Οι πρωταγωνιστές του Μπρούσκο μιλούν για το… love – story τους!

Το love story τους γράφει ιστορία και θα το ζήλευαν ακόμα και οι δημιουργοί του πιο επιτυχημένου Άρλεκιν! Ο λόγος για τον Ανδρέα Γεωργίου, την Ελένη Βαΐτσου και το «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1 που εξελίχτηκε φέτος σε μια άκρως εθιστική, καθημερινή συνήθεια. Με αφορμή, λοιπόν, την επιτυχία της σειράς τους φιλοξενούμε και σας κάνουμε και την εξής αποκάλυψη: Το φινάλε αυτής της σεζόν θα τους βρει στα σκαλιά της εκκλησίας!

-Το περιμένατε πως το «Μπρούσκο» θα εξελισσόταν σε μια τόσο εθιστική συνήθεια για τον κόσμο;
-Ανδρέας: Το περίμενα ότι θα τα πάει καλά. Από την πρώτη ανάγνωση είδα ένα πολύ καλό σενάριο με δυνατούς χαρακτήρες και δυνατή πλοκή. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως μπορούσα να ξέρω και το μέγεθος της επιτυχίας που μας περίμενε.
-Ελένη: Και εγώ από τη στιγμή που είδα το πρώτο επεισόδιο ήλπιζα να τα πάμε καλά. Πρόκειται για μια δουλειά που αξίζει την «αγκαλιά» των τηλεθεατών.

-Το «Μπρούσκο», κυρίως για σένα Ανδρέα, ήταν μια τηλεοπτική κίνηση με πολύ ρίσκο;
-Εχω μάθει να ρισκάρω, γιατί αλλιώς μένεις με την απορία. Oποια ευκαιρία παρουσιάζεται θέλω να την αρπάζω από τα μαλλιά και ευτυχώς αυτό το εγχείρημα πέτυχε.

-Πιστεύεις πως αυτή η δουλειά σού έδωσε την ευκαιρία να αποδείξεις τις δυνάμεις σου στον κόσμο;
-Το βλέπω αλλιώς. Ο κόσμος είναι αυτός που με βοηθά να ανακαλύψω τις δυνάμεις μου και μπορώ να σου πω ότι ακόμα τις ψάχνω για να δω μέχρι που φτάνουν.

-Προσπαθείς εδώ και πολλά χρόνια να χαράξεις τη δική σου πορεία και ήταν αρκετές οι φορές που τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα υπολόγιζες. Σκέφτηκες ποτέ να αναθεωρήσεις τους στόχους σου;
-Ποτέ. Οι στόχοι που έβαλα από παιδί παραμένουν για μένα οι ίδιοι και καθημερινά δουλεύω σκληρά για να τους εκπληρώσω.

-Η πιο πικρή στιγμή ποια ήταν;
-Μετά την αποτυχία της σειράς «31 Δρόμοι» στη Νέα Υόρκη επέστρεψα στην Ελλάδα. Η στιγμή ήταν δύσκολη για μένα γιατί συνειδητοποίησα ότι δεν είχα δουλειά. Θυμάμαι ήμουν μόνος Πρωτοχρονιά, μόλις είχα γυρίσει στην Αθήνα… Εκεί κατάλαβα ότι αν δεν σταθώ στα πόδια μου μόνος μου δεν θα βρεθεί κάποιος να με ανεβάσει.

-Να υποθέσω πως έχει μάθει στη ζωή σου να είσαι… πολεμιστής και να μην το βάζεις κάτω;
-Είναι η φιλοσοφία μου αυτή… Αν δεν διεκδικήσεις κάτι με σκληρή δουλειά, δεν μπορείς να το αποκτήσεις κι αν το αποκτήσεις χωρίς μάχη δεν έχει την ίδια αξία…

-Ελένη, πώς ακριβώς ήρθε στον δρόμο σου το «Μπρούσκο»;
-Εντελώς ξαφνικά, όπως προκύπτουν και τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή. Ετσι κι αλλιώς ο χώρος της τηλεόρασης ήταν ένας χώρος που ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή, αν μου δινόταν η ευκαιρία.

-Ποια πιστεύεις πως ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία επάνω σου, τα οποία σου χάρισαν τον ρόλο της Μελίνας;
-Ξέρω πως έψαχναν μια μελαχρινή κοπέλα ώστε να πείθει για Κρητικιά και στην ηλικία μου. Πληρούσα και τα δύο κριτήρια. Τι άλλο είδαν σε μένα και με ξεχώρισαν δε το ρώτησα ποτέ.

-Αλήθεια, σε αυτό τον χώρο γιατί θέλησες να βρεθείς; Ηταν παιδικό όνειρο; Ηταν ανάγκη έκφρασης;
-Στον χώρο της υποκριτικής μπήκα τυχαία. Δεν ήταν παιδικό όνειρο ούτε αισθάνθηκα ξαφνικά την ανάγκη να το κάνω. Αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησα έγινε τρόπος έκφρασης και πλέον νιώθω πως μόνο αυτό θέλω να κάνω.

-Με τη δημοσιότητα πώς τα πας; Θέλησες να μπεις σε έναν χώρο με πολλά «φώτα», γιατί σου άρεσε και η προβολή;
-Η προβολή δεν μου άρεσε καθόλου. Αλλά νομίζω πως αυτό πάει πακέτο με την τηλεόραση. Είναι αναπόφευκτο. Δεν νιώθω ακόμη πολύ άνετα σε ζωντανές συνεντεύξεις, ούτε όταν βρίσκομαι με πολύ κόσμο ή όταν εισβάλλουν στα προσωπικά μου.

