Ο Σάκης Ρουβάς στρέφει το ενδιαφέρον της ΔΕΘ αλλού! Όλα όσα έγιναν στη συνέντευξη Τύπου

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια ετήσια εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Λαμβάνει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, έκτασης 180.000 τ.μ., με μεγάλη προσέλευση κόσμου από τον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο και όχι μόνο. Πραγματοποιείται από το 1926 -που ήταν η πρώτη της διοργάνωση- κάνοντας την συμπρωτεύουσα το επίκεντρο. Φέτος, με την βοήθεια του Σάκη Ρουβά, θα αποτελέσει ορμητήριο για κοινωνική δράση. Ο κορυφαίος σταρ συμμετέχει στην 82η ΔΕΘ έχοντας σκοπό να κάνει ακόμα πιο ηχηρό το μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που πρεσβεύει ο Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Ο Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ και του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της ΔΕΘ. Φυσικά, για ακόμα μία φορά, έγινε το κεντρικό πρόσωπο της ημέρας και πόλος έλξης για τα media αλλά και για τους θαυμαστές του που πλημμύρισαν τον χώρο κάνοντας την παρουσία του σημείο αναφοράς της συνέντευξης Τύπου.

Ο Σάκης Ρουβάς υπογράμμισε στην ομιλία του πόσο σημαντικό είναι να δείξουμε όλοι την ανθρωπιά μας και να απλώσουμε ένα χέρι βοήθειας στον συνάνθρωπό μας. “Πιστεύω, όμως, ότι αυτό που μάς το οφείλουμε ως Έλληνες είναι να ανακαλύψουμε τι μας ενώνει! Τι μας εξελίσσει! Τι μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, ωφέλιμους στην κοινωνία! Είμαι βέβαιος ότι αν εντοπίσουμε αυτά που μας ενώνουν και μας εμπνέουν θα είναι οι μεγαλύτερες αξίες της ίδιας της ζωής, όπως η υγεία, η ανθρωπιά, η προσφορά στον συνάνθρωπο που μας χρειάζεται“, τόνισε.

Κάποια από τα κεντρικά σημεία που ανέφερε στον λόγο του σημείωσε στη συνέχεια και μέσα από ένα post στα social media του κάνοντας αναδρομή και στην δική του παρουσία 26 χρόνια πριν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. “26 χρόνια μετά, από τον Σεπτέμβριο του 1991 που συστήθηκα για πρώτη φορά στον κόσμο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού, η μουσική, η ΔΕΘ, και η Θεσσαλονίκη μάς ενώνει και πάλι.” Ο ίδιος επιδιώκει το μήνυμα του να γίνει ντόμινο και να σκορπίσει και πέρα από τα σύνορα της συμπρωτευούσας και γιατί όχι και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. “Ας ακολουθήσουμε το δρόμο της ΕΛΠΙΔΑΣ! Το δρόμο της ανθρωπιάς!

