Ο Θ. Δρακάκης δέχτηκε… πρόσκληση για τον πριγκιπικό γάμο !

Δεν έχω ιδέα για το αν του αρέσουν οι γάμοι, τα πανηγύρια, τα love-story, τα ρομάντζα και οι πρίγκιπες πάνω στα άσπρα άλογα, που χάνονται με την καλή τους μέσα σε ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα ! Παρόλα αυτά, ο Θοδωρής Δρακάκης θα το ζήσει στις 29 Απριλίου το παραμύθι του βασιλικού γάμου, ανάμεσα στον Πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον. Και το παραμύθι αυτό θα το ζήσει για τα καλά !

Και μάλιστα; Σαν να μην φτάνει μόνο αυτό, αλλά θα αναλάβει και να μας το μεταφέρει λεπτό προς λεπτό ! Και αν δεν το πιάσατε το υπονοούμενο, ο γνωστός δημοσιογράφος έχει πάρει στα χέρια του το… προσκλητήριο και ήδη έχει αρχίσει να… ράβεται ! Μόνο που αυτό το… προσκλητήριο δεν έφτασε στα χέρια του από το Μπάκινχαμ, αλλά από τον… Σταμάτη Μαλέλη, τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Star !

Με άλλα λόγια ; Το κανάλι της Κάω Κηφισιάς μπαίνει κι αυτό στον τηλεοπτικό, πριγκιπικό χωρό που έχει στηθεί διεθνώς ενόψει του γάμου του Γουίλιαμ και της Κέιτ και ο γνωστός δημοσιογράφος θα είναι ο παρουσιαστής της έκτακτης εκπομπής που θα ενταχθεί τη 29η Απριλίου στο πρόγραμμα του Star, προκειμένου να καλυφθεί το πολυσυζητημένο αυτό γεγονός, με όσο το δυνατόν καλύτερο και πληρέστερο τρόπο.

Αναλυτικότερα ο πριγκιπικός γάμος θα καλυφθεί από το Star, με τον παρακάτω τρόπο… Η γαμήλια τελετή ,λοιπόν, θα γίνει στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ όταν το ρολόι του Μπιγκ Μπεν θα χτυπήσει 11.00 το πρωί. Για μας, με τη διαφορά ώρας, θα είναι 1.00 το μεσημέρι.

Ετσι, από το πρωί εκείνης της μέρας, η Ελεονώρα Μελέτη μέσα από την εκπομπή «Πρωινή Μελέτη» με ζωντανές συνδέσεις από το Λονδίνο θα μας μεταφέρει όλο το κλίμα. Για το στολισμό του καθεδρικού ναού, την πορεία της βασιλικής πομπής, τις άμαξες, τον σημαιοστολισμό, αλλά και τους φανατικούς του θεσμού, που κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, θα διανυκτερεύσουν στα απαστράπτοντα, λόγω της ημέρας, λονδρέζικα πεζοδρόμια.

Θα επισκεφτούμε μαζί με την Κατερίνα Παπακωστοπούλου μαγαζιά που πωλούν χιλιάδες αναμνηστικά, θα μάθουμε λεπτομέρειες για τις μπάντες και τις παρελάσεις. Θα ξετυλίξουμε κυριολεκτικά όλο το κουβάρι του παραμυθιού. Με ποιο πρωτόκολλο θα καθίσουν οι επίσημοι, θα μάθουμε για τους σχεδιαστές μόδας που «έντυσαν» τις υψηλές καλεσμένες και όσα, πολλά αποκλειστικά, έχουμε εξασφαλίσει.