-Ενα νέο παιδί όπως εσύ για να μπορέσει να σταθεί στον χώρο και να κάνει μια καλή αρχή πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι τι;
-Προσγειωμένο!

-Το γεγονός ότι το πρώτο σου βήμα στον χώρο γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε αγχώνει;
-Δεν αγχώνομαι δεδομένου πως δεν σκέφτομαι ποτέ το μέλλον, αλλά προσπαθώ να ζω το παρόν. Νομίζω όμως πως κάθε δουλειά, ακόμη κι αν δεν είναι επιτυχημένη, έχει κάτι να σου δώσει. Εγώ με αυτό πορεύομαι κι όχι με το τι νούμερα κάνει.

-Η επιτυχία ήρθε στην πόρτα σου αμέσως. Ενιωσες να σε… ζαλίζει;
-Είμαι αρκετά ρεαλίστρια για να καταφέρει η επιτυχία να με παραμυθιάσει και να αρχίσω να πετάω στα σύννεφα.

-Υποθέτω πως γνωρίζετε τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει και σας θέλουν ζευγάρι. Το συγκεκριμένο γεγονός σας ενόχλησε ή ήταν αναμενόμενο λόγω της επιτυχίας της σειράς;
-Ανδρέας: Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφεται για μένα κάτι τέτοιο. Δεν μου κάνει, εντύπωση αφού είναι στο παιχνίδι κι αυτά!
-Ελένη: Τον πρώτο καιρό δεν με ενόχλησε γιατί είχα συνηθίσει το να χρεώνουν σχέσεις σε οποιοδήποτε νέο τηλεοπτικό ζευγάρι και το περίμενα. Τώρα, 9 μήνες μετά είναι ενοχλητικό και κουραστικό!

-Ο χώρος των lifestyle περιοδικών, εκπομπών, ακόμα και site είναι… αδυσώπητος. Πόσο ψύχραιμα αντιμετωπίζεται την ιδέα να βλέπετε τη ζωή σας «στα μανταλάκια»;
-Ανδρέας: Πλέον το έχω συνηθίσει. Φέτος είναι η 10η χρονιά που είμαι στον χώρο γιατί δούλευα και πριν στην Κύπρο, οπότε πλέον δεν μου προκαλεί αμηχανία. Σίγουρα θέλει γερό στομάχι, μερικές φορές μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό.
-Ελένη: Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για όσο βρίσκεσαι στην επικαιρότητα. Οταν τελειώσει η σειρά μάλλον θα σταματήσει κι αυτό. Την πρώτη φορά είναι τρομακτικό μετά απλώς δεν ασχολείσαι.

-Θα μπαίνατε ποτέ στη λογική του να κρυφτείτε -σε ό,τι έχει να κάνει με τα προσωπικά σας;
-Ανδρέας: Το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν, αλλά αποδείχτηκε άσκοπο γιατί όταν κάποιοι θέλουν να γράψουν κάτι θα βρουν τον τρόπο να γράψουν ακόμα και σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

-Με αφορμή και αιτία το «Μπρούσκο», τελικά, ο έρωτας μπορεί να νικήσει τους πάντες και τα πάντα;
-Ανδρέας:
Βεβαίως και μπορεί! Αυτή είναι και η ουσία του!
-Ελένη: Κατά τη γνώμη μου όχι. Ο έρωτας δε μπορεί να νικήσει τα πάντα. Προσωπικά θεωρώ ισχυρότερη τη λογική.

-Ο έρωτας είναι για σας…;
-Ανδρέας-Ελένη: Κινητήριος δύναμη, χρώμα στη ζωή σου!

-Ο κόσμος, σε αυτές τις εποχές που ζούμε, έχει ανάγκη το παραμύθι, το ρομάντζο;
-Ανδρέας: Πάντα το είχε ανάγκη, αλλιώς δεν θα υπήρχε και η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας…
-Ελένη: Ο έρωτας, σε όποια εποχή και να ζούμε, εμπνέει. Ο κόσμος είχε, έχει και θα έχει πάντα ανάγκη να βλέπει και να διαβάζει για τέτοιους έρωτες. Ολοι ονειρευόμαστε να ζήσουμε έναν μεγάλο έρωτα και τον αναζητάμε.

-Πιστεύετε πως οι γκρίζες εποχές που ζούμε μας έχουν κάνει να ξεχνάμε να ερωτευτούμε;
-Ανδρέας: Μα αυτό είναι το πρόβλημα. Οτι η εποχή που ζούμε μας έχει κάνει επιφυλακτικούς στο να αφεθούμε και να ζήσουμε στιγμές που μας δημιουργούν συναισθήματα! Με τον έρωτα πολλά προβλήματα γίνονται ασήμαντα, κι αν όχι, τουλάχιστον αντιμετωπίζονται πιο εύκολα.
-Ελένη: Πιστεύω πως ο έρωτας έχει μπει σε δεύτερη μοίρα όταν οι πρωταρχικές μας ανάγκες είναι επιβίωσης. Είναι σημαντικότερο να βρεις δουλειά για να έχεις να φας ή σπίτι να μείνεις από το να αφεθείς στον έρωτά σου. Οταν το μυαλό σου είναι απασχολημένο με τόσα θέματα δεν νομίζω πως αφήνει χώρο για άλλα.

-Στη σειρά ζήσατε το δράμα ενός ερωτικού τριγώνου. Στην πραγματικότητα έχετε ζήσει κάτι ανάλογο;
-Ανδρέας:
Μου έχει τύχει, αλλά δεν το γνώριζα και όταν το έμαθα, έφυγα…
-Ελένη: Οχι, δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο και γενικότερα δεν μπλέκω εν γνώσει μου σε περίεργες καταστάσεις.

Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More