Ολα όσα έγιναν στην βράβευση των “Ηρώων” του ΑΝΤ1!

Οι πρωταγωνιστές της μεγάλης κοινωνικής αποστολής του ΑΝΤ1 «ΗΡΩΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» τιμήθηκαν την Πέμπτη το βράδυ για την ψυχική τους γενναιοδωρία σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και μεταδόθηκε απευθείας από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, κυριάρχησε η συγκίνηση, ο θαυμασμός και επισφραγίστηκε η κοινωνική πρωτοβουλία του ΑΝΤ1, μέσα από την οποία αναδείχτηκαν οι άνθρωποι που ζουν με τα ιδανικά της αλληλεγγύης και του ηρωισμού δίνοντας με τις πράξεις τους ελπίδα, για ένα καλύτερο κόσμο.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος ήταν ο «οδηγός» στο οδοιπορικό που προβλήθηκε από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 και μέσα από το οποίο παρακολουθήσαμε τις δέκα ιστορίες των ανθρώπων που απέδειξαν πως το «Εμείς» μπορεί να υπερβαίνει το «Εγώ».

Αίσθηση προκάλεσαν τα εντυπωσιακά δρώμενα που επιμελήθηκε και παρουσίασε ειδικά για τη βραδιά ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας.Στο ξεκίνημα της τιμητικής βραδιάς, το λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρής Κυριακού. Ο κ. Κυριακού, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη σημασία της κοινωνικής πρωτοβουλίας του ΑΝΤ1, λέγοντας :

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είστε μαζί μας σήμερα σε μια εκδήλωση που έχει εξαιρετική σημασία και βαρύτητα προσωπικά για μένα, τους συνεργάτες μου και τον Όμιλό μας. Η σημερινή βραδιά αποτελεί το επιστέγασμα μίας μεγάλης και μακρόχρονης προσπάθειας του ΑΝΤ1, να αναδείξουμε την αξία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Να υπογραμμίσουμε την ανθρώπινη και ουσιαστική πλευρά της σημερινής Ελλάδας. Να δημιουργήσουμε πρότυπα αισιοδοξίας και ηθικής υπεροχής.

Βιώνουμε μία ιδιαίτερη περίοδο με τεράστιες προκλήσεις που για να αντιμετωπιστούν, χρειάζεται δύναμη, κουράγιο αλλά και δημιουργικότητα, έμπνευση και θετική σκέψη. Η αποψινή εκδήλωση υπογραμμίζει μία πρωτοβουλία του ΑΝΤ1 που στόχο έχει να ξεπεράσει τα όρια μιας απλής τηλεοπτικής εκπομπής. Με γνώμονα την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία και τους τηλεθεατές μας, δημιουργήσαμε μία κοινωνική αποστολή, με στόχο να αφυπνίσει, να δώσει αισιοδοξία, να μας παραδειγματίσει αλλά και να μας κάνει όλους υπερήφανους. Αυτό πιστεύουμε πως είναι βασική αποστολή της τηλεόρασης.

Με την συνδρομή μιας εκλεκτής επιτροπής ανθρώπων των επιστημών, των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού-τους οποίους ευχαριστώ θερμά- δέκα ξεχωριστοί άνθρωποι που ζουν ανάμεσα μας και με την αυταπάρνηση τους, την ανιδιοτέλεια τους και τον ηρωισμό τους σηματοδοτούν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο τους λόγους για τους οποίους η πατρίδα μας δικαίως μπορεί να προσδοκά καλύτερες μέρες. Μέσα από τους Ήρωες Ανάμεσά μας αναγνωρίζουμε και τιμούμε Ανθρώπους που έχουν όραμα, έχουν επιμονή, αποφασιστικότητα, ικανότητα να κάνουν υπερβάσεις και τόλμη να αλλάζουν τα δεδομένα, προτάσσοντας το εμείς σε σχέση με το εγώ.
Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση και ευθύνη της τηλεόρασης να αναδείξει την Ελλάδα που ελπίζει, που μάχεται και τελικά τα καταφέρνει».

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήραν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης. Οι ΗΡΩΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ τους οποίους γνωρίσαμε τις τελευταίες εβδομάδες μέσα από τις ιστορίες που παρουσιάστηκαν από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, ανέβηκαν ένας – ένας στη σκηνή του θεάτρου. Ένα μικρό βίντεο – αφιέρωμα για τον καθένα, μας θύμισε ξανά τι ήταν αυτό που τους κάνει τόσο ξεχωριστούς για να αξίζουν την προσοχή και την αναγνώρισή μας.

Οι Ήρωες βραβεύτηκαν από κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο που σχεδιάστηκε ειδικά για τη βραδιά και που απεικονίζει και αναδεικνύει τα ιδανικά της αλληλεγγύης και την προσφοράς στον συνάνθρωπο. Πέρα από την εκτίμηση και το θαυμασμό μας, οι Ήρωες «κέρδισαν» επίσης ένα ξεχωριστό έπαθλο, ενώ δεν έλειψαν οι εκπλήξεις που τους συγκίνησαν.

