Ο Λούκας και η Ελλάδα στην 7η θέση! Νίκησε το Αζερμπαϊτζάν

Την 7η θέση κέρδισαν ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike κάνοντας τη χώρα μας περήφανη. Την πρωτιά πήρε το Αζερμπαϊτζάν με την τρυφερή ερμηνεία του Ell και της Nikki στη σκηνή του Ντίσελντορφ.

Το “Running Scared” συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς και γρήγορα εκτοξεύτηκε στην πρώτη τριάδα, χαρίζοντας την πρώτη θέση στο ζευγάρι με τα λευκά και την φαντασμαγορική ψηφιακή βροχή.

Στη δεύτερη θέση ήρθε η Ιταλία με τον Raphael Gualazzi και το “Madness οf Love”, δείχνοντας πως η απουσία των 14χρόνων τους έκανε καλό τελικά.

Όσο για τον Λούκα Γιώρκα και τον Stereo Mike έφεραν στην 7η θέση τη χώρα μας με το “Watch my dance” και το λεβέντικο ζεϊμπέκικο. Η ελληνική αποστολή είχε τη θετική ενέργειά όλων μας και σίγουρα απέσπασε τα καλύτερα σχόλια, “λυγίζοντας” μέχρι και την αυστηρή Γερμανία που μας έδωσε το 10άρι.

Χαμένοι της βραδιάς ήταν η Γαλλία και η Ρωσία που θεωρούνταν τα φαβορί, αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλούς βαθμούς και μια καλή θέση για τη χώρα τους.

Δες τον Λούκα και τον Stereo Mike. Η συγκίνηση του Λούκα είναι εμφανής!

Λίγα λόγια για τους νικητές:
Η Nigar Jamal γεννήθηκε στο Μπακού στις 7 Σεπτέμβρη του 1980 και ξεκίνησε να το τραγούδι από την ευαίσθητη ηλικία των 5 ετών, και λίγο αργότερα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου. Το 1996 αναγνωρίστηκε το ταλέντο της σε δημοφιλή διαγωνισμό της χώρας, όμως επιλογή της ήταν να ασχοληθεί με τις σπουδές της στα οικονομικά και το μανατζμεντ στο Πανεπιστήμιο Baku Khazar, απ’όπου αποφοίτησε το 2001
Ο Eldar Gasimov γεννήθηκε επίσης στο Μπακού το 1989. Από μικρό παιδί του άρεσε να ερμηνεύει και από νωρίς ξεκίνησε να συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού. Ο παππούς και η γιαγιά του ήταν καλλιτέχνες και αυτό μάλλον επιρέασε τη μετέπειτα πορεία του. Το 2001 ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Μουσικό Σχολείο του Μπακού απ’όπου αποφοίτησε με επαίνους. Το 2010 πήρε το πτυχείο του στις Διεθνείς Σχέσεις και αυτή τη στιγμή συνεχίζει σε Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Read More

And More