Ο Α. Μιτζέλος στο TLIFE για την ενδεχόμενη κλοπή τραγουδιού του από τον Θεοφάνους

Ο Γιώργος Θεοφάνους έγραψε ένα τραγούδι για την ταινία ”Χωρίς σύνορα” του Νίκου Γκαϊτατζή. Το ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας και πρόκειται για ένα ωραίο κομμάτι.

Ωστόσο έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στο χώρο της μουσικής και κυρίως από τον δημιουργό, Αντώνη Μιτζέλο. Ο λόγος; Ισχυρίζεται πως πρόκειται για αντιγραφή του κομματιού ”Να ‘φευγα”, που έχει ερμηνεύσει ο Γιάννης Κότσιρας και αποτελεί δική του δημιουργία. Η μόνη τους διαφορά είναι πως το ένα είναι πιο αργό.

Το TLIFE επικοινώνησε και με τις δύο πλευρές. Ο Αντώνης Μιτζέλος μίλησε για ό,τι έχει συμβεί: “Την Παρασκευή το πρωί έχουμε το τρίτο δικαστήριο που λογικά θα βγει και η τελική απόφαση. Εγώ κάλεσα τον κο Θεοφάνους να μιλήσουμε
πριν πάρει δημοσιότητα το θέμα, γιατί εγώ δεν αποσκοπώ κάπου. Τον κάλεσα γιατί εγώ δεν έκανα κάποια κίνηση, εκείνος αντέγραψε το κομμάτι μου
. Τώρα βρίσκομαι σε φάση αναμονής. Ο κύριος Θεοφάνος δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο πρώτο ραντεβού, ούτε στο δεύτερο, οπότε συναντηθήκαμε κατευθείαν στο δικαστήριο, όπου ισχυρίζεται πως το τραγούδι είναι δικό του. Εγώ λέω πως το μουσικό θέμα είναι 100% δικό μου, το απέδειξα στο δικαστήριο και γι’ αυτό πήρα τα ασφαλιστικά μέτρα, πήγαμε στο δεύτερο δικαστήριο που έχασε ο κος Θεοφάνους και τώρα περιμένουμε την τελική απόφαση”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ταινία “Χωρίς σύνορα”, σημειώνει το εξής: “Την ταινία την κατέβασα, κόπηκε η κυκλοφορία του δίσκου και σταμάτησε να παίζεται το τραγούδι στο ραδιόφωνο γιατί εδώ τίθεται θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας και κλοπής. Η ταινία είχε ξεκινήσει μερικές μέρες και τη σταμάτησα, γιατί δεν γίνεται να παίζουν ό,τι θέλουν και να μην ρωτούν τους δημιουργούς. Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι δικό τους και όχι να χρησιμοποιήσουν τη δική μου μουσική. Ή τουλάχιστον θα μπορούσαν να με είχαν ρωτήσει.”

Τέλος για το δικαστήριο της Παρασκευής ο κ. Μιτζέλος θεωρεί πως θα δικαιωθεί. “Θεωρώ δεδομένη τη νίκη μου στο δικαστήριο. Είναι σίγουρο, πέρα από κάθε αμφιβολία.”, υπογράμμισε.

Αν κι επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Θεοφάνους και τον ενημερώσαμε ότι υπάρχουν δηλώσεις του Αντώνη Μιτζέλου, ο ίδιος δεν είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή του ώστε να απαντήσει.

Οι διαφορές των δύο δημιουργών θα λυθούν, αύριο Παρασκευή στα δικαστήρια, μετά από ενέργεια του Αντώνη Μιτζέλου.

Άκουσε και τα δύο τραγούδια και κρίνε αν πραγματικά μοιάζουν.

Read More

And More