Ο Δημήτρης Παπάς στο TLIFE: Ο “δάσκαλος” Νίκος Μουτσινάς, ο λόγος που έγινε vegan και το δισκογραφικό του ντεμπούτο!

Είναι νέος, ωραίος και… πολυτάλαντος.

Ο Δημήτρης Παπάς, αφού «κρέμασε» πρόωρα τα γάντια του τερματοφύλακα, όχι οικεία θελήσει, βρέθηκε από το γήπεδο του Καμπανιακού και τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με τον χώρο του modeling.

Η υποκριτική, ωστόσο, δεν άργησε να του χτυπήσει την πόρτα. Έχοντας κάνει τα απαραίτητα σεμινάρια, “κέρδισε” ρόλους σε επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές («Ταμάμ», «Μπρούσκο», «Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια») αλλά και θεατρικές παραστάσεις («Λευκές Μας Νύχτες», «Ύποπτη Για Τον Φόνο Μου»).

Πριν λίγο καιρό, μάλιστα, έκανε και το δισκογραφικό του ντεμπούτο μέσα από την Panik Records, παρουσιάζοντας το «Με Τρομάζεις». Πρόκειται για μία δυναμική ερωτική μπαλάντα, στην οποία, εκτός από την εξαιρετική ερμηνεία του, ο νεαρός καλλιτέχνης υπογράφει τη μουσική και τους στίχους.

Σήμερα, ανοίγει την καρδιά του στο TLIFE και μας αφήνει να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Πώς έγινε η μετάβασή του από τον αθλητισμό, στον χώρο της μόδας και μετέπειτα στην υποκριτική και το τραγούδι; Ποια είναι η Πυθαγόρεια φιλοσοφία για τη διατροφή που ακολουθεί και γιατί θα την συνιστούσε σε κάποιον; Φλερτάρει μέσα από τα social media; Είναι ερωτευμένος; Τι σχέδια κάνει για το μέλλον;

Ο 29χρονος Δημήτρης Παπάς αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται…

Μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδιστής… Τι από όλα είσαι τελικά Δημήτρη Παπά;

Πριν απαντήσω στην ερώτησή σου, θα προσθέσω: υπεύθυνος καταστήματος, γυμναστής, εκπαιδευτής σκύλων, ποδοσφαιριστής και κάποια ακόμα επαγγέλματα (γέλια)! Η τέχνη δεν έχει όρια, επιλέγω να κάνω ό,τι θεωρώ πως μπορώ να κάνω σωστά και να δώσω στον κόσμο ένα άρτιο αποτέλεσμα και αυτό ελπίζω να το πετυχαίνω, είτε όταν παίρνω μέρος σε κάποια παράσταση, είτε όταν δημιουργώ κάποιο τραγούδι. Άρα, η απάντησή μου στο τι απ’ όλα είμαι τελικά, είναι όλα όσα αναφέρεις στην ερώτησή σου, συν πολλά ακόμα! Έτσι, μην σας κάνει εντύπωση αν, για παράδειγμα, σε λίγο καιρό παρουσιάσω κάποιους πίνακες που έχω ζωγραφίσει!

Αν και ξεκίνησες ως τερματοφύλακας και, μάλιστα, μετά το Λύκειο έπαιζες επαγγελματικά ποδόσφαιρο στην Γ’ Εθνική με τον Καμπανιακό Θεσσαλονίκης, αποφάσισες να σταματήσεις και βρέθηκες στο χώρο της showbiz. Τι σε οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση;

Είχα όντως αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο ποδόσφαιρο για ένα μεγάλο διάστημα της ζωής μου. Όμως, η δέσμευση του δελτίου μου, που μου απαγόρευσε τη μεταγραφή σε ομάδα της Β’ Εθνικής, καθώς και το γεγονός ότι δεν είχα εκπληρώσει τη στρατιωτική μου θητεία, με έκανε να σκεφτώ και να πάρω αποφάσεις. Σε πρώτη φάση, πήγα στο στρατό και στη συνέχεια αποφάσισα να σταματήσω τη μεγάλη αγάπη που λέγεται τερματοφύλακας και να κατηφορίσω στην Αθήνα, όπου νομίζω πως βρήκα το λιμάνι μου.

