εγκαίνια του καινοτόμου One&Only One Za’abeel, του πρώτου κατακόρυφου αστικού θέρετρου από την υπερπολυτελή αλυσίδα καταλυμάτων.

Διάσημοι καλλιτέχνες όπως η Jennifer Lopez, η Naomi Campbell, η Vanessa Hudgens, ο Mark Ronson, ο Idris Elba, ο Vincent Cassel, η Isabelle Huppert, η Angelababy, η Kiara Advani, ο Sidharth Malhotra και η Nancy Ajram παρευρέθηκαν σε αυτήν την εντυπωσιακή εκδήλωση.

Από την Ελλάδα, παρευρέθηκαν η Βίκυ Καγιά, Η Αθηνά Οικονομάκου με τον σύζυγό της Φίλιππο Μιχόπουλο, ο ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης και η διεθνούς φήμης content creator Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη.

Τα εορταστικά εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο The Link, ένα φουτουριστικό διάδρομο που επιτείνεται 100 μέτρα πάνω από το έδαφος, συνδέοντας τους δίδυμους ουρανοξύστες του One Za’abeel.

Η λίστα με τους celebrities από τον κόσμο του κινηματογράφου, της μουσικής, της μόδας και του αθλητισμού περιλάμβανε τη Jennifer Lopez (τραγουδίστρια και ηθοποιό), τη Naomi Campbell (μοντέλο), τη Vanessa Hudgens (ηθοποιό), τον Mark Ronson (DJ και παραγωγό), τον Idris Elba (DJ) και τη Sabrina Elba (μοντέλο), τον Vincent Cassel (ηθοποιό), την Angelababy (ηθοποιό), την Isabelle Huppert (ηθοποιό), τον David Gandy (μοντέλο), τον Esai Morales (ηθοποιό), την Eva Apio (μοντέλο), την Emma Raducanu (τενίστρια), τη Nancy Ajram (τραγουδίστρια), τον Sidharth Malhotra (ηθοποιό), τη Kiara Advani (ηθοποιό), τη Malaika Arora (ηθοποιό), τη Mara Hoffman (σχεδιάστρια μόδας), τη Ramla Ali (πυγμάχο) και τη Nicola Roberts (τραγουδίστρια), οι οποίοι παρευρέθηκαν στο opening, συνοδευόμενοι από μια επιλεγμένη λίστα καλεσμένων από όλο τον κόσμο, και είχαν την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι που θα βιώσουν την εμπειρία του συναρπαστικού One&Only One Za’abeel.

(Credits: Dave Benett / Getty Images για το One&Only)

Στα στιγμιότυπα από το μοναδικό opening, συμπεριλαμβάνεται ένα λαμπερό πάρτι στον ουρανό, όπου η παγκόσμια pop star Jennifer Lopez πραγματοποίησε μια αυθόρμητη εμφάνιση στο Sphere στο The Link. Η Jennifer Lopez εντυπωσίασε τους καλεσμένους με ένα medley από τις επιτυχίες της: Jenny From the Block, Can’t Get Enough, το πρώτο single από το επερχόμενο άλμπουμ της This is Me…Now, και Get Right.

Φορώντας ένα λαμπερό jumpsuit με παγιέτες, η Jennifer Lopez ανέβηκε στα decks μαζί με τον επτά φορές βραβευμένο με Grammy Mark Ronson, χαρίζοντας στους καλεσμένους ένα μοναδικό live performance. Ο διάσημος ηθοποιός και DJ Idris Elba πήρε τη σκυτάλη στα decks, με ένα DJ set που έκανε το πάρτι να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

(Credits: Dave Benett / Getty Images για το One&Only).

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την Παρασκευή, με καλεσμένους από όλο τον κόσμο να βρίσκονται στο Ντουμπάι για το αξέχαστο αυτό γεγονός. Τα welcome drinks στο νέο εστιατόριο Aelia, με κουζίνα εμπνευσμένη από τη Γαλλία και τη Μεσόγειο, ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για τους καλεσμένους, οι οποίοι στη συνέχεια απόλαυσαν το πρώτο από τα bespoke γαστρονομικά βράδια στο The Link. Η πρώτη νύχτα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με ένα afterparty στο Tapasake, το πολυτελές poolside εστιατόριο στην ταράτσα του One&Only One Za’abeel, με μια ζωντανή εμφάνιση από τη Λιβανέζα pop star Nancy Ajram.

Η Mara Hoffman (σχεδιάστρια μόδας), η Eva Apio (μοντέλο) και η Nicola Roberts (τραγουδίστρια) παρευρέθηκαν στο ηλιόλουστο Rosé Pool Brunch περιτριγυρισμένες από την ασύγκριτη θέα στον ουρανοξύστη του Ντουμπάι, για να ξεκινήσουν οι εορτασμοί της δεύτερης ημέρας. Στην κορυφή της πιο μακριάς γέφυρας στον κόσμο, με τη δυνατότητα να κάνουν μια βουτιά στην μακρύτερη infinity pool των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα εξατομικευμένο μενού ιαπωνικής fusion κουζίνας που περιλάμβανε cebiche, στρείδια, wagyu tataki και tiradito.

