Ο “Ομορφος κόσμος” συνεχίζει το ταξίδι του και συναντά τον Ρ. Χαραλαμπίδη και τον Π. Δαδακαρίδη!

Ο Ομορφος κόσμος συνεχίζει την περιπλάνησή του και απόψε συναντά πολυμήχανους εφευρέτες και ανακαλύπτει πρωτοφανείς πατέντες, σε ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην ευρεσιτεχνία και την ελληνική εφευρετικότητα.

Ο Γρηγόρης επισκέπτεται το κάμπινγκ της σειράς «Με τα Παντελόνια κάτω» και βάζει τον Ρένο Χαραλαμπίδη και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη σε δοκιμασίες προκειμένου να αποδείξουν την ευρηματικότητα και την ικανότητά τους στην εύρεση εναλλακτικών λύσεων σε καθημερινά προβλήματα. Οι δυο ηθοποιοί θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα μας δείξουν πως μπορούμε να τηγανίσουμε ένα αυγό χωρίς τηγάνι και να ψήσουμε μια μπριζόλα χωρίς σχάρα, χρησιμοποιώντας ένα φτυάρι και ένα καρότσι του σούπερ μάρκετ.

Στη συνέχεια, την έκπληξη κάνει ένας 17χρονος, εφευρέτης μιας συσκευής που προκάλεσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς. Ο Χάρης Ιωάννου επινόησε το «ηλεκτρονικό γάντι» που ενισχύει τις κινήσεις της παλάμης και βοηθά τους ανθρώπους που έχουν κινητικές δυσκολίες στα χέρια, να επανακτήσουν μέρος των λειτουργιών τους.

Στην Λάρισα μας συστήνει τον ιδιοκτήτη μια εταιρίας που ασχολείται με την ρομποτική. Ο κ. Σούκος έδωσε τη λύση για την αποκομιδή των σκουπιδιών με αυτοματοποιημένους κάδους σε σχήμα φοίνικα που …μιλάνε.

Στην Θεσσαλονίκη συναντά την ομάδα φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που δημιούργησαν το Symbiosis. Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην υποστήριξη των μελών της κοινότητας της νόσου Alzheimer και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Μας γνωρίζει τον Γιώργο Ηλιόπουλο, πρόεδρο της Αερολέσχης Φλώρινας, που κατασκεύασε δύο μαχητικά αεροσκάφη από υλικά καθημερινής χρήσης και κατακλύστηκε από mail αμερικάνικων εταιριών για την εμπορική αξιοποίηση τους.
Μικρόφωνο στο χέρι, σακίδιο στην πλάτη και οι πιο απρόσμενες συναντήσεις με όμορφους ανθρώπους.

Read More

And More