Πρώτος στη σκηνή ανέβηκε ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης, Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Ευκαρπίας που το
2008, με μία κίνηση ανθρωπιάς, «χάρισε» τη ζωή σε ένα 14χρονο μαθητή του. Τη βράβευση έκανε ο κ. Δημήτρης Τριχόπουλος, μια από τις κορυφαίες εν ζωή προσωπικότητες της Ιατρικής με τεράστια διεθνή ακαδημαϊκή παρουσία και διακρίσεις. Μεταξύ άλλων και Καθηγητής Πρόληψης Καρκίνου και Καθηγητής Επιδημιολογίας της σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard. Ο κ. Τριχόπουλος ήταν ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής που αξιολόγησαν τις υποψηφιότητες στους ΗΡΩΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. Η έκπληξη στον Αλέξανδρο Φιλιππίδη ήταν η εμφάνιση του μικρού Ηλία και του πατέρα του στη σκηνή του θεάτρου καθώς και η ανακοίνωση χορηγίας για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας.

Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Δημήτρης Σόφος που δημιούργησε από το μηδέν την εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας Κουβαρά. Η ομάδα καλύπτεται από το δικό του εισόδημα και έχει συμμετάσχει σε όλες τις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε απεγκλωβισμούς, τροχαία ατυχήματα και γενικότερα όπου έχει παραστεί ανάγκη. Τη βράβευση έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ ο Δημήτρης Σόφος παρέλαβε ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο 4×4, ως ενίσχυση στα εφόδια της εθελοντικής ομάδας πυρόσβεσης.

Το τρίτο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Παπά Στρατής Δήμου από την Καλλονή της Λέσβου, ο οποίος πριν από 4 χρόνια, δημιούργησε την ΜΚΟ «Αγκαλιά». Σήμερα έχει να επιδείξει ένα τεράστιο ανθρωπιστικό έργο ενώ βρίσκεται δίπλα και στους κατοίκους της περιοχής που χρειάζονται υποστήριξη και βοήθεια. Τη βράβευση έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ενώ στον Παπά Στρατή ανακοινώθηκε πως μια μεγάλη εταιρία θα γίνει συμπαραστάτης στο έργο του ώστε να συνεχίσει απερίσπαστος τις προσπάθειές του.

Ο Παναγιώτης Μιχαήλ 45 ετών, ήταν ο επόμενος που βραβεύτηκε για την προσφορά του. Ο Παναγιώτης, επιζών από καρκίνο έχοντας περάσει πολλές δοκιμασίες και δύσκολες στιγμές, δημιούργησε το 2007 την Κοινωφελή μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, με τον τίτλο “BE STRONG”, με σκοπό την τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο, την πρόληψη, καθώς και την υποστήριξη σε όλους όσοι εμπλέκονται με αυτόν.
Τη βράβευση έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ενώ το έργο του Παναγιώτη Μιχαήλ ενισχύεται με την κατασκευή t-shirts που κατασκευάζονται ειδικά για την BE STRONG. Τα έσοδα από τις πωλήσεις τους σε μεγάλο δίκτυο καταστημάτων, θα διατεθούν στην Οργάνωση.

Η διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ζωής Ασπροπύργου, Ματίνα Βαβούλη ήταν η επόμενη που τιμήθηκε για την προσφορά της. Η σχολική φοίτηση των Ρομά χαρακτηρίζεται από μικρό ποσοστό εγγραφής στο δημοτικό σχολείο και διακοπή πριν την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, μειώνοντας από τα παιδιά αυτά τις πιθανότητες ενός καλύτερου αύριο. Η Ματίνα Βαβούλη γυρνώντας στους καταυλισμούς των Ρομά και μιλώντας με τους γονείς, κατάφερε να μαζέψει τα παιδιά από τους δρόμους και να τα βάλει στις σχολικές αίθουσες, καταφέρνοντας να δημιουργήσει ένα σχολείο όπου σήμερα φοιτούν 300 μαθητές από τους 30 που φοιτούσαν πριν από 15 χρόνια.
Τη βράβευση της Ματίνας Βαβούλη έκανε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Το όνειρο της Ματίνας να φοιτούν όλα τα παιδιά στο σχολείο, θα έχει ως συμπαραστάτη δύο εταιρίες που θα καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών σε σίτιση, ρουχισμό αλλά και τη δαπάνη για τη δημιουργία ενός ειδικού χώρου ψυχαγωγίας μέσα στο σχολείο.

Στη συνέχεια της βραδιάς, ο Σάκης Ρουβάς κάλεσε στη σκηνή τη «Μαμά-Μαίρη» όπως την αποκάλεσε, μια γυναίκα που αποτελεί μητρικό πρότυπο και άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά της προσφέροντας καταφύγιο σε 20 παιδιά των χωριών SOS Βάρης. Η Μαίρη Λουμάκη αφοσιώθηκε για 20 χρόνια στα παιδιά των χωριών SOS και τα μεγάλωσε σαν πραγματική μητέρα. Και όλα σήμερα τη θεωρούν μητέρα τους. Την «Μαμά – Μαίρη» συνάντησαν επί σκηνής κάποια από τα αγαπημένα της παιδιά που μίλησαν με μεγάλη συγκίνηση για τη γυναίκα που τους μεγάλωσε. Την Μαίρη Λουμάκη βράβευσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης ενώ μια μεγάλη εταιρία της πρόσφερε όλα τα μεταφορικά έξοδα που χρειάζεται για να επισκεφτεί όλα τα παιδιά της.