Έχεις πρωταγωνιστήσει σε επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές («Ταμάμ», «Μπρούσκο», «Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια»), αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις («Λευκές Μας Νύχτες», «Ύποπτη Για Τον Φόνο Μου»). Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική, δεδομένου ότι είχες ήδη μία λαμπρή καριέρα στο modelling;

Ο πρώτος μου ρόλος ήταν αυτός του Κωνσταντίνου στο «Ταμάμ», που προέκυψε, αφενός τυχαία και, αφετέρου, μετά από ένα μεγάλο casting που κράτησε καιρό. Από εκεί και πέρα, δούλεψα πολύ, εξελίσσοντας τις υποκριτικές μου ικανότητες με σεμινάρια υποκριτικής. Παράλληλα, στάθηκα και τυχερός, γιατί συνεργάστηκα με σπουδαίους σκηνοθέτες και συναδέλφους ηθοποιούς, οι οποίοι με βοήθησαν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να βλέπω κάθε γύρισμα και θεατρική πρόβα ως ένα μάθημα. Βέβαια, δεν σου κρύβω ότι την πρώτη φορά που πάτησα το πόδι μου στο σανίδι ένιωσα ένα περίεργο συναίσθημα, που δεν μπορώ να το περιγράψω, αλλά με έκανε να καταλάβω ότι ήταν γραφτό να φτάσω εδώ που έφτασα.

Τηλεοπτικά έχεις συνεργαστεί με τον Νίκο Μουτσινά και την Ματίνα Νικολάου, ένα δίδυμο που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Τι πήρες από εκείνους και πως είναι οι σχέσεις σας σήμερα;

Τόσο ο Νίκος, όσο και η Ματίνα, είναι μεταξύ των ανθρώπων που ανέφερα πιο πάνω, συνάδελφοι με τους οποίους είχα μία άψογη συνεργασία και ταυτόχρονα «δάσκαλοι», που μου έδιναν συμβουλές και με βοήθησαν πολύ στο να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις των ρόλων. Είναι ταλαντούχοι και εξαιρετικοί άνθρωποι και δεν είναι τυχαία η επιτυχία που γνωρίζουν. Την αξίζουν, γιατί ό,τι το κάνουν, το κάνουν με αγάπη.

Το τραγούδι και η μουσική γενικότερα πώς μπήκαν στη ζωή σου;

Με τη μουσική ασχολούμαι από μικρός και, μάλιστα, παίζω αρμόνιο, φλογέρα και κλαρίνο! Το τραγούδι άργησα να ανακαλύψω, ή, πιο σωστά, να το αναδείξω, γιατί μπορεί να τραγουδούσα, αλλά ντρεπόμουν να το κάνω μπροστά σε κόσμο. Στη στιχουργική επικεντρώθηκα όσο ήμουν στο στρατό – υπηρέτησα στον Έβρο και, τις πολλές ώρες μοναξιάς, βρήκα τον πραγματικό μου εαυτό και άρχισα να γράφω τις σκέψεις μου σε στίχους.

Το δισκογραφικό σου ντεμπούτο το κάνεις με το single «Με Τρομάζεις», που κυκλοφορεί από την Panik Records και, μάλιστα, υπογράφει τη μουσική και τους στίχους. Μίλησέ μου γι’ αυτό…

Το «Με Τρομάζεις» το έγραψα το 2017, το μελοποίησα το 2018, το ολοκλήρωσα το 2019 και το κυκλοφορήσαμε με την εταιρεία μου, την Panik Records, το 2020! Μας πήρε λίγο καιρό να αποφασίσουμε ποιο τραγούδι θα επιλέξουμε, καθώς είχαμε αρκετά έτοιμα. Το «Με Τρομάζεις» ξάφνιασε ευχάριστα όλους τους συνεργάτες μου στη δισκογραφική εταιρεία, τους οποίους, ευκαιρίας δοθείσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω, με πρώτο τον CEO, Γιώργο Αρσενάκο, αλλά και όλη την ομάδα. Είναι ένα τραγούδι βιωματικό και χαίρομαι που ο κόσμος το έχει αγαπήσει, βάζοντας ψηλά τον πήχη για το επόμενο single μου!

Αντικειμενικά είσαι ένα πολύ ωραίο αγόρι. Θεωρείς ότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο στη δουλειά σου; Εσένα σε έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα;

Αρχικά, ευχαριστώ για το κομπλιμέντο! Βέβαια, θεωρώ πως η πραγματική ομορφιά κάθε ανθρώπου βρίσκεται πίσω από τα μάτια του και το σώμα είναι απλά μία πρόσοψη. Φυσικά, η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο, κάποιες φορές θετικό και κάποιες αρνητικό. Η εμφάνισή μου έχει βοηθήσει στο να ανοίξουν κάποιες πόρτες, πιστεύω για παράδειγμα ότι με βοήθησε πολύ στο «Ταμάμ». Όμως, έχει τύχει και να απορριφθώ από κάποιους ρόλους λόγω της εμφάνισής μου!

