Οι ηθοποιοί που αποκάλυψαν ότι ασκούν και διαφορετικό επάγγελμα για το βιοπορισμό τους

Έκαναν την επιθυμία τους πραγματικότητα και ασχολήθηκαν με την υποκριτική. Όμως η ζωή τα έφερε έτσι και αποφάσισαν για να τα βγάλουν πέρα να ακολουθήσουν και δεύτερο επάγγελμα. Αρκετοί είναι οι Έλληνες ηθοποιοί που εκτός από την υποκριτική ασκούν και διαφορετικό επάγγελμα για βιοποριστικούς λόγους.

Στράτος Χατζηηλίας: Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε στην σειρά “Μπρούσκο” και εργάζεται ως διανομέας για να εξασφαλίσει τα προς το ζην

Τον γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά “Μπρούσκο” που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1. Πριν από λίγους μήνες ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας αποκάλυψε, σε συνέντευξή του, ότι ένας ηθοποιός αναγκάστηκε να εργάζεται ως ντελιβεράς λόγω των δυσχερών συνθηκών που επικρατούν στο θέατρο. Ο ταλαντούχος ηθοποιός, στον οποίο αναφερόταν ο Σπύρος Μπιμπίλας, είναι ο Στράτος Χατζηηλίας.

«Στην ουσία κάνω τρία διαφορετικά επαγγέλματα για να τα φέρνω βόλτα. Πάντα δούλευα σκληρά αλλά πάντα μου άρεσε και η τέχνη γιατί οι γονείς μου είναι μουσικοί. Κάποια στιγμή στην πορεία, και αφού άλλαξα πολλά επαγγέλματα, ήθελα να δοκιμάσω και την υποκριτική τέχνη. Πήγα στην Κύπρο για να δουλέψω σε ένα σίριαλ, στους «9 μήνες». Αν και ήταν δύσκολες οι συνθήκες, ωστόσο έπαιξα και σε μερικά επεισόδια του Μπρούσκο. Και από το Μπρούσκο πέρασα στο θέατρο», είπε σε συνέντευξή του ο Στράτος Χατζηηλίας για την ενασχόλησή του με την υποκριτική.

Για την εργασία του ως διανομέας φαγητού, ο ηθοποιός αποκάλυψε: «Εργάζομαι ως διανομέας ενώ περιστασιακά, επειδή έχω και το χαρτί του αστίατρου, με φωνάζουν για να βάζω υπογραφές σε κάποιες απολυμάνσεις και απεντομώσεις. Ως διανομέας είμαι πολύ δυσαρεστημένος, γιατί ο κόσμος δεν είναι καθόλου εξοικειωμένος για να αφήνει και σε εμάς ένα μικρό φιλοδώρημα. Το επάγγελμα του διανομέα είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί είσαι συνεχώς πάνω σε ένα μηχανάκι, που πρέπει να τρέξεις για να βγάλεις εις πέρας τη δουλειά που σου έχουν αναθέσει».

Ο Στράτος Χατζηηλίας μίλησε στην εκπομπή Tlive στον Alpha αποκαλύπτοντας: «Είμαι τροχοδιανομέας, βέβαια θα ήθελα πολύ να εργάζομαι στο αντικείμενό μου που σπούδασα και αγάπησα. Τα πρώτα χρόνια ήταν καλά. Επειδή είναι μία τίμια δουλειά, δεν έχω κάποια αναστολή στο να την κάνω, ούτε ντρέπομαι να το πω. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που είναι πολύ πιο άξιοι από εμένα που κάνουν τέτοιες δουλειές και ακόμη πιο δύσκολες από αυτές που κάνω εγώ».