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ με τον Πρόεδρο κο Τάσο Τζηκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Κυριάκο Ποζιρκίδη, οι οποίοι έγιναν συμβολικά Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών εγκαινιάζοντας επίσημα την πολυεπίπεδη συνεργασία της 82ης ΔΕΘ με το @oramaelpidas. . 26 χρόνια μετά, από τον Σεπτέμβριο του 1991 που συστήθηκα για πρώτη φορά στον κόσμο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού, η μουσική, η ΔΕΘ, και η Θεσσαλονίκη μάς ενώνει και πάλι. Αυτή τη φορά μας συνδέει ένας υψηλός, ουσιαστικός στόχος, ένας στόχος ζωής! Όλοι μαζί να στείλουμε από τη Θεσσαλονίκη ένα έμπρακτο, ισχυρό μήνυμα ελπίδας! Να γίνουμε όλοι αγγελιοφόροι ζωής και κάθε μέρα, κάθε ώρα που θα λειτουργεί η έκθεση να γράφονται και νέοι Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών. . Σκέψου ότι μόνο εσύ μπορείς να σώσεις τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου!!!! Θα το προσπεράσεις;;;;; Όχι βέβαια. . Ας διαδώσουμε, λοιπόν, την ανθρωπιά μας! . Ας γίνουμε όλοι εθελοντές δότες στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ! . Αλλά όχι μόνοι, μαζί με τους φίλους μας, τους συγγενείς μας, τους συνεργάτες μας, οι εταιρείες με τους εργαζομένους τους, τα Πανεπιστήμια, οι φοιτητές, οι αθλητές, οι φορείς της πόλης. Ας ενώσουμε όλοι μαζί, ως ενεργοί δότες ελπίδας, ως ενεργοί δότες ζωής, τη φωνή και τη δύναμή μας, ώστε ποτέ ξανά ούτε ένας άνθρωπος χαμένος, ποτέ ξανά ούτε ένα παιδί αβοήθητο. . Σας περιμένω στις 17 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 το βράδυ, να τραγουδήσουμε μαζί για τους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών! . Ας ακολουθήσουμε το δρόμο της ΕΛΠΙΔΑΣ! Το δρόμο της ανθρωπιάς! . Γίνε και εσύ Eθελοντής Δότης! Δώσε Ελπίδα! Δώσε Ζωή! www.oramaelpidas.gr . #82TIF #OramaElpidas #SaveALife #GineEthelontisDotis

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sakis Rouvas (@sakisrouvas) στις

Hχηρό μήνυμα για το “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” στην 82η ΔΕΘ

Ένα κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ώστε κανένα παιδί και κανένας ενήλικας που χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών να μην χάσει τη ζωή του, επειδή δεν βρέθηκε γι’ αυτόν συμβατός δότης, θα απευθύνει η 82η ΔΕΘ, σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Το μήνυμα αυτό θα διατρέξει τη φετινή διοργάνωση, αντανακλώντας και την κοινωνική ευαισθησία της διοργανώτριας ΔΕΘ-Helexpo. Καθ’ όλη τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες και οι εκθέτες θα ενημερώνονται από τα στελέχη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για το πώς μπορούν να γίνουν δότες και σε τι μεταφράζεται αυτό για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής, ενώ θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να γίνονται εθελοντές επί τόπου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί μια μεγαλειώδης συναυλία στην σκηνή των music events της 82ης ΔΕΘ από τον κορυφαίο καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά, που, ως Αγγελιοφόρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», του οποίου είναι και ο πρώτος επίσημος εθελοντής δότης, θα μεταφέρει για ακόμα μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ένα μήνυμα που θα ακουστεί σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αφού η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αποτελεί την συνέχεια και συνέπεια της αδιάκοπης παροχής ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας προς τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Χρειάζονται χιλιάδες εθελοντές για να βρεθεί ένας συμβατός δότης. Ήδη στα τρία χρόνια λειτουργίας της η Τράπεζα κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 50.000 εθελοντές δότες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε αριθμό εθελοντών δοτών. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ήδη σώθηκαν 12 ανθρώπινες ζωές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρά ταύτα απαιτούνται ακόμα πολλές δεκάδες χιλιάδες δότες, για να βρίσκει μόσχευμα όποιος έχει ανάγκη, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή και η προσφορά όλων. Στο πλαίσιο αυτό η κοινή πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Τράπεζας και της ΔΕΘ-Helexpo συνιστά ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, μια ουσιαστική πρόσκληση προς την κοινωνία να συμβάλει στο σύνολό της, ώστε η Ελλάδα να έχει τη δύναμη να είναι χρήσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε εθνικό να καταφέρει σύντομα να καλύψει όλες τις ανάγκες της.