Θα δούμε ό,τι θα δουν όλοι και ό,τι έχουμε καταφέρει να μάθουμε μόνο για τους τηλεθεατές του Star. Ποιοί είναι καλεσμένοι, γιατί δεν πήγε ο Ομπάμα και ο Σαρκοζί με τη Μισέλ και την Κάρλα. Θα παρελάσουν από την κάμερα του καναλιού τουαλέτες, καπέλα, φτερά, παράσημα, μεγαλόσταυροι, σπαθιά, θα δούμε υποκλίσεις, χαμόγελα αλλά και τα απαραίτητα δάκρυα συγκίνησης.
Αμέσως μετά προστίθεται στο πρόγραμμα η έκτακτη εκπομπή., «Ο γάμος της χρονιάς», την οποία και θα παρουσιάζει ο Θοδωρής Δρακάκης. Με το χαρακτηριστικό του χιούμορ, θα σχολιάζει τα συμβαίνοντα. Θα συνδεθεί με την απεσταλμένη μας Κατερίνα Παπακωστοπούλου, με τη δημοσιογράφο Νεφέλη Αγκυρίδου, που ζει μόνιμα στο Λονδίνο, για τις δικές της πληροφορίες και για το κλίμα που επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και τις χώρες της κοινοπολιτείας.

Επίσης, θα κάνει σύνδεση και με τη Ντέμη Χατζή, προϊσταμένη του εξωτερικού δελτίου, από την αίθουσα δορυφορικών συνδέσεων για να μας δώσει την πλήρη εικόνα της παρουσίασης του «Γάμου της χρονιάς», όπως τον αποκαλούν οι αγγλικές και όχι μόνο εφημερίδες, πως εμφανίζεται από τον διεθνή Τύπο, τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα. Το BBC θα έχει ζωντανές συνδέσεις και με τις πέντε ηπείρους και θα δίνει εικόνες και πληροφορίες για τη μεγαλειώδη πομπή.

Ξεναγός μας σε όλο αυτό το ταξίδι ο καταλληλότερος, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Χρήστος Ζαμπούνης, γνωστός για τις… βασιλικές του διασυνδέσεις. Θα μας μεταδώσει με ορολογίες πρωτοκόλλου και κομψότητες savoir vivre κάθε πληροφορία, που μόνο αυτός ξέρει: ταξίδι μέλιτος, δώρα, παρασκήνια δεξιώσεων, βασιλικές παρουσίες.
Στη συνέχεια σε πριγκιπικό ρυθμό θα χορέψει και το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, ενώ από τις 13:30 η Χριστίνα Λαμπίρη μέσα από το «Super Star» θα δίνει κι αυτή με την σειρά της πολλές λεπτομέρειες, αφού ο γάμος θα είναι σε εξέλιξη. Νυφικό, πέπλο, ανθοδέσμη, παρανυφάκια, τα μέλη των οικογενειών, όπως επίσης θα δούμε και σχηματισμούς πολεμικών αεροσκαφών, αλλά και τις… παραδοσιακές παρελάσεις του ιππικού.

Και εννοείται φυσικά πως στις 15:45 το… σκήπτρο του πριγκιπικού γάμου θα περάσει στην Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία θα αναλάβει να μας δικαιολογήσει (απενοχοποιήσει για άλλους…) γιατί «Αξίζει να το ζεις», όλο αυτό.

* Την τελετή υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ συστήθηκε επιτροπή για να μελετηθούν οι χώροι που θα τοποθετηθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο και οι δημοσιογράφοι – απεσταλμένοι ανταποκριτές των διεθνών πρακτορείων.
* Για διάφορες αιτίες, πάντα σχετικά με τον γάμο, οι άγγλοι, που δεν φημίζονται ότι είναι ανοιχτοχέρηδες, σπαταλούν τα λεφτά τους σε απίθανα στοιχήματα με την προσδοκία να είναι … οι ευνοημένοι του γάμου.
* Στο google και στην αναζήτηση «royal wedding of William and Kate» εμφανίζονται, στον αριθμό ρεκόρ μέχρι τώρα, 25.600.000 αποτελέσματα και ο αριθμός πολλαπλασιάζεται ανά λεπτό.

Read More

And More