Ο μακελάρης της Νορβηγίας: Καλύτερα νεκρός παρά σε ψυχιατρείο

Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, η δίκη του οποίου για το θάνατο 77 ανθρώπων το περασμένο καλοκαίρι θα αρχίσει στις 16 Απριλίου, δήλωσε σε επιστολή του πως μια ενδεχόμενη νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα είναι “χειρότερη από το θάνατο”.

“Το να κλείσεις έναν πολιτικό ακτιβιστή σε άσυλο είναι πιο σαδιστικό και σκληρό από να τον σκοτώσεις. Είναι χειρότερο από τον θάνατο”, γράφει ο Μπράιβικ σε 38σέλιδη επιστολή του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Verdens Gang (VG).

Η επιστολή έχει στόχο να αποδομήσει, σημείο προς σημείο, την έκθεση των ψυχιάτρων οι οποίοι με εντολή της νορβηγικής δικαιοσύνης εξέτασαν τον Μπρέιβικ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ψυχωτικός και πάσχει από “παρανοϊκή σχιζοφρένεια”, που σημαίνει ότι ποινικά δεν ευθύνεται για τις πράξεις του.

Αν το δικαστήριο του Όσλο καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα με τους ειδικούς, ο Μπρέιβικ θα καταδικαστεί σε ψυχιατρική θεραπεία σε κάποιο ίδρυμα, στο οποίο θα παραμείνει σε όλη του τη ζωή.

Ο κατηγορούμενος σκοπεύει να δηλώσει πως έχει σώας τας φρένας επειδή, όπως εξήγησαν οι συνήγοροι του, δεν θέλει να ακυρωθεί το ιδεολογικό του μανιφέστο.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More