Η μεγαλύτερη ΔΕΘ της δεκαετίας 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, Κίνα Τιμώμενη Χώρα

Συνολικά οι διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες (Κίνα, Κύπρος, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Νότια Αφρική, Αρμενία, Ινδονησία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ινδία, Ουκρανία, Σερβία, Ρωσία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος και Ιράν).
Από την Κίνα συμμετέχουν 167 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων επτά αναπτύσσουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China. Στην κινεζική συμμετοχή ξεχωρίζει επίσης η τηλεπικοινωνιακή ZTE, καθώς και 23 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από την περιοχή της Σαγκάης. Στο πλαίσιο της κινεζικής συμμετοχής θα πραγματοποιηθούν το Greek-Chinese Cooperation Forum, που έχει ως θέμα: «Investment Οpportunities in Southeastern Europe: Trends and Challenges in the Energy Sector» που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΗ και του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η ημερίδα του Greek-Chinese Cooperation Forum με θέμα: «New Silk Road», που αποτελεί συνδιοργάνωση με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Επίσης θα διοργανωθεί το φόρουμ «A New Bridge for Cooperation & Development», από τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή και το Roscongress Foundation.

Πέραν των διεθνών συμμετοχών, στην 82η ΔΕΘ δίνουν δυναμικό «παρών» και 43 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις. Με ξεχωριστές συμμετοχές θα βρεθούν στην έκθεση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, των Σερρών και για πρώτη φορά το Επιμελητήριο Κοζάνης. Οι επιμέρους ενότητες της 82ης ΔΕΘ καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία, το e-gaming κ.α. με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις.

Πολυγεγονός που συνδυάζει το επιχειρηματικό, το ψυχαγωγικό, το πολιτιστικό και το πολιτικό κομμάτι χαρακτήρισε τη ΔΕΘ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας πως η 82η διοργάνωση θα είναι η καλύτερη της δεκαετίας, με 50% αύξηση εκθετών, πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου και τιμώμενη χώρα την Κίνα. «Μπορεί η Κίνα να είναι τιμώμενη χώρα, αλλά η τιμή είναι δική μας» ανέφερε, μεταφέροντας το όραμα του εκθεσιακού φορέα να γίνει η Θεσσαλονίκη ένα εκθεσιακό hub για τα κινεζικά προϊόντα στην Ευρώπη. «Η 82η ΔΕΘ θα είναι ορόσημο και το ξεκίνημα για μια νέα περίοδο, που θα ξανακάνει την Έκθεση του Σεπτεμβρίου αυτό που ήταν στο παρελθόν» τόνισε.

Μήνυμα ελπίδας για την Ελλάδα στέλνει η σημαντική συμμετοχή της Κίνας στην 82η ΔΕΘ, όπως ανέφερε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Τόνισε δε πως η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί την εκκίνηση προς την κατεύθυνση της ευημερίας και της ανάπτυξης.

Σε νέο επίπεδο εισέρχονται οι ελληνοκινεζικές σχέσεις, σύμφωνα με τον political counsellor της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, κ. Gao Wenqi, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την υποδοχή που επιφυλάσσει στους Κινέζους η ΔΕΘ-Helexpo με τον στολισμό της πόλης και τα χιλιάδες κινέζικα φαναράκια στους δρόμους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκθεση θα αποτελέσει μια μεγάλη συνάντηση επιχειρηματικών, οικονομικών και πολιτιστικών δραστηριότητων και θα δώσει την τελική ώθηση στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία των δύο χωρών.

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, η επίσημη αντιπροσωπεία από την Κίνα αριθμεί πάνω από 400 άτομα, που εκπροσωπούν 167 επιχειρήσεις, οργανώσεις, περιφέρειες και φορείς από σημαντικούς κλάδους της κινεζικής οικονομίας. Μάλιστα ο κ. Ποζρικίδης ευχήθηκε τα κινέζικα φαναράκια που κοσμούν ήδη κεντρικούς δρόμους της πόλης και συμβολίζουν, σύμφωνα με τα κινέζικα έθιμα, την τύχη και την ευημερία, να φέρουν τύχη και στην 82η ΔΕΘ.

Κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς να ενημερωθούν και να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών απηύθυνε με τη σειρά του ο επιστημονικός διευθυντής του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κ. Στέλιος Γραφάκος, εκτιμώντας πως φέτος οι εθελοντές θα είναι πολλαπλάσιοι των 900 που εγγράφηκαν στην περσινή διοργάνωση. Ευχαρίστησε δε την ΔΕΘ-Helexpo για τη στήριξή της στους σκοπούς του Συλλόγου.

Την ανάδειξη των Peugeot σε επίσημα αυτοκίνητα της 82ης ΔΕΘ υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Γιαννίρης ΑΕ, Μιχάλης Γιαννίρης, σημειώνοντας μάλιστα, πως δεν είναι τυχαίο ότι η Jeep επέλεξε να παρουσιάσει για πρώτη φορά πανελλαδικά το νέο μοντέλο Jeep Compass στη φετινή διοργάνωση.

Με τη σειρά της η υπεύθυνη εταιρικών υποθέσεων της Nestle Ελλάς, κα Αγγελική Παπαδοπούλου, επισήμανε ότι η ΔΕΘ ενώνει ανθρώπους, επιχειρήσεις και πολιτισμούς και αναφέρθηκε στο «Μουσείο Frappe powered by Nestle», που θα γιορτάσει την επέτειο των 60 ετών από την ανακάλυψη του φραπέ μέσα στη ΔΕΘ.

«Η πόλη γιορτάζει και αυτό είναι το μήνυμα» ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι όλα θα είναι εγκαίρως έτοιμα και το εκθεσιακό αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσπάθειες της εταιρείας.

Τέλος, ο αγγελιοφόρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΌΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κ. Σάκης Ρουβάς, δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται στην ΔΕΘ 26 χρόνια μετά την πρώτη του γνωριμία με το κοινό στο Φεστιβάλ Τραγουδιού, τονίζοντας πως αυτή τη φορά ο συνδετικός κρίκος με την Έκθεση και τη Θεσσαλονίκη είναι η αποστολή του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». «Σας ζητώ να απευθύνουμε όλοι μαζί μια πρόσκληση, ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, να γίνουμε όλοι αγγελιοφόροι ζωής» σημείωσε, ευχαριστώντας τη ΔΕΘ-Helexpo για τη στήριξή της στους σκοπούς του συλλόγου. «Ας σπάσουμε ένα ακόμα ρεκόρ στη ΔΕΘ» τόνισε.

Μια μεγάλη «γιορτή» ξεκινά από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Στο σκέλος της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης η 82η ΔΕΘ θα παρουσιάζει καθημερινές συναυλίες κορυφαίων τραγουδιστών του ελληνικού πενταγράμμου και πολιτιστικά δρώμενα, ενώ θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, το θεματικό πάρκο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», το Μουσείο του Φραπέ, σε συνεργασία με τη Nestle, το Cheapart και την αναπαράσταση της μεγάλης πυρκαγιάς του 1917. Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει το επετειακό 50ο Ράλλυ ΔΕΘ.

Φέτος η ΔΕΘ-Helexpo ενώνει τις δυνάμεις της με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», στέλνοντας μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Μάλιστα, ο αγγελιοφόρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κ. Σάκης Ρουβάς, θα κορυφώσει στις 17 Σεπτεμβρίου τις μουσικές εκδηλώσεις, με μια συναυλία αφιερωμένη στους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση είναι 5 ευρώ, για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ 3 ευρώ (δωρεάν τα παιδιά από 3 ετών και κάτω), το οικογενειακό εισιτήριο για τετραμελή οικογένεια 15 ευρώ, ενώ τα ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα δεν πληρώνουν. Το ωράριο λειτουργίας της 82ης ΔΕΘ είναι το εξής: Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 22:00 και τις καθημερινές από τις 16:00 έως τις 22:00.

Read More

And More