Ο Jay-Z έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ στον κόσμο!

Ακίνητα, αλκοόλ, μουσική: ο Jay-Z είναι ο πρώτος ράπερ που μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το περιοδικό Forbes. Ο Αμερικανός σταρ της ραπ, έπειτα από 23 χρόνια καριέρας “συγκέντρωσε περιουσία ύψους 1 δισεκ. δολαρίων, κάτι που τον καθιστά έναν από τους ελάχιστους δισεκατομμυριούχους του κόσμου του θεάματος και τον πρώτο από τον κόσμο της ραπ”, εξηγεί το περιοδικό σε ένα άρθρο αφιερωμένο στον σύζυγο της Beyonce.

Ο Jay-Z, που μεγάλωσε σε μια συνοικία του Μπρούκλιν και στα νιάτα του πουλούσε ναρκωτικά, μετατράπηκε στην ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου: σήμερα είναι ένας αξιοσέβαστος επιχειρηματίας και διατηρεί φιλικούς δεσμούς με τον πρώην πρόεδρο Barack Obama. Από τις μετοχές του στη σαμπάνια Armand de Brignac και το κονιάκ D’Usse ο Σον Κάρτερ, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, κέρδισε 220 και 100 εκατομμύρια δολάρια αντιστοίχως.

Ο μουσικός κατάλογος του 49χρονου ράπερ αξίζει 75 εκατομμύρια, ενώ η υπηρεσία μουσικής και βίντεο Tidal αποτιμάται στα 100 εκατομμύρια. Μαζί με την Beyonce, ο Jay-Z διαθέτει ένα ρετιρέ στο Μανχάταν αλλά και άλλες ιδιοκτησίες στα προάστια της Νέας Υόρκης και στο Bel Air του Λος Άντζελες. Τα ακίνητά του αξίζουν 50 εκατομμύρια.

Συγκριτικά με άλλους καλλιτέχνες του είδους, ο Dr. Dre έχει περιουσία “μόνο” 770 εκατομμυρίων δολαρίων και ο παραγωγός Diddy (πρώην Puff Daddy) 825 εκατομμύρια, πάντα σύμφωνα με το Forbes. Μαζί με τον Τζέι-Ζι, οι τρεις καλλιτέχνες δεν είναι μόνο οι πλουσιότεροι ράπερ αλλά και οι πλουσιότεροι μουσικοί γενικώς στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More