Είσαι από τους ανθρώπους που φροντίζουν πολύ το σώμα τους; Τι «θυσίες» κάνεις για να διατηρείς το αδιαμφισβήτητα αξιοζήλευτο κορμί σου;

Για το σώμα μου δεν κάνω κάτι ακραίο, ούτε υπερβολικό, γυμνάζομαι όπως ένας μέσος άνθρωπος. Το βασικό στη δική μου περίπτωση, το οποίο συμβουλεύω σε όλους, είναι η φυτική διατροφή.

Μιας και το ανέφερες τώρα, ακολουθείς την Πυθαγόρεια διατροφή και είσαι vegan πριν αυτό γίνει «μόδα» στις μέρες μας. Πως πήρες αυτή την απόφαση και τι περιλαμβάνει το διαιτολόγιό σου;

Η διατροφή μου περιλαμβάνει πολλά όσπρια για πρόσληψη πρωτεΐνης αλλά και πολλά φρούτα. Μάλιστα, έχω περάσει και διάστημα αποτοξίνωσης τρώγοντας μόνο φρούτα! Δεν πήρα αυτή την απόφαση επιπόλαια, ή επειδή το vegan έγινε μόδα – το είχα στο μυαλό μου από όταν ήμουν πιο μικρός, αλλά δεν το αποφάσιζα γιατί με «φρέναραν» η ελλιπής πληροφόρηση που υπήρχε τότε και, φυσικά, η αμάθεια για τη χορτοφαγία, η οποία τότε ήταν κάτι πάρα πολύ ξένο για τα ελληνικά δεδομένα. Το αποφάσισα μία μέρα όταν κοίταξα στα μάτια τον σκύλο μου και είδα εκεί όλα τα ζώα, τα οποία δεν έχουν επιλέξει να υποφέρουν για να καταλήξουν στο πιάτο μας.

Γιατί θα συνιστούσες σε κάποιον να ακολουθήσει αυτό το είδος διατροφής;

Μπορώ να αναφέρω χίλιους δύο λόγους! Αρχικά, θα πω ότι η Πυθαγόρεια διατροφή βασίζεται στη μείξη, την ισονομία, τη συμμετρία και την αρμονία των θρεπτικών συστατικών, κάτι που βοηθά πάρα πολύ την υγεία μας. Και, εξίσου σημαντικό, αποτρέπει τον πόνο των ζώων! Κανένα ζώο δεν θέλει να πεθάνει – ούτε καν το ρωτήσαμε! Απλά αποφασίσαμε να το σκοτώσουμε επειδή δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Θεωρώ πως αν σταματήσουμε να τρώμε νεκρά ζώα, η αλλαγή που θα δούμε, τόσο στον οργανισμό μας, όσο και σε όλο το οικοσύστημα, θα είναι μαγική!

Αν γνώριζες μία κοπέλα η οποία δεν έχει τις ίδιες διατροφικές συνήθειες με εσένα, θα μπορούσες να ήσουν μαζί της;

Φυσικά και θα μπορούσα και έχει τύχει κιόλας! Απλά, επειδή θα περνάμε πολύ χρόνο μαζί, θεωρώ ότι θα είναι θέμα χρόνο να δει την αλήθεια και να στραφεί κι εκείνη στη χορτοφαγία, χωρίς, φυσικά, να την πιέζω να πάρει αυτή την απόφαση.

Αλήθεια, αυτή την περίοδο έχεις χρόνο για προσωπική ζωή ή έχεις εστιάσει στα επαγγελματικά σου; Είσαι ερωτευμένος;

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για ζωή, αν δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, όποια δουλειά κι αν κάνουμε! Η πραγματική μας ζωή θεωρώ ότι είναι αυτός ο ελεύθερος χρόνος τον οποίο όλοι, λίγο ή πολύ, έχουμε δυστυχώς παραμελήσει, επικεντρώνοντας στο να δουλεύουμε παραπάνω για να βγάλουμε κάποια επιπλέον χρήματα. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να δουλεύουμε – λέω να βάζουμε και να τηρούμε κάποια όρια! Προσωπικά, στον ελεύθερό μου χρόνο συναντώ τους φίλους μου, θα πάμε για έναν καφέ ή βόλτα με τους σκύλους μας. Μάλιστα, όταν πηγαίνω μεγάλες βόλτες με τον σκύλο μου φροντίζω να μην παίρνω μαζί μου το κινητό, γιατί, δυστυχώς, φτάνουμε κάποιες φορές στο σημείο να κοιτάμε διαρκώς το κινητό μας και να χάνουμε την ελευθερία μας και τις στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Όσο για το αν είμαι ερωτευμένος; Έρωτας είναι η ανιδιοτελής προσπάθεια να δημιουργήσεις χώρο στον άλλον, ώστε να είναι όπως θέλει να είναι… Κι εγώ είμαι όπως θέλω να είμαι!

