Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ανακηρύχθηκε “Καλλιτέχνης για την Ελπίδα 2019-2021”! Φωτογραφίες

Τον αγαπημένο καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη καλωσόρισε στην μεγάλη οικογένεια του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», η Πρόεδρος κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ανακηρύσσοντάς τον «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ 2019-2021». Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019, ενημερώθηκε αναλυτικά για την μεγάλη προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην μάχη κατά του παιδικού καρκίνου και συναντήθηκε με μικρούς ασθενείς της Μονάδας οι οποίοι του προσέφεραν χειροποίητες δημιουργίες τους.

Αμέσως μετά, σε μία σεμνή τελετή, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», γιατροί και νοσηλευτές, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον Μιχάλη Χατζηγιάννη την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και τον ανακήρυξε «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ 2019-2021».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μιχάλης Χατζηγιάννης

«Με την παρουσία σου στην Ογκολογική μας Μονάδα δίνεις μεγάλη χαρά και ενθάρρυνση σε ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ», στα παιδιά και τους γονείς τους, στα μέλη μας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Και σε εμάς μεγάλο κουράγιο καθώς θέλησες να στρατευτείς στον αγώνα μας και να βοηθήσεις στο έργο μας. Ένα έργο το οποίο συμπληρώνει 30 χρόνια διαρκούς προσπάθειας, μεγάλων στόχων και οραμάτων, βημάτων μπροστά, που άλλαξαν τα δεδομένα της υγείας στη χώρα μας σε ένα τόσο δύσκολο και ευαίσθητο κομμάτι της. Και όλα αυτά, για να σωθούν τα παιδιά!
Σε υποδεχόμαστε ως ένα σημαντικό σύμμαχο και φίλο του Συλλόγου μας και ταυτόχρονα ως έναν ταλαντούχο Έλληνα καλλιτέχνη που σε κάθε μας κάλεσμα στάθηκε κοντά μας και συνέβαλε με την μαγική του φωνή και την ενέργειά του στους σκοπούς μας», είπε ανάμεσα σε άλλα η κυρία Βαρδινογιάννη.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Μιχάλης Χατζηγιάννης με μέλη των ΔΣ των Συλλόγων “ΕΛΠΙΔΑ” και “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”

Συγκινημένος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τόνισε ότι αποτελεί για εκείνον μεγάλη τιμή η ανακήρυξή του σε «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ» και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό του Συλλόγου με όλες του τις δυνάμεις. «Είμαι μαζί σας σε αυτό τον αγώνα που κάνετε. Ελπίζω η μουσική και το τραγούδι να χαρίσουν ελπίδα σε όλα τα παιδιά!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός καλλιτέχνης.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τοποθέτησε το αστέρι με το όνομά του στον «Τοίχο των Αστεριών» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», ανάμεσα στα υπόλοιπα ονόματα των μεγάλων υποστηρικτών της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα» («Artist for Hope») είναι  ένας από τους σημαντικότερους τίτλους του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και δίνεται για δύο χρόνια σε διακεκριμένους καλλιτέχνες που διαθέτουν το χάρισμα, την πρόθεση και τη δυναμική να προωθούν τα ιδεώδη και τους σκοπούς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και να ευαισθητοποιούν την κοινωνία σε θέματα που αφορούν αιματολογικά και ογκολογικά νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Read More

And More