Ο Γιώργος Μαζωνάκης φωτογραφίζεται αγκαλιά με τους γονείς του!

Αγκαλιά με τους γονείς του Κλειώ και Μανώλη Μαζωνάκη, φωτογραφήθηκε ο αγαπημένος Έλληνας ερμηνευτής Γιώργος Μαζωνάκης στο πλαίσιο της μουσικής βραδιάς που παρουσίασε στον Πειραιά αφιερωμένη στην ολοκαίνουργια πρωτοβουλία του για το… μπουζούκι! Ο Γιώργος Μαζωνάκης που έχει μεγάλη αδυναμία στους δυο γονείς του, χάρηκε και συγκινήθηκε που τους είδε στο κοινό και φυσικά φωτογραφήθηκε μαζί τους, μετά το τέλος της Live εμφάνισής του.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει  μία πρωτοβουλία με χαρακτήρα αποστολής ζωής, μια ανοιχτή πρόσκληση σε ειδικούς και κοινό, για την απόδοση της τιμής που αξίζει στο μπουζούκι, στο μουσικό αυτό όργανο σύμβολο και, μάλιστα, παγκόσμιο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που μιλάει στην καρδιά και την ψυχή όλων μας.

Η πρόσκληση του Γιώργου Μαζωνάκη, αφορά όλους, ως πρεσβευτές της ομορφιάς και της δύναμης του μπουζουκιού που μέσα του καθρεπτίζει την ελληνικότητα αλλά και αγγίζει όλη την υφήλιο, διαπερνά χώρες, πολιτισμούς, ακόμα και διαφορετικές τέχνες. Όπως το είδαμε στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, στα έργα του Γιάννη Τσαρούχη, στην Πρώτη Υλη του Δημήτρη Παπαϊώαννου, σε αφηγήσεις του Τζίμι Χέντριξ και του Ίαν Άντερσον. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να βάζει όρια στο μπουζούκι και σε όσα εκπροσωπεί, υπόσχεται και συμβολίζει.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεκινά την πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» με το χέρι στην καρδιά και οδηγό τα δεκάδες τραγούδια που έχει ερμηνεύσει στα πάνω από 30 χρόνια πορείας του για να ενώσει και να φωτίσει το διαυγή, ευθύ ήχο του μπουζουκιού, ώστε να μην αντιμετωπίζεται ως νοσταλγία, ως παρελθόν, ως μουσειακό είδος. Ο ήχος του μπουζουκιού, είναι μια αφήγηση που εξακολουθεί να εξελίσσεται μαζί μας. Που γίνεται ο τόνος, το όχημα, η συντροφιά για όσα έχει να αφηγηθεί το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, η διεθνής μουσική για τις ιστορίες μας. Για τη ζωή μας εδώ και τώρα.

Με βάση αυτήν την πρωτοβουλία το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Minos EMI μια μουσική βραδιά στο Cine Βοτσαλάκια στον Πειραιά, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μόραλη. Εκεί, ο Γιώργος Μαζωνάκης ερμήνευσε ζωντανά μεγάλες επιτυχίες του, έχοντας στο πλευρό του φίλους, αγαπημένα πρόσωπα και φυσικά την οικογένειά του!

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More