Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο ΤLIFE: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του, η αποκάλυψη για την Αλίκη και το ημερολόγιο! Αδημοσίευτες φωτογραφίες

Είχε την τύχη να γεννηθεί από δυο υπέροχους και διάσημους γονείς. Μεγάλωσε μέσα στο θέατρο και τον κινηματογράφο και η μητέρα του Αλίκη Βουγιουκλάκη τον λάτρεψε όσο τίποτα στη ζωή της. Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έχει βάλει στόχο να κρατήσει ζωντανό το έργο της μητέρας του και αυτή την περίοδο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία, ένα δικό του δημιούργημα ένα ημερολόγιο με μοναδικές ακυκλοφόρητες φωτογραφίες της Αλίκης. Το επιμελήθηκε ο ίδιος ο Γιάννης με τη βοήθεια των πολύτιμων συνεργατών του.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, μιλάει σήμερα στο TLIFE και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής, τα σχέδιά του για το μέλλον και μοιράζεται μαζί μας πράγματα και γεγονότα που δεν ξέραμε για την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.



” Αλίκη Ένας χρόνος στην αιωνιότητα” Κυκλοφορεί ήδη το δημιούργημά σου. Το ημερολόγιο του 2016 με ανέκδοτες φωτογραφίες της Αλίκης. Μίλησε μας γι΄αυτό. Ήταν δική σου ιδέα. Εσύ επέλεξες τις φωτογραφίες;
Δούλεψα με την ομάδα μου τη Νανά Παναγούλια και τον Νίκο Βασιλάκη και τον εκδοτικό οίκο Μίνοας. Έγινε επιλογή από άπειρες φωτογραφίες που υπάρχουν στο αρχείο μου και στο αρχείο της Νανάς Παναγούλια που είναι συλλεκτικά.
Ήταν ιδέα δική μου και του Νίκου Βασιλάκη, ο οποίος βρήκε και τον τίτλο του ημερολογίου.
– Πόσο χρόνο σου πήρε η προετοιμασία – Πού μπορούμε να βρούμε το ημερολόγιο;
Η προετοιμασία μας πήρε τρεις μήνες περίπου. Το ημερολόγιο υπάρχει σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και της Κύπρου.
.
– Τι άλλο ετοιμάζεις; Ποια είναι τα σχέδιά σου
Ετοιμάζουμε κάποιες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην μνήμη της μητέρας μου, για τα είκοσι χρόνια που κλείνουν το 2016 μετά το θάνατό της.
– Μοιράσου μαζί μας την πιο γλυκιά ανάμνηση με τη μητέρα σου
Οι συναυλίες που έχουμε πάει μαζί όπως στον Frank Sinatra και Diana Ross, ήταν οι αγαπημένοι και των δυο μας.
– Βλέπουμε την συνέχεια στο πλευρό σου τη Γρηγορία. Σκέφτεσαι να κάνει το επόμενο βήμα μαζί της;
Με τη Γρηγορία είμαστε απλά πολύ καλοί φίλοι, είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου. Όπως και Νίκος Βασιλάκης και κάποια άλλα άτομα που είναι πολύ κοντά μου.
-Στο παρελθόν όταν κάποιος σε ενόχλησε βγήκες αντρίκια και υπερασπίστηκες τον εαυτό σου. Τι έχεις να πεις σε όσους σε έχουν βλάψει;
Η αλήθεια θα φανεί όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να την αποκρύψουν.
– Μια από τις μεγάλες σου αγάπες είναι και η μουσική. Σκέφτεσαι να κάνεις κάτι;
Η μουσική είναι η ζωή μου. Από πολύ μικρός έχω ακούσματα από κλασσική μουσική, μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς.
Παίζω πιάνο από πολύ μικρή ηλικία και έχω κάνει μεγάλες επιτυχίες γράφοντας μουσική για ταινίες και καλλιτέχνες.
Θα ήθελα να γράψω μουσική για ταινία και να συνεργαστώ με νέους καλλιτέχνες.
-Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;
Αρνίσιο ρολό στη γάστρα με πατάτες.
– Πιστεύεις ότι η πολιτεία έχει αποδώσει την τιμή που όφειλε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη;
Όχι ακόμα. Περιμένω να με βοηθήσει η πολιτεία να φτιάξουμε το μουσείο της Αλίκης ώστε να μπορεί ο κόσμος να επισκεφθεί ένα χώρο ο οποίος θα έχει τα θεατρικά και κινηματογραφικά της κουστούμια, καθώς και προσωπικά της αντικείμενα. Είναι στα σχέδια μια επίσκεψη στον Τσίπρα για να συζητήσουμε κάποια θέματα.
-Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο φόβο, Θέλω να έχω πάντα την υγεία μου και να έχω δίπλα μου επιλεκτικά ανθρώπους που αγαπάω και εκτιμώ.
-Πες μας ένα πράγμα, που δεν ξέρει ο κόσμος για την Αλίκη
Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο και δεν ήθελε να γίνει γνωστό. Ότι έκανε το έκανε μέσα από την καρδιά της, ακόμα και για άτομα που δεν γνώριζε.Σε μιά επίσκεψή της σε ένα νοσοκομείο που είχε πάει κάποιο φίλο της, βοήθησε μια γυναίκα να εξυπηρετηθεί που είχε πρόβλημα και ήταν ετοιμόγεννη. Είχε μεγάλη αγάπη στα παιδιά.

Read More

And More