Οι διάσημοι που έτρεξαν στον 28ο Μαραθώνιο!

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ο 28ος Μαραθώνιος στη χώρα μας. Πολλοί ήταν αυτοί που κατέκλυσαν το Παναθηναϊκό Στάδιο και συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου. Αρκετοί διάσημοι έτρεξαν συμβολικά στη διαδρομή των 5χλμ και των 10χλμ.

Το TLIFE βρέθηκε εκεί και σου εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό από την κορυφαία διοργάνωση. Ανάμεσα στους διάσημους που συμμετείχαν στους αγώνες ήταν η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος, που ήρθε στη χώρα μας αποκλειστικά γι΄ αυτόν το σκοπό. Η Μαρία που είχε παρουσιάσει και τη βραδια εορτασμού στο Ζάππειο, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και ξεκίνησε να τρέχει κρατώντας την ελληνική σημαία.

Ακόμη, στη διαδρομή συμμετείχε η αθλήτρια Έρρικα Πρεζεράκου, ο πρίγκιπας Φίλιππος της Σερβίας και μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν.

Δυναμικό “παρών” έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι τρεις πρώτοι νικητές του κλασικού Μαραθωνίου είναι: ο Bett Raymond, o Kipkorir Jonathan και ο Κimutai Edwin και οι τρεις από την Κένυα.
Ο πρώτος νικητής τερμάτισε με χρόνο 2:12:40 Ενώ, στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ράσα Ντραζνταουκάιτε από τη Λιθουανία με 2:31.06, ρεκόρ κλασικού μαραθωνίου.
Η πρωτεύουσα της χώρας μας έγινε ο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής αυτή τη φορά με θετικό τρόπο, καθώς αθλητές από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα για να τιμήσουν την συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα με τη συμμετοχή τους στον 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Ολυμπιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.

Δες φωτογραφίες από τον 28ο Μαραθώνιο:

Read More

And More