Οι Ελληνες τηλεθεατές τραγούδησαν χθες βράδυ “Rise Up”; Τι τηλεθέαση κέρδισε η νεόκοπη ΝΕΡΙΤ;

Μετά το χθεσινό φινάλε του β ΄ημιτελικού και την κλήρωση που ακολούθησε για να δούμε το ποια ακριβώς θα είναι η σειρά εμφάνισης των 26 χωρών στον αυριανό μεγάλο τελικό της Eurovision, το επόμενο για το οποίο σήμερα από το πρωί είχα μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη περιέργεια να δω, ήταν το τι τηλεθέαση σημείωσε αυτό το βράδυ Πέμπτης στην ΝΕΡΙΤ.

Ναι, είχα μεγάλη περιέργεια να δω, το κατά πόσο οι Ελληνες τηλεθεατές είχαν χθες βράδυ όρεξη για Eurovision και την θέληση να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της ελληνικής αποστολής για να τα καταφέρει να περάσει στον τελικό.

Ζεστό-ζεστό ,λοιπόν, έφτασε νωρίτερα στα χέρια μου το ραβασάκι της Nielsen και πρέπει να σας πω, πως μάλλον εκεί στην Δημόσια Τηλεόραση σήμερα θ΄ανοίγουν σαμπάνιες, μιας και ο β ΄ημιτελικός της Eurovision κατάφερε να κάνει το θαύμα του στους πίνακες τηλεθέασης.

Φυσικά σε ότι έχει να κάνει με το σύνολο της τηλεθέασης δεν βλέπουμε τα 50άρια του παρελθόντος, όμως, το ζήτημα είναι ότι πολλοί ήταν εκείνοι που χθες λόγω Eurovision θυμήθηκαν πως υπάρχει στον τηλεοπτικό χάρτη και η νεόκοπη ΝΕΡΙΤ και γύρισαν κανάλι!

Ετσι στο σύνολό της η βραδιά έφτασε το άκρως ικανοποιητικό 29,8%, ενώ την ώρα της εμφάνισης των Freaky Fortune και του Riskykidd, η τηλεθέαση εκτοξεύθηκε στο 37,1% και όχι αυτό το ποσοστό δεν ήταν το πικ της βραδιάς.

Το πικ της βραδιάς σημειώθηκε λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα την στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για το ποιες είναι τελικά οι δέκα χώρες που παίρνουν το πολυπόθητο εισητήριο για την μεγάλη Σαββατιάτικη γιορτή της Eurovision.

Εκεί τα μηχανάκια χτύπησαν κόκκινα και χάρισαν στην δημόσια τηλεόραση ένα ωραιότατο 40,2%, για το οποίο σαφέστατα και σήμερα πανηγυρίζουν στη ΝΕΡΙΤ, μιας και τέτοιες χαρές μόνο λόγω της… στρογγυλής θεάς βλέπουν και της Eurovision. Να τα λέμε αυτά…

Read More

And More