Ο Αλέξης Τσίπρας σε 20 δευτερόλεπτα: Πόσο άλλαξε από τις καταλήψεις έως την πρωθυπουργία

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε πολιτικό «σεισμό»!

Οι δυο συνεχόμενες εκλογικές ήττες, στις 21 Μαΐου και τις 25 Ιουνίου, ήταν η αιτία που ο Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από 15 χρόνια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε τη μεγάλη απόφαση: την αποχώρηση.

Είναι γεγονός πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος άλλαξε την πορεία του κόμματος, τις πρώτες… σελίδες της ιστορίας του οποίου έγραψαν άνθρωποι της Αριστεράς όπως ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

Είναι εκείνος που πήρε το «δαχτυλίδι» από τον Αλέκο Αλαβάνο όταν ο Συνασπισμός ήταν κόμμα του 3% και πάλευε να μπει στη Βουλή και τον οδήγησε, εξαιτίας και της κρίσης που προκάλεσε η χρεωκοπία, σε ποσοστά άνω του 30% και κυρίως στην κυβέρνηση.

Ο μαθητής με τα μακριά μαλλιά και τα μούσια, το παιδί που ήταν μπροστάρης στις μαθητικές καταλήψεις των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του ’90 επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έγινε πρόεδρος κόμματος σε ηλικία 34 ετών και πρωθυπουργός στα 41 του.

Από τα μακριά μαλλιά και τα μούσια έως τον πρωθυπουργό που δεν φόρεσε ποτέ γραβάτα (εκτός μιας φοράς όταν επετεύχθηκε η συμφωνία για το χρέος), ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μην άλλαξε πολύ εμφανισιακά, αλλά είναι ένας άλλος άνθρωπος. Και άλλος πολιτικός.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @newsit.gr

Μένει να δούμε όχι μόνο ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ποια επόμενη μέρα θα επιλέξει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος για την ώρα επιλέγει την περισυλλογή και τις οικογενειακές στιγμές στο εξοχικό του στο Σούνιο.

Read More

And More