Ο παιδίατρος του TLife, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, σου δείχνει πώς θα φτιάξεις το δικό σου αντισηπτικό στο σπίτι! [video]

Εδώ και μερικές μέρες όλης η Ελλάδα βρίσκεται σε καραντίνα, σε μία προσπάθεια της Κυβέρνησης και των αρχών να περιορίσουν, όσο είναι αυτό εφικτό, την εξάπλωση του κορονοϊού, ο οποίος πάρει τη μορφή πανδημίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή, πέραν από την ατομική ευθύνη, είναι να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής. Ένας από τους βασικότερους είναι το πλύσιμο των χεριών και στην συνέχεια το στέγνωμα, προκειμένου να μην μετατρέψουμε τα χέρια μας σε πρόσφορο περιβάλλον για κάθε μικροοργανισμό.

Σε περίπτωση που το πλύσιμο των χεριών δεν είναι εφικτό, καλό θα είναι να τα καθαρίσουμε με αντισηπτικό, με τουλάχιστον 60% αλκοόλ, προκειμένου να προστατευτούμε από τα μικρόβια, αλλά και από το να τα μεταφέρουμε σε άλλους.

Επειδή, όμως, τα αντισηπτικά χεριών βρίσκονται σε έλλειψη στην αγορά, ο παιδίατρος του TLIFE, Δρ. Σπύρος Μαζάνης, μας δείχνει πώς θα φτιάξουμε μόνοι μας -εύκολα, γρήγορα και οικονομικά- στο σπίτι, ένα καλό αντισηπτικό που θα μας προστατεύσει μέχρι να μπορέσουμε να προμηθευτούμε ένα του εμπορίου.

Τι θα χρειαστούμε και πώς θα κάνουμε την παρασκευή του;;

Δες το βίντεο:

Read More

And More