Σπαγγέτι με φρέσκια ντομάτα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δροσερή μακαρονάδα με σκόρδο και μυρωδικά

Συστατικά

  • 10 με 12 μέτριες ντομάτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ματσάκι βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 gr λεπτό σπαγγέτι
  • 500 gr πολύχρωμα ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στον τρίφτη ή το μπλέντερ τρίψε τις ντομάτες και μτάφερέ τες σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πρόσθεσε στο μπολ το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και τα φύλλα ρίγανης μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε τα υλικά καλά.
  • Πρόσθεσε τα ζεστά σουρωμένα σπαγγέτι στο μπολ με τη σάλτσα και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε και τα ντοματίνια στη μακαρονάδα, αλατοπιπέρωσε ξανά και ράντισε με το λάδι.
  • Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More