Ο θεσμός των όσκαρ και στο διαδίκτυο!

Τα Webby Awards βραβεύουν κάθε χρόνο τα καλύτερα website, τις καλύτερες online σειρές, βίντεο και γενικά ότι αφορά το ίντερνετ. Η θεσμός υπάρχει από το 1996 και κάθε χρόνο έχει πάνω από 10.000 συμμετοχές από 50 αμερικάνικες πολιτείες και 60 χώρες από όλον τον κόσμο.

Φέτος, η 14η κατά σειρά απονομή ανέδειξε και Έλληνες νικητές και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Ο Ζακ Γαλυφιανάκης κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο πολιτικό blog και η Αριάννα Χάφιγκτον που απέσπασε το βραβείο για το καλύτερο κωμικό site, το οποίο είναι το huffingtonpost.com.

Ανάμεσα στους νικητές της βραδιάς ήταν η Lisa Kudrow, γνωστή από τα “Φιλαράκια”, για την ερμηνεία της στη σειρά “Web Therapy”, η Isabella Rosselini για την σειρά “Green Porno”, o Jim Carrey για το καλύτερο site επώνυμου και ο Brad Pitt με την ακτιβιστική σελίδα “Make it Right”.

Άλλες κατηγορίες που βραβεύτηκαν είναι το “The Muppets” ως καλύτερο βίντεο, το Twitter ως καλύτερο site κοινωνικής δικτύωσης, η NASA ως το καλύτερο κυβερνητικό site και ο ένας από τους εφευρέτες του διαδικτύου Vinton Cerf για την συνολική του προσφορά.

Βασικός κανόνας της απονομής των βραβείων είναι οι ομιλίες των βραβευθέντων να μην ξεπερνούν τις 5 λέξεις:

Read More

And More