Νικόλας Μπράβος – Άφησε τις σπουδές στην Ιατρική επειδή αγαπούσε το θέατρο και εργάστηκε ως διανομέας για να ξεχρεώσει το σπίτι του

Ο νεαρός ηθοποιός Νικόλας Μπράβος που έχει πρωταγωνιστήσει στις τηλεοπτικές σειρές “Δίδυμα Φεγγάρια”, “Μοντέρνα Οικογένεια”, “Δικαίωση”, “Όσο έχω εσένα”, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται”, αποκάλυψε πως έχει αναγκαστεί να ασχοληθεί και με άλλα επαγγέλματα για να βγάλει τα προς το ζην.

«Δουλεύω από πολύ μικρή ηλικία. Έχω δουλέψει σερβιτόρος, έχω δουλέψει σε συσκευαστήριο σταφυλιών, έχω δουλέψει σε πιάνο μπαρ σαν πιανίστας. Πολύ πρόσφατα δούλεψα και συνεχίζω να δουλεύω σαν ντελίβερι και είναι για μένα μια οικονομική βοήθεια. Έτσι ξεχρέωσα και το σπίτι μου», εξομολογήθηκε ο ταλαντούχος ηθοποιός.

Να σημειωθεί ότι ο Νικόλας Μπράβος είχε περάσει στην Ιατρική Αθηνών αλλά τον κέρδισε τελικά το θέατρο. Σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν είχε μιλήσει για όσα του δίδαξε η Ιατρική αλλά και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Η Ιατρική με έκανε πιο κυνικό απέναντι στη ζωή. Όταν είσαι σε εφημερία και βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους και όλα αυτά τα περιστατικά, αλλάζεις πολύ την κοσμοθεωρία σου. Έχω δει να γεννιούνται μωρά, να πεθαίνουν νέοι άνθρωποι. Έχω δει σχεδόν όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα μέσα σε ένα βράδυ και χαρά, και λύπη, και θυμό, και φόβο- και αυτό με γείωσε ως άνθρωπο, γιατί έζησα τους πιο ακραίους φόβους μου», είχε πει στο Down Town ο νεαρός ηθοποιός.

«Γενικά, δεν είμαι πολύ καλός στη διαχείριση των οικονομικών. Δηλαδή, είχα περάσει μεγάλες περιόδους που δεν είχα τίποτα. Έχω περάσει κάτι χειμώνες στην Αθήνα, κάτι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές, που ήμουν στο σπίτι μόνος μου, νηστικός, χωρίς ζέστη, χωρίς κρεβάτι -κοιμόμουν στο πάτωμα- αλλά το σημαντικό ήταν ότι είχα τον χώρο μου και, το σημαντικότερο, το πιάνο μου. Ήταν πολύ δύσκολα και ήμουν μόνος μου, αλλά ήταν επιλογή μου. Τώρα, μπορώ να ζω αξιοπρεπώς, κάνω μια δουλειά που πληρώνομαι και μπορώ να ζήσω από αυτή», είχε επίσης εξομολογηθεί ο Νικόλας Μπράβος σε συνέντευξή του στο Down Town Κύπρου.

Σάββας Σαλίπας – Ο αγαπημένος Γιαννάκης από το “Ευτυχισμένοι Μαζί” σπουδάζει ναυτιλιακά και ταυτόχρονα εργάζεται ως διανομέας

Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το ρόλο του μικρού Γιαννάκη Μαυροτσούκαλου στην επιτυχημένη σειρά του Mega, “Ευτυχισμένοι Μαζί”. Ο ταλαντούχος Σάββας Σαλίπας πλέον μεγάλωσε και όπως αποκάλυψε, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή “Ελένη”, σπουδάζει ναυτιλιακά ενώ παράλληλα εργάζεται ως διανομέας.

«Σπουδάζω ναυτιλιακά και αισθάνομαι πιο ασφαλής ότι θα έχω δουλειά στο μέλλον. Καλώς ή κακώς με την υποκριτική μία είσαι και μία δεν είσαι. Παράλληλα εργάζομαι σαν διανομέας και πηγαίνω σε ένα φροντιστήριο και βοηθάω», ανέφερε ο Σάββας Σαλίπας.