Έχεις ένα αμερικανό πιτ-μπουλ τεριέ, τον Dragon, με τον οποίο πόζαρες και στο φακό του TLIFE. Πως έγινες ο «μπαμπάς» του και τι ρόλο παίζει ο Dragon στη ζωή σου;

Ο Δρακουλίνος είναι κάτι μοναδικό! Θα πω κι εγώ, όπως όλοι οι σκυλογονείς, ότι είναι ο καλύτερος σκύλος του κόσμου! Τον υιοθέτησα όταν ήταν 2,5 ετών, δεν ζούσε την καλύτερη ζωή και νομίζω ότι μου ανταπέδωσε τη διάσωση με ένα χαρακτήρα τόσο αξιαγάπητο, που, όποιος τον γνωρίζει, τον θέλει για δικό του! Έχουμε τρομερή επαφή, με καταλαβαίνει πάντα όταν δεν είμαι καλά ψυχολογικά, καταλαβαίνει όταν θέλω να του κάνω παρατήρηση χωρίς καν να μιλήσω… Θεωρώ πως ο ρόλος μου απέναντί του δεν είναι αυτός του αφεντικού, αλλά της οικογένειας και έτσι τον αντιμετωπίζω, ως μέλος της οικογένειας. Θα ήθελα να πω σε όλους τους αναγνώστες να υιοθετήσουν σκυλάκι! Εκεί έξω υπάρχουν αμέτρητα αδέσποτα, κάθε ράτσας, στα οποία πρέπει να δώσουμε αγάπη και μία καλύτερη ζωή! Ας τους δώσουμε μία ευκαιρία. Εγώ δε το μετάνιωσα στιγμή!

Αλήθεια, χρησιμοποιείς τα social media για να προσεγγίσεις μια κοπέλα που σου αρέσει ή προτιμάς τον παραδοσιακό τρόπο;

Έχει τύχει κι αυτό! Τι να κάνουμε; Τα social media είναι μέρος της ζωής μας πλέον (γέλια)! Όμως, είμαι φανατικός του παραδοσιακού φλερτ, θέλω όταν μιλάω σε έναν άνθρωπο να τον κοιτάω στα μάτια όση ώρα του λέω αυτά που έχω να του πω.

Φαντάζομαι όμως ότι στο Instagram θα λαμβάνεις και μηνύματα με πιο… προσωπικές φωτογραφίες και «περίεργα» μηνύματα… Πώς αντιδράς;

Έχουν τύχει και τα δύο που αναφέρεις, όχι σε μεγάλο βαθμό βέβαια! Και, όταν πέφτουν στην αντίληψή μου, φροντίζω να μη δίνω σημασία, κάνω σαν να μη τα έλαβα ποτέ.

Έχεις δεχθεί φλερτ από άνδρα; Πως αντιδράς; Έχεις έρθει ποτέ σε δύσκολη θέση;

Κι αυτό μου έχει συμβεί, αλλά δεν τίθεται θέμα δύσκολης θέσης! Θεωρώ ότι πρέπει να ξεκαθαρίσεις τη σεξουαλική σου ταυτότητα σε τέτοιες περιπτώσεις. Και εγώ για παράδειγμα έχει τύχει να φλερτάρω γυναίκα που της άρεσαν οι γυναίκες και, όταν μου το είπε, σταμάτησα. Δεν είναι κακό το να σε φλερτάρει άτομο του ίδιου φύλου – άνθρωποι είμαστε όλοι!

Μίλησέ μου λίγο για την καθημερινή σου ρουτίνα. Τι κάνεις όταν δεν έχεις επαγγελματικές υποχρεώσεις;

Όταν δεν έχω επαγγελματικές υποχρεώσεις, περνάω πολύ χρόνο στη φύση, με το σκύλο μου και τα τετράδιά μου! Όταν είμαι αποφορτισμένος από υποχρεώσεις, είμαι στην καλύτερη και πιο δημιουργική μου φάση για να γράψω τραγούδια!

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια και πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από σήμερα;

Προς το παρόν, απολαμβάνω την αγάπη του κόσμου και τα θετικά σχόλια για το «Με Τρομάζεις»! Τα επόμενα δισκογραφικά μου βήματα τα μελετάμε με την Panik Records, έχοντας πάντα στόχο να παρουσιάζουμε στο κοινό ένα άρτιο αποτέλεσμα. Όσο για το πως με φαντάζομαι σε δέκα χρόνια; Επαγγελματικά δεν μπορώ να σου πω! Το βασικό, όμως, που θέλω να έχω είναι υγεία και ευτυχία! Τα έχω και σήμερα, αλλά το πρώτο δεν είναι δεδομένο για κανέναν μας και το δεύτερο είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να πετύχει κάποιος!

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το all day καφέ-μπαρ “Κύριος Χου” στα Πετράλωνα.

Read More

And More