Ο Καφετζόπουλος απαντά στον Καταλειφό: “Όλα αυτά τα οδυνηρά συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες”

Ο Δημήτρης Καταλειφός μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook πήρε θέση στο θέμα των ημερών σχετικά με τις καταγγελίες γυναικών για βία κατά του Γιώργου Κιμούλη. Ο γνωστός ηθοποιός έγραψε μεταξύ άλλων ότι όλη γενιά του, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Γιώργος Κιμούλης, πρέπει να ζητήσει μία συγγνώμη και όλοι μαζί να προχωρήσουν παρακάτω. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η γενιά του κληρονόμησε τα χνάρια της προηγούμενης και η ότι εποχή εξελίχθηκε χειρότερα. (Διάβασε εδώ όσα έγραψε ο Δημήτρης Καταλειφός)

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος διαβάζοντας την ανάρτηση του Δημήτρη Καταλειφού θέλησε να εκφράσει τη διαφωνία του με τα λεγόμενά του. Ειδικότερα έγραψε: “Δεν συμφωνώ Δημήτρη. Κατ’ αρχήν «όλα αυτά τα οδυνηρά» ΔΕΝ «συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο θέατρο». Συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες. Κι ο Μπέργκμαν στις μέρες μας και άλλα ιερά τέρατα, δικά μας και ξένα θα πρέπει επιτέλους να ειδωθούν και κάτω από το σημερινό φως. Το 1650 καίγαν γυναίκες με ασήμαντες αφορμές. Στις μέρες μας μόνο φρίκη φέρνει μια τέτοια σκέψη.

Υπάρχουν – και υπήρχαν πάντοτε – και εκείνοι που δεν υπέκυψαν στο ρόλο του θιασάρχη-αφέντη. Η συγνώμη από όλους γενικώς και αορίστως είναι παραπλανητική και αδικεί τα θύματα που επιτέλους, με βάσανο προσωπικό, ανοίγουν την καρδιά και το στόμα τους. Επίσης διαφωνώ με τον αγνωστικισμό που θεωρεί ότι τα πράγματα ίσως γίνουν καλύτερα/ίσως χειρότερα επειδή «η εποχή επιτρέπει να μιλάμε». Η ανθρώπινη εμπειρία δείχνει ότι «τα πράγματα» είναι πάντα «καλύτερα» όταν μιλάμε. Edit/υστερόγραφο: για να προλάβω την ασχετίλα οφείλω να δηλώσω πολύ καθαρά ότι εκτιμώ απεριόριστα το Δημήτρη Καταλειφό. Και να υπογραμμίσω ότι η εκτίμηση μου αυτή άφορα και το τι είδους άνθρωπος είναι ο Δημήτρης”.
 
 
 
 

Read More

And More