Οι ερευνητές ανατρέπουν τα ταμπού! – Παντρευτείτε την πρώτη σας ξαδέρφη, είναι ακίνδυνο!

Ο Αλαν Μπιτλς, από τους αφοσιωμένους ερευνητές θεμάτων κληρονομικότητας, αποφάσισε να βάλει σε ένα βιβλίο τα συμπεράσματα από 35 χρόνια δουλειάς. Και το αποτέλεσμα σίγουρα θα αναστατώσει πολλούς, από απλούς αναγνώστες μέχρι ηγεσίες εκκλησιών, αλλά και τις υπηρεσίες των ληξιαρχείων, με όσα υποστηρίζει.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μέρντοχ στο Περθ της Αυστραλίας εξέδωσε πρόσφατα το Consanguinity in Context, μία απόδοση του οποίου θα μπορούσε να είναι «Τα όρια της συγγένειας», με στόχο να διαλύσει μύθους και παρανοήσεις για τους γάμους μεταξύ ατόμων που έχουν κοντινό βαθμό συγγένειας. Οπως λέει, η αύξηση της μετανάστευσης έχει φέρει αυτές τις συνήθειες τόσο την Αυστραλία όσο και γενικά στο δυτικό κόσμο, κατά συνέπεια θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει κανείς με τα επιστημονικά δεδομένα.

«Κεντρικός στόχος μου είναι η πρόληψη γενετικών ασθενειών μέσω της καλύτερης κατανόησης και εκτίμησης του πώς μεταφέρονται τα γονίδια μέσα στις οικογένειες και τις κοινότητες», όπως λέει ο ίδιος.
Σήμερα στον πλανήτη υπάρχουν 1,1 δισ. άνθρωποι, ή πάνω από 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, που είτε είναι παντρεμένοι με συγγενή είτε είναι παιδιά τέτοιου γάμου. Η πρακτική είναι κοινή σε πολλές κοινότητες, μουσουλμανικές, βουδιστικές, ινδουιστικές και εβραϊκές, ακόμη και χριστιανικές, σημειώνει.

Η πάγια άποψη στη Δύση είναι ότι γάμοι μεταξύ πρώτων εξαδέρφων οδηγούν σε παιδιά με αρνητικά γονιδιακά χαρακτηριστικά, σημειώνει. Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία τους στην πραγματικότητα είναι υγιή. Ακόμη και στο ποσοστό αυτών που έχουν κάποιο πρόβλημα, πολλές φορές οφείλεται σε μη γονιδιακά αίτια.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More