“Οι ιστορίες από την λίστα” του Ακη Πετρετζίκη ξεκινούν απόψε να ξετυλίγονται στους δέκτες μας…

Άκης… επί 2! Αν αγαπάτε την καλή κουζίνα, αν σας αρέσουν οι ευφάνταστες συνταγές, αν είστε συλλέκτης ή συλλέκτρια έξυπνων μαγειρικών τρικ και αν θέλετε να ανακαλύψετε όλα τα μυστικά, αλλά και όλη την… μαγεία που μπορεί να κρύβεται κάτω από ένα καπάκι κατσαρόλας, τότε πραγματικά δεν πρέπει να χάσετε το διπλό, τηλεοπτικό ραντεβού που θα σας κλείνει πλέον από αυτή την εβδομάδα μέσα από το Mega ο Ακης Πετρετζίκης.

Μετά από τέσσερα χρόνια στο πρωινό, ο νεαρός chef φαίνεται πως έδωσε τις τηλεοπτικές του εξετάσεις τόσο στους ιθύνοντες του Mega, όσο και στον κόσμο και τις πέρασε με επιτυχία. Κάπως έτσι η φετινή τηλεοπτική χρονιά τον βρίσκει στο Μεγάλο Κανάλι όχι με μία, αλλά με δύο δικές του εκπομπές. Η μία ξεκίνησε χθες και θα παίζει καθημερινά στον αέρα στις 6.00 το απόγευμα και η άλλη; Η άλλη προορίζεται για το prime-time ,δηλαδή, για την βραδινή ζώνη του καναλιού.

Το «Καν΄ το όπως ο Άκης» είναι η καθημερινή πρόταση του νεαρού τηλε-μάγειρα και «Οι ιστορίες από την λίστα», είναι το βραδινό πρότζεκτ το οποίο θα μας προτείνει και όλοι μας μέσα από τα εντυπωσιακά τρέιλερ που έχουμε δει περιμένουμε η αλήθεια είναι, πως και πως!

Εικόνες, γεύσεις, σκέψεις, ιστορίες, άνθρωποι, απρόοπτα: ένα αξέχαστο ταξίδι στα ωραιότερα της Ελλάδας… Αυτές είναι οι «Ιστορίες από τη Λίστα», του Ακη, οι οποίες θα ξεκινήσουν να ξετυλίγονται στους δέκτες μας από σήμερα το βράδυ στις 11.00

Ο Άκης, ανακαλύπτοντας ένα παλιό του σημειωματάριο, στο οποίο σημείωνε μέρη και ανθρώπους που είχε επισκεφτεί αλλά και γεύσεις που του είχαν μείνει αξέχαστες, θα ξεκινήσει ένα μοναδικό ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να ξαναβρεί όλα όσα είχε καταγράψει.

Στον δρόμο θα ανακαλύψει νέες γεύσεις, θα ζήσει αναπάντεχες στιγμές και θα γνωρίσει εκπληκτικούς ανθρώπους. Κάθε επεισόδιο και μια αυτοτελής ιστορία γεμάτη φαγητό, συναίσθημα, ταξίδι, εμπειρίες, πρόσωπα. Όταν το ταξίδι του ολοκληρωθεί η «Λίστα» με τα ωραιότερα της Ελλάδας θα είναι έτοιμη.

Ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού του Άκη είναι το Τρίκερι, ένα πανέμορφο χωριό του Πηλίου. Στο οικογενειακό τροχόσπιτο, ο Άκης ανακαλύπτει το σημειωματάριο των παιδικών και εφηβικών του χρόνων. Σ’ αυτό, εκτός των άλλων, είχε καταγράψει και γεγονότα από τα καλοκαίρια που περνούσε μαζί με τον παππού του.

Το καλοκαίρι του 1989 είχαν επισκεφτεί μαζί το γραφικό Τρίκερι και είχαν γευτεί μια καραβιδομακαρονάδα, που τους είχε μαγειρέψει ένας ψαράς της περιοχής. Αποφασίζει, λοιπόν, να πάρει το τροχόσπιτο και να πάει στο Τρίκερι, με σκοπό να βρει τον ψαρά που θα του μαγειρέψει ξανά τη μακαρονάδα.

Ξεκινά για ένα συναισθηματικό ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις από παιδικά καλοκαίρια, ξέγνοιαστες διακοπές και απολαυστικό φαγητό και καταλήγει να ζήσει μια μοναδική εμπειρία. Πηγαίνει για ψάρεμα καραβίδας -η περιοχή φημίζεται γι’ αυτές-, γεύεται τα προϊόντα της περιοχής και μαγειρεύει με ανθρώπους που τον υποδέχονται σπίτι τους και μοιράζονται το τραπέζι τους μαζί του.
Θα βρει άραγε τον ψαρά που αναζητούσε; Θα ξαναδοκιμάσει τη μακαρονάδα των παιδικών του χρόνων, που του είχε μείνει αξέχαστη; Μια πραγματικά διαφορετική εκπομπή, που κινείται μεταξύ μυθοπλασίας και αλήθειας. Μια διαφορετική ματιά στη χώρα μας, τις γεύσεις και τους ανθρώπους, που θα σας συγκινήσει…

Read More

And More