Ο Γιώργος Καρκάς, στο “Ι’m Positive”με τους γονείς του! Μιλά δημόσια για την αποδοχή από την οικογένειά του και την κοινωνία

Στο πλαίσιο του I’m Postive 2020 της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση για Τρίτη συνεχή, χρονιά, άνθρωποι με αληθινές ιστορίες μιλούν για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, Θετική Φωνή.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, ο οποίος πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια, φυλακίστηκε, το όνομά του δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία. Μετά την αθώωση και την αποφυλάκισή του είχε δηλώσει στο Tlife: “Έκρηξη δικαίωσης κοινωνικής, ηθικής και απέναντι στη στάση που έχω κρατήσει σαν Γιώργος, σαν κατηγορούμενος και σαν άντρας και εγώ και η οικογένειά μου. Αυτό για το οποίο κατηγορήθηκα ατιμωτικό. Αυτό είπα στην απολογία μου και επιμένω”.

Ο Γιώργος είναι φέτος ανάμεσα στις αληθινές ιστορίες του Ι’m Positive και μαζί με την μητέρα και τον πατέρα του για την εμπειρία του και δίνει το μήνυμα της αποδοχής και της στήριξης από την οικογένειά του.

Δες το βίντεο

Στο φετινό I’m Positive, πρωταγωνιστεί η αποδοχή, μέσα από πέντε αληθινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν με ή χωρίς τον HIV. Ο Μιχάλης και ο Γιώργος, ένα ομόφυλο ζευγάρι, μιλούν για υιοθεσία και αναδοχή. Ο Μάριος, ένας οροθετικός, πρώην χρήστης ουσιών, μιλάει για την αποδοχή από την κοινωνία. Ο Γιώργος και οι γονείς του για την αποδοχή της οικογένειας. Η Ερωφίλη, μιλάει για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων και την ταυτότητα φύλου. Ο Olamide, ένας Νιγηριανός που έφυγε από το σπίτι του επειδή είναι ομοφυλόφιλος και διώχθηκε από τη χώρα του επειδή εργαζόταν για την υποστήριξη ατόμων με HIV, μιλάει για το στίγμα στη δική του κοινωνία. Στη συζήτηση συμμετέχει και o Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιόδρας. Η εμπειρία του με τον HIV ξεκινάει με την ειδίκευση του σε νοσοκομεία στην Αμερική, ακολουθεί με τη μεταδιδακτορική του εργασία για τις μεταβολικές διαταραχές που σχετίζονται με τη θεραπεία του HIV και συνεχίζει με την επαγγελματική του διαδρομή ως καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και Ειδικός Σύμβουλος και Επιστημονικός Συνεργάτης του ΕΟΔΥ.

Read More

And More