Όλες οι εξελίξεις στο Alter και οι αντιδράσεις των παρουσιαστών!

Χωρίς πρόγραμμα παραμένει ο τηλεοπτικός σταθμός Alter από τις 10 Νοεμβρίου, όπου οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα αρκετών μηνών που τους χρωστούν.
Πριν από λίγες μέρες, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση μετά τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που υπέβαλε ο μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, κ. Κουρής για παράνομη βία και παρεμπόδιση λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση, περιμένοντας να δοθεί κάποια λύση στο πρόβλημά τους.

Στο πλευρό τους βρίσκονται πολλοί άνθρωποι της τηλεόρασης που έχουν εργαστεί στο σταθμό, ενώ η απογοήτευση του κόσμου του Alter είναι ολοφάνερη.
Η συμπαράσταση στους εργαζόμενους
Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Alter μίλησε σε συνέντευξή της στο περιοδικό “TV Ζάπινγκ”, η Δέσποινα Καμπούρη. “Είναι πολύ δυσάρεστο αυτό που συμβαίνει και υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει και την πόρτα και άλλων Μέσων. Εύχομαι να ξεπεραστούν γρήγορα και να δοθούν οι σωστές λύσεις. Ανάμεσα στους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται είναι φίλοι μου, παιδιά που συνεργαστήκαμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί υπάρχουν ζευγάρια που δουλεύουν και οι δυο στο κανάλι. Πρέπει να δοθεί το συντομότερο μια λύση”.

Με τη σειρά του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε εξομολογηθεί το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. “Πώς να νιώσω όταν κλείνει ένα μαγαζί; Είναι δυσάρεστα τα πράγματα, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Αναζητώ την επόμενη τηλεοπτική μου στέγη. Γίνεται μια προσπάθεια από μια μεγάλη ομάδα του Αλτερ για να βρούμε μια συχνότητα, όπου θα φιλοξενηθούμε όλοι για να δημιουργήσουμε ένα δικό μας κανάλι, μια τηλεοπτική στέγη όπου οι δημοσιογράφοι και η ενημέρωση θα έχουν το πρώτο λόγο, όπως και η ψυχαγωγία βέβαια. Αυτά είναι αναπόσπαστα κομμάτια. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι υπάρχουν τέτοιες τρύπες και τέτοια κενά, γιατί οι δημοσιογράφοι δεν έιναι επιχειρηματίες…”

Απογοητευμένος από το κλίμα που επικρατεί στο Alter είναι και ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος προσπαθεί να μην ασχολείται καθόλου πια με το τι συμβαίνει στο σταθμό. “Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το θέμα του Alter. Μην με ρωτάτε. Κουράστηκα!”

Πιστή στο σταθμό μέχρι την τελευταία στιγμή παραμένει η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η οποία περιμένει να δει τις εξελίξεις στο σταθμό, όπου εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια.
Σε συνέντευξή της στον Γιώργο Σατσίδη είχε αποκαλύψει: “Eίμαι προβληματισμένη με όλα όσα γίνονται γύρω μου. Δεν εστιάζω μόνο στη δική μας καθημερινότητα, αλλά σε όλη τη χώρα. Ο κόσμος συμπάσχει και μας λυπάται. Όλοι έχουν στην οικογένειά τους κάποιον άνεργο ή κάποιον που μπορεί να μείνει άνεργος. Πρόσφατα ήμουν στη Μυτιλήνη γιατί έχω ένα τάμα. Μια κυρία μου λέει τι θα γίνει με το Alter; Δεν ήξερα τι να πω… Της ζήτησα λοιπόν να ανάψει ένα κεράκι. Μακάρι να λυθεί το πρόβλημά μας ως κανάλι”.

Έκκληση για βοήθεια
Την ίδια στιγμή, πάντως, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε οριακό σημείο και παραμένουν στο κτίριο, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και κάνουν έκκληση για βοήθεια.
Στο blog που έχουν δημιουργήσει προκειμένου να επικοινωνούν με τον κόσμο, αλλά και εργαζόμενους άλλων ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ευχαριστούν κάποιους για την παροχή χρημάτων, αλλά αυτό που πραγματικά τους λείπει είναι κάτι άλλο, όπως είδη πρώτης ανάγκης.
Συγκεκριμένα το μήνυμα των εργαζομένων αναφέρει:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ… όσους εκφράζουν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα μας.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ… μην φέρνετε χρήματα. Αρκούν οι προμήθειες σε τρόφιμα για τη συντήρηση των οικογενειών των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: παραμένουμε αμετακίνητοι στην διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας.
Η παρέμβαση του Εισαγγελέα
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε ο μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, κ. Kουρής για παράνομη βία και παρεμπόδιση λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού.
Στην αναφορά ο επιχειρηματίας αναφέρει πως οι εργαζόμενοι που παραμένουν στο χώρο του σταθμού έως ότου πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, έχουν προχωρήσει σε αυτόφωρα αδικήματα.
Αμέσως μετά τη μηνυτήρια αναφορά στο θέμα παρενέβη η Εισαγγελέας, Ελένη Ράϊκου, η οποία έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση και έτσι έφθασε έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό περιπολικό με τον διοικητή του ΑΤ Περιστερίου.
Οι αστυνομικοί έμειναν στο χώρο περί τη μισή ώρα προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν υλικές ζημιές, εάν το κτίριο τελεί υπό κατάληψη και εάν παρεμποδίζεται η προσέλευση εργαζομένων και η λειτουργία του σταθμού.

Read More

And More