Ο Σάκης Ρουβάς γίνεται… Ηρακλής! Φωτογραφίες

Μετά το Θεό Διόνυσο (στις Βάκχες) ο Σάκης Ρουβάς ετοιμάζεται για το πιο μεγάλο στοίχημα, πιάνει το “ρόπαλό” του και θα βρεθεί στη σκηνή του Πάνθεον ως… Ηρακλής. Το μυθικό πρόσωπο – πρότυπο που γνωρίζουμε από τα παιδικά μας χρόνια θα ζωντανέψει ξανά στη σκηνή σε μια μεγάλη παραγωγή για μικρούς και μεγάλους…
Έχοντας στο πλευρό του τον Απόλλωνα Παπαθεοχάρη (σκηνοθεσία), την Ρούλα Πατεράκη (στο ρόλο του Ευρυσθέα) και την Ναταλία Δραγούμη (ως θεά Αθηνά), ο Σάκης μεταμορφώνεται σε Ηρακλή και είναι έτοιμος να περάσει μέσα από τους… 12 Άθλους για να βγει νικητής!

Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Το αρχικό κείμενο έγραψε ο ποιητής Στρατής Πασχάλης ενώ ο καθηγητής Γιάννης Λιγνάδης έκανε τη δραματουργική επεξεργασία. Η σκηνοθεσία είναι του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη ο οποίος επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια. Τη σύνθεση των τραγουδιών υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους, τους στίχους η Νίκη Παπαθεοχάρη, την ηχητική σύνθεση ο Γιώργος Πούλιος και τις χορογραφίες υπογράφει η Chaly Jennings.
Ακόμη, μαζί με το Σάκη στη σκηνή θα δούμε τους: Αγορίτσα Οικονόμου, Ελένη Ρουσσινού, Αντώνη Πριμηκύρη, Γιάννη Αναστασάκη, Φαίδονα Κεφαλέα, Έρρικα Μπίγιου και Φανή Αποστολίδου.

Ο Ηρακλής είναι ο σπουδαιότερος, ισχυρότερος και πιο δημοφιλής ήρωας στην ελληνική μυθολογία. Συνδύαζε τη θεϊκή και την ανθρώπινη φύση και είχε σαν στόχο την απελευθέρωση του ελληνικού κόσμου από το “κακό”. Αυτή ήταν μόνο η αρχή της ιστορίας του. Υπήρξε κι ένα πρόσωπο βασανισμένο από μια τρομακτική αμαρτία. Οδηγήθηκε στο να αναλάβει δώδεκα ακατόρθωτες προκλήσεις, αναζητώντας την εξιλέωση. Ένας μύθος βασισμένος σ’ έναν πραγματικό πολεμιστή. Ο Ηρακλής υπήρξε η εικόνα του ήρωα στην ελληνική κοινωνία, προορισμένος να υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλον.
Μιλώντας μάλιστα για την παράσταση, ο σκηνοθέτης, σημειώνει: “Η ζωή μας είναι μια διαρκής διαδικασία επιλογής και λήψης αποφάσεων. Με αυτήν την προοπτική, καθώς και δικός μου ήρωας ο Ηρακλής, θέλησα να προσπαθήσω να ταυτίσω την πορεία του με τη ζωή του κάθε ανθρώπου σε κάθε στιγμή της Ιστορίας. Το φοβισμένο του ξεκίνημα μπροστά σε ένα άγνωστο χαώδες Σύμπαν, τα εσωτερικά του ερωτήματα, η άσκηση της ελεύθερής του βούλησης και η σκληρή προσπάθεια για την κατάκτηση του στόχου, είναι και οι δικοί μας φόβοι και τα δικά μας ερωτήματα”.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου και όλοι περιμένουν να δουν τον Σάκη στις νέες του… περιπέτειες!

Read More

And More