Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ!

Ο Νίκος Σϊμος έφυγε, ο Γκίκας Μάναλης έρχεται! Με άλλα λόγια; Ο Γκίκας Μάναλης είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ !

Πρόκειται για έναν καθαρόαιμο τεχνοκράτη, ο οποίος πλέον καλείται να αναλάβει τα ηνία της δημόσιας τηλεόρασης, βάζοντας έτσι ένα τέλος στην διαχολογία που είχε ξεσπάσει μετά την παραίτηση του Νίκου Σίμου. Η κυβέρνηση ,λοιπόν, ψήφισε έναν… ορκισμένο τεχνοκράτη, για να γίνει μόνιμος κάτοικος της Αγίας Παρασκευής. Τώρα, το μόνο που απομένει είναι, ο ορισμός αυτός του κ. Μάναλη, να εγκριθεί και τυπικά τόσο από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όσο και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο 58χρονος Γ.Μάναλης κατέχει από το 2011 θέση Οικονομικού Διευθυντή στη First Business Bank ενώ υπό την εποπτεία του ευρίσκονται τα τμήματα των Οικονομικών Υπηρεσιών, Δανείων σε Οριστική Καθυστέρηση και Ανθρώπινου Δυναμικού. Παράλληλα είναι μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Την περίοδο 2010-2012 κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ του Χ.Α. Στον όμιλο της ΕΧΑΕ προσχώρησε τον Ιούλιο του 2000 όποτε και ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Εταιρικών Λειτουργιών.

Για την περίοδο 2006-2010 εργάστηκε από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Λειτουργιών Αγοράς. Από το 1999 έως το 2000 κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σε ΑΧΕΠΕΥ. Από το 1981 ως το 1999 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στις διευθύνεις: Οικονομικών Υπηρεσιών, Οικονομικών Μελετών & Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Διαθεσίμων & Χρηματαγοράς. Διδάσκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στο Μεταπτυχιακό της Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής και έχει εκλεγεί λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο-Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Read More

And More