Ο Χάρης Λαμπράκης στο Υπόγειο του Black Duck!

Ο Χάρης Λαμπράκης, δεξιοτέχνης μουσικός στο νέυ (ney), το πιάνο και το organ καθώς και συνθέτης, παρουσιάζει, στο πλαίσιο της σειράς παραστάσεων που επιμελείται ο Μιχάλης Σιγανίδης με τίτλο ΚΟΥΚΟΣ ΜΟΝΟΣ, μια solo μουσική performance 60 λεπτών με μόνο όργανο το νέυ αλλά και τη χρήση ηχητικών samples. Με γνώμονα τον αυτοσχεδιασμό, άλλοτε χρησιμοποιεί κομμάτια της μουσικής παράδοσης που «κουβαλάει» το όργανο και άλλοτε φλερτάρει με τη φρασεολογία της jazz και της free jazz.

ΚΟΥΚΟΣ ΜΟΝΟΣ – solo παραστάσεις με την επιμέλεια του Μιχάλη Σιγανίδη

Στο Υπόγειο του Black Duck ο Μιχάλης Σιγανίδης και το Black Duck διοργανώνουν μια σειρά από ακουστικές solo συναυλίες / performances με τέσσερις, αρχικά, μοναδικές μουσικές προσωπικότητες για ισάριθμες Δευτέρες.

Μέσα από προσωπικές συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Χάρης Λαμπράκης, η Μάρθα Μαυροειδή και ο Μιχάλης Σιγανίδης αφηγούνται με λόγια, ηχοχρώματα, αρμονίες και ρυθμούς , για 60 λεπτά σόλο, στον ιδιαίτερο χώρο της γκαλερί του Black Duck.

Πρώτη παράσταση: 18 Φεβρουαρίου, 21.00

Σαβίνα Γιαννάτου, φωνή, samples

Δεύτερη παράσταση: 4 Μαρτίου, 21.00

Χάρης Λαμπράκης, νέυ, πλήκτρα

Τρίτη παράσταση :18 Μαρτίου, 21.00

Μάρθα Μαυροειδή, φωνή, λάφτα, loop station

Τέταρτη παράσταση: 1 Απριλίου, 21.00

Μιχάλης Σιγανίδης, μπάσο, ηλ. κιθάρα,samples, videos

Τιμή:12 ευρώ με εμφιαλωμένο κρασί ή μπύρα

Σύντομο βιογραφικό

Ο Χάρης Λαμπράκης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να παίζει μουσική σε νεαρή ηλικία. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το τμήμα Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε πολλούς και αξιόλογους δασκάλους ανάμεσά τους ο πατέρας του ζωγράφος Γιώργος Λαμπράκης, οι Μ. Μαυροειδής, Θ.Βάσου, Σ. Κουτρούλη, O.Erdogdular, Γ. Ιωαννίδη, Β.Μπαραμπούτη κά
Από το 2000 διδάσκει νέυ σε ωδεία κι δίνει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει συμμετάσχει σε σε περισσότερες από 150 μουσικές παραγωγές στην ελληνική και διεθνή δισκογραφία(ECM, Helico, Λύρα κά)ως μουσικός και συνθέτης και σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό(Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία, Αφρική) παίζοντας παραδοσιακή, τζαζ, world, σύγχρονη και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.
Πήρε μέρος στην πρώτη διεθνή συνάντηση νέυ στην Κωνσταντινούπολη( Οκτώβριος 2003).Έχει επίσης συνθέσει μουσική για το θέατρο. Εκτός από νέυ παίζει πιάνο και hammond organ.
Το 2006 συνίδρυσε το Χάρης Λαμπράκης Quartet.

Read More

And More