Ο Σ. Ρουβάς στην χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων

Ο Άγιος Βασίλης, ο Χιονόμπαλας και το Ξωτικό των Χριστουγέννων κατέφθασαν σήμερα το πρωί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ», για να δώσουν το έναυσμα της γιορτής, να σκορπίσουν τη χαρά, και να προσφέρουν λιχουδιές και δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.

Μπροστά στην πανέμορφη φάτνη που δέσποζε στον χώρο υποδοχής του νοσοκομείου τα παιδιά άρχισαν να παίζουν με τους τρεις κεφάτους επισκέπτες τους και να βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Όμως αυτή ήταν μόνο η αρχή της χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Λίγο αργότερα κατέφθασαν στο νοσοκομείο η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με ανοιχτή αγκαλιά, πολλή αγάπη και πολλά δώρα για τα παιδιά, και αμέσως μετά ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς, που όπως έχει υποσχεθεί δεν θα λείπει από καμιά χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

Μικροί και μεγάλοι κατευθύνθηκαν όλοι μαζί στο αμφιθέατρο, όπου τους υποδέχτηκε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Αμέσως μετά στη σκηνή του αμφιθεάτρου ανέβηκαν τα παιδιά του σχολείου, που λειτουργεί στο νοσοκομείο, με τους δασκάλους τους, και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η μικρή Μαριλένα, που φιλοξενείται στον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», έπαιξε στο αρμόνιο χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Λίγο αργότερα το Ξωτικό των Χριστουγέννων παρέσυρε μικρούς και μεγάλους στο κυλικείο του Νοσοκομείου, όπου τα παιδιά βρήκαν μολύβια, μπογιές, πολύχρωμα χαρτόνια και κορδέλλες και ένα σωρό άλλα υλικά για να φτιάξουν μόνα τους τις ευχές και τα στολίδια για το Δένδρο των Ευχών- ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο που στα κλαδιά του αντί για στολίδια κρέμονται οι γραπτές ευχές μικρών και μεγάλων.

Η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Σάκης Ρουβάς κρέμασαν πρώτοι τη δική τους ευχή, και μετά μαζί με τα παιδιά, έβαλαν ένα-ένα τα στολίδια και τις ευχές τους, δημιουργώντας έτσι ένα πανέμορφο Δένδρο Ευχών.

Αλλά τα τραγούδια και η δημιουργική απασχόληση άνοιξαν την όρεξη των παιδιών που έσπευσαν στον μπουφέ με τα γλυκίσματα.

Αργά το μεσημέρι η γιορτή πήρε τέλος και τα παιδιά με μάτια λαμπερά και χαμόγελο στα χείλη, αποσύρθηκαν στα δωμάτια τους, κρατώντας σφιχτά στα χέρια τους τα δώρα που τους πρόσφεραν.

Δώρα και ευχές πήραν και τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, ενώ η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού σκόρπισε σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δώρα των παιδιών αποτελούν προσφορά της εταιρείας Playmobil και του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ενώ ο Σάκης Ρουβάς δεν προλάβαινε να μοιράζει αυτόγραφα στα παιδιά και να βγάζει μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων
«Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, o Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, κύριος Στέλιος Γραφάκος, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», οι κυρίες, Ιωάννα Γκελεστάθη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Ντίνα Πριτσιβέλη, Ελένη Σαμαρά -Κωνσταντακάτου, Έλλη Τζανετάτου, Χριστίνα Τσατσάκη και Βίκυ Φιλίππου, καθώς και η διευθύντρια του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Άννα Παναγοπούλου.

Read More

And More