Ο χαμός που «τσάκισε» τον Πάνο Μιχαλόπουλο

Ο άφαντος Πάνος Μιχαλόπουλος, ο ηθοποιός που όλοι ψάχνουν για μια δήλωσή του όλα αυτά τα χρόνια, ανοίγει την καρδιά του στην «Espresso» και τον Νίκο Νικόλιζα και μιλά, μεταξύ άλλων, για την απώλεια που τον στιγμάτισε: «Δεν ήταν απλά οι ταινίες που κάναμε με τον Σωτήρη. Είχαμε μια πολύ στενή, οικογενειακή φιλία, που θα μείνει αναντικατάστατη. Και με τον γιο μου έκανε παρέα ο Σωτήρης, και σε πολλές ταινίες παίξαμε και σε πολλά θεατρικά. Αλλά κυρίως κάναμε στενή παρέα. Ηταν η ίδια μας η οικογένεια ο Σωτήρης. Και ήταν σπουδαία ψυχή και άνθρωπος. Σκέψου, δεν μπορώ ούτε να μιλάω για τον χαμό του» μας λέει.

Δεν ήταν όμως αυτό το μοναδικό «αντίο» που του στοίχισε. «Αυτή είναι η μεγάλη μου πίκρα. Εχουν φύγει πολλοί άνθρωποι που είχαμε κάτι παραπάνω από μια συνεργασία. Είχαμε στενή φιλία. Ο Μουστάκας, ο Δαλιανίδης… Είχα ζήσει μαζί τους πάρα πολύ ωραίες στιγμές και καταστάσεις. Και αυτό με λυπεί. Γιατί έφυγαν νέοι από τη ζωή και θα μπορούσαν να δώσουν πολλά στο επάγγελμά μας» αναφέρει συγκινημένος.

Η συνέντευξη με τον Πάνο Μιχαλόπουλο έγινε με αφορμή μια πληροφορία που τον ήθελε να επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι ύστερα από απουσία πολλών ετών, αλλά εξελίχθηκε σε μια συζήτηση καρδιάς… Το ίνδαλμα των δεκαετιών του ’80 και του ’90 μάς μιλά για την καθημερινότητά του, για τις ρυτίδες του, για τα γυρίσματα των ταινιών που άφησαν εποχή, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά σε τηλεοπτική εκπομπή και να αποτραβηχτεί από οποιαδήποτε καλλιτεχνική δράση περίπου 10 χρόνια τώρα.

«Είμαι πολύ καλά και μακριά από όλα αυτά που συνθέτουν το θέμα δημοσιότητα. Δεν με ενδιαφέρει πια αυτό το κομμάτι. Εγώ ποτέ δεν το επεδίωξα, γιατί πάντα είχα διαφορετική θεώρηση για τη ζωή» λέει χαμογελώντας στην «Espresso». Οσο για το θεατρικό του comeback, για το οποίο γίνεται λόγος τελευταία; «Οχι. Δεν έχω την πρόθεση να εμφανιστώ σε κάποια παράσταση, ούτε σε κάποιο σίριαλ» αναφέρει κατηγορηματικά και συμπληρώνει: «Ομολογώ ότι οι προτάσεις που δέχομαι είναι αρκετές, αλλά προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο».

Επιμένουμε να μην καταλαβαίνουμε -και να του το λέμε- γιατί να παραμένει εκτός καλλιτεχνικού νυμφώνος, τη στιγμή που είναι από τους πλέον αγαπητούς ηθοποιούς τόσο στις παλιότερες όσο και στις νεότερες γενιές.

«Πράγματι, συνεχίζω να είμαι αγαπητός στον κόσμο. Αυτό μού δείχνει όταν με σταματάει στον δρόμο και μου το εκφράζει. Νομίζω ότι δεν έχω προκαλέσει ποτέ. Ισως γι’ αυτό με αγαπάει» μας λέει και περιγράφει την καθημερινότητά του, που η αλήθεια είναι ότι ακούγεται ενδιαφέρουσα: «Η ζωή μου κυλάει πολύ όμορφα, πολύ ήρεμα και πολύ ωραία. Κυρίως στη φύση. Εχω στο πλευρό μου την οικογένειά μου, καλά φιλαράκια και πολλά ενδιαφέροντα να κάνω. Πιστέψτε με, δεν με φτάνει το εικοσιτετράωρο για να γεμίσει».

Μακριά από τη δημοσιότητα

Για πολλά χρόνια το πρόσωπό του γέμιζε τα εξώφυλλα κάθε είδους περιοδικών μιας και θεωρούνταν από τους πιο όμορφους άντρες ηθοποιούς -και όχι άδικα-, αν και οι συνεντεύξεις του πάντα ήταν πολύ μετρημένες. Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να κρατηθεί μακριά από όλη αυτή τη δημοσιότητα, για την οποία κάποιοι… τρελαίνονται; Πώς είναι δυνατόν ύστερα από 30 γεμάτα χρόνια στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση να μην του λείπουν;

«Το ότι δεν εργάζομαι στο θέατρο ή στην τηλεόραση δεν σημαίνει ότι το θέατρο θα πρέπει να με καταδυναστεύει σε όλη μου τη ζωή. Εχω και άλλα σπουδαία ενδιαφέροντα. Η ζωή είναι ωραία, αρκεί να τη δεις έξω από κλισέ» ξαναλέει και προσθέτει: «Η απόφαση να απέχω δεν ήταν καθόλου δύσκολη. Αρκεί να το επιζητείς, να το θέλεις και να ξέρεις πότε πρέπει να σταματάς αυτού του είδους τη ζωή».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, ίσως και να μην έχει γραφτεί ακόμη το επαγγελματικό του φινάλε. «Οχι, δεν θεωρώ ότι έχω σταματήσει οριστικά. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον. Αλλά εδώ και μια οκταετία, που βιώνουμε την κρίση, δεν νομίζω ότι έχω κάτι να προσφέρω. Οι προτάσεις είναι αρκετές και από παντού. Ομως δεν θέλω να κάνω τίποτα από όλα αυτά και έχω τους λόγους μου» λέει.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164