Οι Legends της Εθνικής Ελλάδος 2004 και η InterForever έπαιξαν με Όραμα για την ελπίδα στο Παγκρήτιο Στάδιο!

Με πρωτοβουλία του «Εθνικού» μας Γιώργου Καραγκούνη και με μήνυμα «Παίζουμε με ΟΡΑΜΑ για την ελπίδα, Δίνουμε Ελπίδα, Δίνουμε Ζωή!», 2 ομάδες- θρύλοι του ποδοσφαίρου, η Εθνική Ελλάδος 2004 και η InterForever του Champions League 2010, συμμετείχαν σε μια μοναδική ποδοσφαιρική αναμέτρηση, την Τρίτη 7 Ιουνίου στο κατάμεστο Παγκρήτιο Στάδιο, σε έναν αγώνα αφιερωμένο στο Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ!

Στο πλαίσιο του αγώνα, εκπρόσωποι του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” βρέθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Με ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης οι θρύλοι της Εθνικής Ελλάδος 2004, με επικεφαλής τον Γιώργο Καραγκούνη, συμμετείχαν έμπρακτα στον αγώνα του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” για εγγραφή όσο γίνεται περισσότερων εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο, στέλνοντας όλοι μαζί ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα: “Δώσε Ελπίδα Δώσε Ζωή Γίνε Εθελοντής Δότης”!

Το αποκορύφωμα του αγώνα ήταν η στιγμή που οι ποδοσφαιριστές έδωσαν οι ίδιοι το παράδειγμα και όσοι δεν είχαν ήδη εγγραφεί, έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ενώ παράλληλα υπέγραψαν αναμνηστικά μπλουζάκια που θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου. «Είναι το πιο απλό πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου, αλλά και πάρα πολύ σημαντικό. Αξίζει να γίνουμε όλοι εθελοντές δότες και να βοηθήσουμε όλους όσοι έχουν ανάγκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διεθνής ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας, αμέσως μετά την εγγραφή του ως εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Στο πλευρό του Συλλόγου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο Αγγελιοφόρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, Σάκης Ρουβάς, ο οποίος αποτελεί και τον πρώτο εθελοντή δότη, στηρίζοντας διαχρονικά και έμπρακτα το έργο του και πρωτοστατεί στην εκστρατεία του. «Είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιηθούμε όλοι οι Έλληνες, απ’ όπου κι αν βρισκόμαστε, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που μας χρειάζονται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος καλλιτέχνης, ο οποίος συμβολικά σήμανε και την έναρξη του φιλανθρωπικού αυτού αγώνα!

Στο κατάμεστο Παγκρήτιο Στάδιο, περισσότεροι από 20.000 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, συνεισέφεραν στο έργο του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, αγοράζοντας τα εισιτήρια του αγώνα, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”. Παράλληλα, σε κεντρικά σημεία του Σταδίου, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τα περίπτερα του Συλλόγου για να εγγραφούν εθελοντές δότες.

Σε έναν αγώνα όπου όλοι ήταν νικητές, οι Legends 2004 και η InterForever έδωσαν το παράδειγμα και έγιναν υποστηρικτές και αρωγοί στην προσπάθεια του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, να εξασφαλίσει σε όλους όσους το χρειάζονται, το απαραίτητο μόσχευμα για τη ζωή, που σήμερα το αποκτούν με μεγάλη δυσκολία και συχνά με μεγάλο κόστος.

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό χώρο του Crete Golf Club μια ημέρα πριν τον αγώνα μεταξύ των Legends 2004 και της InterForever, απεύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος δήλωσε: «Για εμάς ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα πάνε για την στήριξη του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” και του σπουδαίου έργου που επιτελεί».

Συνδιοργανωτές σε αυτόν τον αγώνα-θρύλο ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου (ΕΠΣΗ), Χορηγοί οι εταιρείες FF GROUP, ΕΚΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΛΟΥΞ και Χορηγός Επικοινωνίας η COSMOTE TV. Επιπλέον, ο Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” ευχαριστεί θερμά την AEGEAN που «πέταξε» με τα φτερά της το ΟΡΑΜΑ στην Κρήτη και το ξενοδοχείο «Amirandes» του ομίλου GRECOTEL- Νίκος Δασκαλαντωνάκης που φιλοξένησε τους εκπροσώπους του Συλλόγου, όπως πάντα με ευαισθησία και γενναιοδωρία .

Οι Legends της Εθνικής Ελλάδας 2004 έγιναν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών στο πλαίσιο του αγώνα με την Interforever. Δες εδώ το video:

Read More

And More