(Photo by Dave Benett/Getty Images for One&Only)

(Photo by Dave Benett/Getty Images for One&Only)

(Photo by Dave Benett/Getty Images for One&Only)

(Photo by Cedric Ribeiro/Getty Images for One&Only)

 

Στη συνέχεια, οι σταρ αναχώρησαν για τις κομψές τους Glam Suites ώστε να λάβουν την περιποίηση μιας ομάδας καλλιτεχνών μακιγιάζ από το κορυφαίο brand ομορφιάς Charlotte Tilbury. Η βραδιά συνεχίστηκε στο The Link – ένας διάδρομος που αιωρείται στον ουρανό μεταξύ των ορόφων 24-26 – καθώς οι καλεσμένοι απόλαυσαν τα Martinis του Belvedere 10 στο Aelia πριν παρουσιαστούν στο red carpet.

Στο κόκκινο χαλί εμφανίστηκε μια σειρά από διεθνείς celebrities και VIPs, συμπεριλαμβανομένων των Jennifer Lopez (τραγουδίστρια και ηθοποιός), Naomi Campbell (μοντέλο), Vanessa Hudgens (ηθοποιός), Mark Ronson (DJ και παραγωγός), Idris Elba (DJ) και Sabrina Elba (μοντέλο), Vincent Cassel (ηθοποιός), Angelababy (ηθοποιός), Isabelle Huppert (ηθοποιός), David Gandy (μοντέλο), Esai Morales (ηθοποιός), Eva Apio (μοντέλο), Emma Raducanu (τενίστρια), Nancy Ajram (τραγουδίστρια), Sidharth Malhotra (ηθοποιός), Kiara Advani (ηθοποιός) και Nicola Roberts (τραγουδίστρια).

 

Η Jennifer Lopez φορούσε ένα ολοκληρωμένο look Giambattista Valli, με ένα μαύρο μεταξένιο φόρεμα και κάπα. Η Naomi Campbell φορούσε κοσμήματα διαμαντιών από τον οίκο Bulgari και ένα μαύρο μάκρυ φόρεμα με χάντρες από τον σχεδιαστή Alexander McQueen. Η Vanessa Hudgens επέλεξε ένα εντυπωσιακό φόρεμα με παγιέτες από τον σχεδιαστή Aadnevik.

(Credits: Εικόνες από τον James D. Kelly για το One&Only).

Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια κορυφαία εμπειρία υψηλής γαστρονομίας, με δείπνα που σχεδιάστηκαν από σεφ των οποίων τα εστιατόρια βραβεύτηκαν με αστέρια Michelin: Le Dame de Pic (από την Anne-Sophie Pic), Arrazuna (από τον Mehmet Gürs), QABU (από τον Paco Morales), Sagetsu (από τον Tetsuya Wakuda) και Duangdy (από τους Bo Songvisava και Dylan Jones του BO.LAN). Στα κυριότερα πιάτα συμπεριλαμβανόταν το φιλέ μοσχαρίσιο που αρωματίζεται με μαύρο σκόρδο και sobacha στο Le Dame de Pic, ο αστακός με σοτέ σπανάκι, καπνιστό βούτυρο και πρόβειο τυρί στο QABU από τον Paco Morales, και ο Αλασκανός Κινγκ Κραμπ στο Sagetsu.

(Photo by Dave Benett/Getty Images for One&Only)

Η αξέχαστη εμπειρία έφτασε στο τέλος της την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, με ένα brunch στο StreetXO, το κορυφαίο εστιατόριο με το cutting-edge concept του Ισπανού σεφ Dabiz Muñoz. Τα πιάτα περιλάμβαναν croquettes με wagyu και στρείδι, sashimi με μεξικάνικο χαμάχι, tacos με χταπόδι και μια μοναδική εκδοχή Club Sandwich του Muñoz.

Για να αποτυπωθεί αυτή η μοναδική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε ένα show με 3D video-mapping προβολών που έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ Guinness, φωτίζοντας το κτίριο και μετατρέποντας τη φανταστική εσωτερική διακόσμηση του σε φάσμα στον ουρανό του Ντουμπάι. Η εντυπωσιακή κινούμενη εικόνα προβαλλόταν κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του εορταστικού Σαββατοκύριακου, φωτίζοντας τον ουρανοξύστη του Ντουμπάι και καλωσορίζοντας τους επισκέπτες καθώς έφταναν στην πόλη.

(Photo by Dave Benett/Getty Images for One&Only)

(Photo by Dave Benett/Getty Images for One&Only)

(Photo by Dave Benett/Getty Images for One&Only)

(Photo by Dave Benett/Getty Images for One&Only)

 

(Photo by Dave Benett/Getty Images for One&Only)

 

(Photo by Dave Benett/Getty Images for One&Only)

(Photo by Dave Benett/Getty Images for One&Only)

 

Το One&Only One Za’abeel αποτελεί τη νέα προσθήκη στη συλλογή θέρετρων που λειτουργεί η Kerzner International, ενσωματώνοντας διακριτικά εξαιρετική γαστρονομία, καινοτόμες εμπειρίες ευεξίας και προσεγμένες δραστηριότητες, δημιουργώντας μια πραγματική έκφραση του υψηλού ποιοτικού τρόπου ζωής. Το One&Only One Za’abeel είναι έναν αρχιτεκτονικό ορόσημο που διαθέτει δύο ουρανοξύστες που τέμνονται από τον μακρύτερο κορμό στον κόσμο και μια οριζόντια γέφυρα, το “The Link”.

Read More

And More