«Δύο χρονών γράφτηκα σε ένα πρακτορείο και άρχισα να κάνω φωτογραφίσεις για περιοδικά και ερίπου στα 7 ήρθε το “Ευτυχισμένοι μαζί”. Κάποια στιγμή δεν ήθελα όμως να παίζω στην τηλεόραση γιατί ντρεπόμουν που έβγαινα έξω και μου μιλούσαν. Έχανα την παιδική μου ηλικία», εξομολογήθηκε επίσης σχετικά με την συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά του Mega.

Γιώργος Γεροντιδάκης – Ο Μελέτης από τις Άγριες Μέλισσες αποκάλυψε ότι δούλευε ως διανομέας στο σουβλατζίδικο του πατέρα του

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από το ρόλο του Μελέτη στην επιτυχημένη σειρά του ANT1, Άγριες Μέλισσες. Ο ταλαντούχος ηθοποιός σε συνέντευξή του στην εκπομπή After Dark του Θέμη Γεωργαντά, είχε αποκαλύψει ότι στο παρελθόν δούλευε και ως διανομέας.

«Δούλευα στο σουβλατζίδικο του πατέρα μου. Κάναμε μια προετοιμασία στο φαγητό στο μαγαζί και μου άρεσε γιατί μ’ αρέσει να μαγειρεύω όσο μπορώ. Μετά έκανα ταμείο, τον ντελιβερά, τον σερβιτόρο. Αποφάσισα κάθε μέρα να παίζω ρόλους. Δηλαδή μπορεί μια μέρα να έκανα τον μουγγό σερβιτόρο! Την άλλη μέρα αυτόν που δεν ακούει! Για να περνάει η ώρα, δηλαδή, δεν είχα κάτι άλλο να κάνω. Σαν ντελιβεράς μπορεί να ήμουν ντυμένος με κοστούμι και πήγαινα καλοντυμένος την παραγγελία. Έπαιρνα πουρμπουάρ λόγω εμφάνισης και ντυσίματος. Είχα μια συγκεκριμένη πελάτισσα, η οποία πάντα μου άνοιγε με μπουρνούζι», είχε εξομολογηθεί ο Γιώργος Γεροντιδάκης στον Θέμη Γεωργαντά.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο TLIFE, ο Γιώργος Γεροντιδάκης μίλησε για το επάγγελμα του ηθοποιού και τις δυσκολίες: «Ένας άνθρωπος που παρακολουθεί απλά τηλεόραση, πάει στο θέατρο ή βλέπει ταινίες, δεν μπορεί να καταλάβει τη δουλειά που κρύβεται από πίσω για να βγει ένα αποτέλεσμα 1,5 ώρας. Ο χώρος του θεάτρου δεν είναι παιχνίδι. Για να βγει μια δουλειά 1,5 ώρας παραγωγικής για τον τηλεθεατή, απαιτούνται πολλές περισσότερες ώρες δουλειάς από πίσω. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι πάμε, λέμε τα λόγια μας και φεύγουμε.

Μας θεωρούν αργόσχολους. Νομίζουν ότι είμαστε κάποιοι πλούσιοι άνθρωποι που κάνουμε τον χαβαλέ μας. Δεν είναι έτσι. Κάνουμε τη δουλειά μας με πολύ μεγάλη πείνα γιατί έχουμε έναν στόχο και μια εσωτερική ανάγκη. Υπάρχουν ωστόσο πλέον και άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Αυτό το βλέπω και στα μηνύματα που ανταλλάσσουμε με τηλεθεατές και χαίρομαι που οι “Άγριες Μέλισσες” βοήθησαν στο να μπορέσει μια μερίδα του κοινού να αντιληφθεί τα πράγματα γύρω από τη μυθοπλασία διαφορετικά».

Read More

And More