“Ο σύντροφός μου με παντρεύτηκε, μόλις έμαθε πως έχω καρκίνο!”

Συγκινεί η ιστορία της αδελφή της γυναίκας του Γιάννη Πλούταρχου, Αγγελικής που έδωσε δύσκολη μάχη με τον καρκίνο του μαστού και κατάφερε να βγει δυνατή. Η νεαρή γυναίκα αποκάλυψε στο “Μίλα” τις δυσκολίες που πέρασε, αλλά και το ότι ο σύντροφός της, της έκανε πρόταση γάμου μόλις έμαθε για την ασθένεια.
Η κουνιάδα του Γιάννη Πλούταρχου έπιασε ένα βράδυ ένα περίεργο ογκίδιο στο στήθος της και από εκείνη τη στιγμή άλλαξε όλη η ζωή της. “Το χέρι μου πέρασε πάνω από το σημείο που είχα το καρκίνωμα και διαπίστωσα πως ήταν κάτι που δεν υπήρχε πριν εκεί. Πανικοβλήθηκα, φοβήθηκα, τρόμαξα. Μου πέρασε από το μυαλό μέχρι και το ότι μπορεί να πεθάνω. Εκείνη τη στιγμή ήθελα να κλάψω, να φωνάξω, να μιλήσω σε κάποιον. Ήμουν μόνη στο σπίτι και σκέφτηκα ότι μπορεί και να τελειώσω”, εξομολογήθηκε και συνέχισε: “Οι πρώτοι άνθρωποι με τους οποίους μίλησα ήταν η αδελφή μου και ο άντρας μου. Η αδελφή μου περίμενε με αγωνία να πάω την επόμενη μέρα στο γιατρό και μόλις της είπα τι έγινε, μου είπε πως θα κάνουμε τα πάντα για να τελειώσει και να γίνω καλά”.
Για τη στήριξη που της έδωσαν οι δικοί της άνθρωποι ανέφερε χαρακτηριστικά: “Τον άντρα μου τον πήρα τηλέφωνο να έρθει στο σπίτι να του μιλήσω για αυτό που έχω, κλαίγοντας. Τις πρώτες ώρες δεν μπορούσαν να με κάνουν να συνέλθω. Η Μαρία και ο Γιάννης στενοχωρήθηκαν και ίσως να τρόμαξαν με τον τρόπο που τους το είπα. Τους ζήτησα να κρατιούνται με το ζόρι μπροστά μου, όταν προσπαθούσαν να μου δώσουν δύναμη. Με βοήθησαν όλοι πολύ”.
Ωστόσο, παρά τις δύσκολες ώρες ένα χαρμόσυνο νέο ήταν αυτό που της έδωσε δύναμη και την έκανε να ξεχάσει την ασθένειά της. “Την ημέρα που το ανακάλυψα και έμαθα ότι μου λείπουν όλα και φεύγουν από δίπλα μου βγήκαμε μια βόλτα με τον σύντροφό μου. Όπως περπατούσαμε και σκεφτόμασταν πώς θα το αντιμετωπίσω, γύρισε και μου είπε πως προς το παρόν παντρευόμαστε. Τον κοίταξα και του είπα ότι μετά τη θεραπεία θα το κανονίσουμε και εκείνος είπε: “Δεν κατάλαβες… τώρα παντρευόμαστε”!”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο ξαφνικός γάμος, άλλωστε, ήταν κι αυτός που την βοήθησε ψυχολογικά και της έδωσε δύναμη για τη μάχη με τον καρκίνο. “Έπεσα με τα μούτρα να προλάβω να κάνω όλες τις ετοιμασίες σε 15 μέρες και δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο. Απορροφήθηκα τόσο πολύ από τις προετοιμασίες και το άγχος του γάμου”.

Read More

And More