Η ταινία «Κλειώ», δημιούργημα των μαθητών της Οιχαλίας Τρικάλων πραγματεύεται το μεγάλο κοινωνικό θέμα της μετανάστευσης. Πίσω από τους μικρούς δημιουργούς της ταινίας βρίσκονται τα παιδιά ενός τόπου που έμαθαν να μεγαλώνουν με τους παππούδες τους, μιας και οι γονείς τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, αναγκάστηκαν ν’ αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό. Οι μαθητές της Οιχαλίας Τρικάλων βραβεύτηκαν για την ταινία μικρού μήκους που αποτυπώνει με ρεαλιστικό τρόπο τον «γολγοθά» των παιδιών των μεταναστών.

Η 15χρονη πρωταγωνίστρια και σεναριογράφος της ταινίας Άννα Μαρία Σακελλαρίου, ήταν εκεί για να παραλάβει το βραβείο εκ μέρους των μαθητών και εξέπληξε ευχάριστα τους παρευρισκόμενους και τους τηλεθεατές, με το χιούμορ και τον αυθορμητισμό της. Την προσπάθεια των μαθητών βράβευσε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης κ. Γιάννης Σμαραγδής. Τα παιδιά του Γυμνασίου Οιχαλίας επιστρέφοντας στο σχολείο τους θα έχουν όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για να συνεχίσουν τις δημιουργικές τους προσπάθειες.

Τον Περικλή Καλόπουλο βράβευσε στη συνέχεια ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης για την αυτοθυσία που επέδειξε σώζοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, την Αντιγόνη Σιδηροπούλου και τους άλλους 3 επιβαίνοντες ενός δικινητήριου αεροσκάφους που έπεσε λίγο έξω από την Μαρίνα Αλίμου, το 2001. Η Αντιγόνη Σιδηροπούλου που ήταν εκεί μαζί με την κόρη της Δήμητρα, βαφτιστήρα του Περικλή, μέσα σε ένα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, μίλησε για την αυτοθυσία του ανθρώπου που της χάρισε τη ζωή.

Ο Περικλής αφού προσέφερε το μεγαλύτερο δώρο στην οικογένεια της Αντιγόνης, έλαβε ένα δώρο και για την δική του οικογένεια. Τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Εκάλης, τα εκπαιδευτήρια του αρχαιότερου εκπαιδευτικού ιδρύματος στοιχειώδους και Μέσης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, προσέφεραν μια διετούς διάρκειας υποτροφία δωρεάν φοίτησης, στην κόρη του Δανάη.

Ο φύλακας – άγγελος των απόρων και των αστέγων τιμήθηκε στην συνέχεια, στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ίδρυσε την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος». Ο 43χρονος άνεργος συγκεντρώνει τρόφιμα και στη συνέχεια, παίρνοντας ένα μεγάλο τσουκάλι, γυρίζει καθημερινά σε γειτονιές, μαγειρεύει επί τόπου και προσφέρει μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, χωρίς να έχει χρηματοδότηση από πουθενά και απλά με την εθελοντική προσφορά στη συγκέντρωση τροφίμων από εθελοντές. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος συγκλόνισε το κοινό με την ειλικρίνειά του ενώ μιλώντας για τους πληγέντες από την ελληνική κρίση είπε, πως «αυτό που αποζητούν περισσότερο πέρα από ένα πιάτο φαί, είναι ένα χαμόγελο και κάποιον να τους ακούσει και να τους καταλάβει» Τη βράβευση έκανε ο Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Hellas, κ. Μάνος Ελευθερίου. Η οργάνωση «Κοινωνική Κουζίνα» θα έχει σύμμαχο στο έργο της γνωστή εταιρία που θα παρέχει τα τρόφιμα για τις ανάγκες της για ένα ολόκληρο χρόνο.

Η τελευταία βράβευση της βραδιάς έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του ΑΝΤ1, κ. Στρατή Λιαρέλη για το έργο της Νάσιας Παστού και της Τερέζας Περάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης. Μέσω της ομάδας «Give», την οποία διαχειρίζονται, δίνουν αγάπη, ανθρωπιά και συμπαράσταση στους συμπολίτες τους, ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα και όλη την τοπική κοινωνία.Το έργο της Give έχει αγγίξει πολύ κόσμο σε όλη την Ελλάδα. Για να συνεχιστεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια, μια μεγάλη εταιρία θα παρέχει όλα τα τρόφιμα και τα ρούχα που θα χρειαστούν οι οικογένειες της «Give», για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η βραδιά έκλεισε με όλους τους «Ήρωες» της βραδιάς επί σκηνής, μαζί με τον Γιώργο Χατζηνάσιο που συνόδευσε στο πιάνο τη χορωδία Αλέξη Πρίφτη.

Read More

And More