Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Η εξαντλητική δίαιτα του Robert Powell και το ατύχημα στη σκηνή της Σταύρωσης

Ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ” του Φράνκο Τζεφιρέλι συνεχίζει να συγκινεί ακόμη και 39 χρόνια μετά την πρώτη προβολή και την μεγάλη επιτυχία του. Η ταινία αποτελεί “θρύλο” στο είδος της και κάθε Πάσχα είναι σίγουρο πως θα προβληθεί στην τηλεόραση, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να δακρύσουν.

Τι συνέβη όμως, πραγματικά στα γυρίσματα; Πόσο δύσκολο ήταν για τον Robert Powell να υποδυθεί τον “Ιησού”, παρόλο που τον επέλεξαν επειδή η εικόνα του ήταν πολύ κοντά σε αυτό που είχε οραματιστεί ο Τζεφιρέλι για την σειρά του….

Η αλήθεια είναι πως ο πρωταγωνιστής πέρασε από διάφορες δοκιμασίες έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που επιθυμούσαν οι παραγωγοί. Ωστόσο, για τη σκηνή της Σταύρωσης, ο Robert Powell χρειάστηκε να χάσει πολλά κιλά και να μείνει αποστεωμένος, ώστε να δείχνει εξαντλημένος από τα βασανιστήρια… Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος για 12 μέρες έκανε εξαντλητική δίαιτα, έτρωγε κυρίως τυρί και “πέθαινε της πείνας”. Ταυτόχρονα ο Τζεφιρέλι του είχε ζητήσει να κουβαλά στους ώμους του ένα μεγάλο κορμό, για να προσαρμοστεί στο ρόλο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το γύρισμα έγινε σε πραγματικές συνθήκες για να βγει αληθινό και ο Robert… ανέβηκε το Γολγοθά κρατώντας ένα πολύ βαρύ κορμό στην πλάτη. Μάλιστα, εξαντλήθηκε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να σταθεί ακόμη και δεμένος στο Σταυρό, με τους παραγωγούς να αναγκάζονται να τον συγκρατήσουν με σχοινιά!

Και εκεί συνέβη ένα απρόοπτο περιστατικό… καθώς σε κάποια στιγμή του γυρίσματα το ξύλο στο σταυρό άρχισε να γλιστρά και ο πρωταγωνιστής λίγο έλειψε να πέσει και να σπάσει τη μέση του. Ευτυχώς πρόλαβαν και τον συγκράτησαν έγκαιρα με τα σχοινιά και γλίτωσε τα χειρότερα.


Read More

And More