Ο πρίγκιπας William απένειμε παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στην τραγουδίστρια M.I.A.

Ο πρίγκιπας William απένειμε παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στην τραγουδίστρια M.I.A. | tlife.gr

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Μ.Ι.Α. παρέλαβε μία υψηλού κύρους τιμητική διάκριση από τον πρίγκιπα William στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η Βρετανίδα ράπερ, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, εικαστική καλλιτέχνης και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα έγινε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σε τελετή στο παλάτι με οικοδεσπότη τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, Δούκα του Κέιμπριτζ, ο οποίος εκπροσώπησε τη γιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Η 44χρονη καλλιτέχνης, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Mathangi Arulpragasam και οι γονείς της είναι από τη Σρι Λάνκα, τιμήθηκε για «τις υπηρεσίες της στη μουσική».

Ο κατάλογος των εκπροσώπων των τεχνών και των επιστημών που τιμώνται με παράσημα του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο από το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας. Με τις τιμητικές διακρίσεις επιβραβεύονται πολίτες για τις υπηρεσίες τους, για τις ερευνητικές τους δραστηριότητες και για τα καλλιτεχνικά και άλλα επιτεύγματα.

View this post on Instagram

A closer look at some of today’s Investiture recipients 🎖️ honoured by The Duke of Cambridge at Buckingham Palace: 1. Father Brian D’Arcy, presented with an OBE for his work on Cross Community Relations in Northern Ireland. 2. Sir Andrew Strauss, former @englandcricket captain, Knighted for services to Sport. 3. Margaret and William Foster MBE, who have fostered 183 children over 34 years. 4. Musician @miamatangi MBE — who funded Youth Action International’s work to help youth break out of cycles of violence and poverty in war torn African communities. Anyone can nominate someone for an honour — visit @CabinetOffice to find out more. Photos and footage courtesy of PA / BCA

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Η τραγουδίστρια δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική τιμή προς το πρόσωπό της και πρόσθεσε ότι η μητέρα της κάποτε έραψε τα μετάλλια που απονέμονται από τη βασιλική οικογένεια.

«Σήμερα δέχομαι αυτό προς τιμήν της μητέρας μου που εργάστηκε για τον κατώτατο μισθό για να μας δώσει μια καλύτερη ζωή. Ως μετανάστρια πρώτης γενιάς της εργατικής τάξης, είναι σπουδαίο να αναγνωρίζεται η συμβολή μου», είπε.

«Η ελευθερία να λέω την αλήθεια μου και να το κάνω μέσω της μουσικής με βοήθησε να μιλήσω για εκείνους που δεν έχουν αυτά τα προνόμια. Θα συνεχίσω τον αγώνα για εκείνους που σιωπούν ή διώκονται από άλλους» υπογράμμισε η M.I.A.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

READ more